Hoppa till innehåll
Högtider + upplevelser = sant
Campingliv

fredag 6 december 2019

Högtider + upplevelser = sant

December månad är fullspäckad av härliga högtider. Mitt i all planering kan det vara skönt att komma bort en stund. Vi på First Camp vet att det kan vara mycket att förbereda inför de stundande högtiderna. Det ska handlas mat, skinkan ska griljeras – och hur var det nu, är det verkligen någon som vill ha dopp i grytan? Åk bort från vardagen en stund och boka in en weekend på någon av våra destinationer istället. Varva naturupplevelser med julklappsshopping, utställningar och god mat.

Citynära boende i storstäderna

Upplev Stockholm i vinterskrud! Hoppa på Djurgårdsfärjan och utforska julmarknaden på Skansen, ta en promenad för att se den levande julkalendern öppnas i Gamla stan eller varför inte ta en sväng till utställningen Pepparkakshus 2019? Där kommer du garanterat att imponeras av alla fantasifulla pepparkakshus. Bor gör du såklart naturnära och lugnt på First Camp City – Stockholm. Här finns det gott om plats för att varva ner och njuta av krispiga decembermorgnar på ett alldeles lagom avstånd från city.

Har du lite närmre till de södra delarna av vårt avlånga land? Boka då in några dagar på First Camp Sibbarp – Malmö och se på när Kattegatt fryser till. På Gustav Adolfs torg är doften av glögg och pepparkakor omöjlig att undvika – besök för att se på julbelysningen, hantverk och inte minst för att njuta av varm mat och dryck. Förresten, en halvtimma på tåget, och vips – så är du i Köpenhamn! Vi har alla Nyhavn på vår att-besöka-lista, så vårt tips är att slå två flugor i en smäll och gotta sig i Malmö och Köpenhamn på (nästan) samma gång.

Inte riktigt lika långt söder ut finner ni även First Camp Råå Vallar – Helsingborg. Det perfekta utgångsläget för utflykter, oavsett säsong. Hoppa med fördel på färjan mot grannlandet och besök Kronoborgs slott. Det sägs att det var här Shakespeare lät Hamlet utspelas när det begav sig, och första helgen i december är det hem åt en klassisk julmarknad. Den håller öppet till 8 december men finns självklart kvar som ett alldeles speciellt besöksmål.


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Mat och dryck

Mat och dryck på campingen På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt...

Läs mer

Bli säsongsgäst

Förläng campingsäsongen! Säkra din säsongsplats Tycker du att campingsäsongen ibland känns...

Läs mer

Campa med hund

Campa med hund Ska du campa med hund i sommar? Självklart är din fyrbenta vän välkommen på...

Läs mer

En utflykt till Österlen

En utflykt till Österlen Österlen är ett hänförande område med många härliga utflyktsmål...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

6 tips för en skönare campingsemester

Läs mer

Sportlovscamping med First Camp

Läs mer

Bucket list 2020

Läs mer