Hoppa till innehåll
Billekar för campingfamiljen

Billekar för campingfamiljen

– Är vi framme snart?

– Är vi framme snart?

– Är vi framme snart?

Hur många gånger per resa har du hört den från barnen i baksätet? Men att resa med husbil, husvagn eller bil till campingen kan vara fantastiskt roligt, speciellt om man har några roliga billekar längs vägen. Här tipsar vi om våra 5 bästa billekar som passar perfekt på vägen till eller från campingsemestern. Några klassiker och några udda varianter, men alla lika roliga. Kör försiktigt och lek loss!

 1. Gissa bilmärken eller samla bilmärken
  Vem kan flest bilmärken? Gissa vilka märken de mötande bilarna har och först som gissar rätt får poäng. En variant är också att samla bilmärken, först till 10 vinner!
 2. Kolla registreringsskyltar
  Hitta bokstäverna till ditt namn. Antingen räknar ni alla bokstäver som finns med i registreringsskylten eller endast första. Först som får ihop alla bokstäver till sitt namn vinner!
 3. Korta skyltord
  Titta på bilarna som åker runt om kring på vägen. Om en registreringsskylt är TIL ska du göra det till ett ord. Lägg t. ex. till ett L och få ordet TILL. Den som lägger till mest bokstäver får minst poäng och målet är att lägga till så få bokstäver som möjligt. Ingen extra bokstav = 3 poäng. 1 extra bokstav = 2 poäng. 2 extra bokstäver = 1 poäng. Man får lägga in extrabokstäver, men de tre originalbokstäverna måste finnas med i ordet.
 4. En husvagn kommer lastad (Camping edition)
  Spelare nummer ett säger ”En husvagn kommer lastad med.” och därefter ett valfritt ord med campingtema (t.ex: husbilar). Spelare nummer två ska då säga ett ord som börjar på det första ordets slutbokstav (t.ex: Resväska). Den som inte kommer på något ord som inte redan varit med förlorar!
 5. 20 frågor
  En av spelarna tänker på en person – känd eller okänd, död eller levande. Medspelarna turas om att ställa ja- och nej-frågor för att lista ut vem det är. Leken fortsätter tills någon av medspelarna gissar rätt, eller tills man har ställt 20 frågor. Den som gissar rätt, får vara den som tänker ut en person i nästa omgång!

Senast inom Campingliv

Smart Stay

Smart Stay är vårt koncept för kort- och långtidsboende riktat till företag och organisationer....

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro finns på fem av våra destinationer runt om i Sverige, från Umeå i norr till...

Läs mer

Campingtourbiljetten

Med Campingtourbiljetten får du upptäcka 24 destinationer i Sverige, Danmark och på Regenbogens...

Läs mer

Europas största campingallians

Har du fått smak på upplevelserna från First Camps svenska destinationer? Kanske har du till och...

Läs mer

Bli säsongsgäst

Tycker du att sommaren ibland känns för kort? Förläng sommaren och ställ upp husvagnen hela...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Caravan Stockholm 2019

Läs mer

Julklappar och julklappstips

Läs mer

Aktiviteter vid vintercamping

Läs mer