Hoppa till innehåll
Hyr din husvagn på plats för smidigare camping
Campingliv

måndag 16 juli 2018

Hyr din husvagn på plats för smidigare camping

Husvagn

Få mer tid till att njuta av semestern genom att hyra din husvagn på plats – utan krångel, underhåll och dyra investeringar. En av First Camps nyheter för i år är att erbjuda uthyrning av moderna och fullutrustade KABE-husvagnar på plats vid destinationerna Skutberget-Karlstad och Sibbarp-Malmö. Upplev nästa nivå av ett bekvämt och smidigt campingliv.

– Det här sättet att campa passar alla som vill ha en lättare och smidigare semester. Vi ser starka trender i att hyra sitt semesterboende istället för att köpa egen husvagn eller husbil och det är självklart skönt både för nybörjare och inbitna campare att slippa alla investeringar och underhåll. Det känns väldigt roligt att kunna möta den efterfrågan som finns på två av våra härliga destinationer som ett komplement till våra stugor, berättar Gustaf Söderbaum, marknads- och försäljningschef på First Camp.

Närhet till både nöjen och natur

Trots att de ligger drygt femtio mil ifrån varandra liknar de två destinationerna varandra på många sätt. De bjuder på såväl sagolik natur med närhet till vatten samtidigt som att du på endast några minuter har tagit dig in till städernas mer centrala delar där shopping, restauranger och lite mer stadspuls väntar. Du tar dig enkelt runt till roliga aktiviteter för hela familjen och kan sedan vid dagens slut dra dig tillbaka till en bekväm och hemtrevlig husvagn på en naturskön camping som står redo för din ankomst.

– Närheten till storstäderna på First Camp i Malmö och Karlstad gör att det blir två destinationer som verkligen kan erbjuda det bästa av två världar med camping och stadsliv säger Gustaf.

I Karlstad hittar du förutom ett mysigt centrum med bra shopping och restauranger bland annat båtbussar som tar dig runt på vattnet, Lars Lerins museum Sandgrund och festivaler som Putte i Parken. Karlstad är även hemmastad för Löfbergs Lila och en solig sommardag kan du känna doften från kafferosteriet som sprider sig över staden. Hemma på campingen finns discgolf och en äventyrsgolfbana och såklart lockar Vänern med ett spännande och rikt fiske. På First Camp Sibbarp-Malmö kan du njuta av sommardagarna med att spela minigolf eller hyra cykel och Segway. En kort tur in till Malmö centrum så finns chansen att uppleva en rad olika aktiviteter så som äventyrsbad, shopping, festivaler och konserter. Campingen är belägen på den sista avfarten innan Köpenhamn och det går lätt att besöka Danmark över dagen med egen bil.

Fyra sovplatser med god komfort

Alla husvagnar är av det svenska märket KABE som är kända för sin höga standard och kvalité. Givetvis servas husvagnarna regelbundet och städas inför varje besök för att leva upp till de krav du skulle ha om vagnen så vore din egen. Husvagnarna har en boyta på ca 15 kvadratmeter med två enkelsängar i den bakre delen och en soffa i främre delen som kan bäddas om till en dubbelsäng (se exakt information på respektive destination), och för bekvämlighets skull finns täcke och kuddar. Att hyra husvagn på plats passar såväl kompisgänget som paret eller familjen.

– Vi såg direkt när vi släppte nyheten på vår hemsida att vissa sommarveckor bokades snabbt även om det fanns stugor kvar som alternativ och jag tror att det är enkelheten i att uppleva riktigt campingliv utan jobbet med att själv dra runt på husvagnen som gör att många väljer detta alternativ som helt enkelt lämnar mer tid åt semester på semestern, avslutar Gustaf.

 

Artikel: Campingbibel, Maj 2018. Text: Bulldog media


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Säsongsplats

Semesterkänsla i flera månader! Säkra din säsongsplats Bli säsongsgäst och kom och gå som...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska First Camp Club. Det är vår egen...

Läs mer

Underhållning

Underhållning på First Camp I sommar bjuds du på fantastisk utomhusunderhållning hela fyra...

Läs mer

Nordic Camping är nu en del av First Camp

Nordic Camping blir First Camp Skandinaviens största campingkedja Nu kan du som campare hitta...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Sveriges skönaste stränder

Läs mer

Camparnas bästa (nybörjar)tips

Läs mer

Poolsemester i Sverige

Läs mer