Hoppa till innehåll
Hyr din husvagn på plats för smidigare camping

Hyr din husvagn på plats för smidigare camping

Husvagn

Få mer tid till att njuta av semestern genom att hyra din husvagn på plats – utan krångel, underhåll och dyra investeringar. En av First Camps nyheter för i år är att erbjuda uthyrning av moderna och fullutrustade KABE-husvagnar på plats vid destinationerna Skutberget-Karlstad och Sibbarp-Malmö. Upplev nästa nivå av ett bekvämt och smidigt campingliv.

– Det här sättet att campa passar alla som vill ha en lättare och smidigare semester. Vi ser starka trender i att hyra sitt semesterboende istället för att köpa egen husvagn eller husbil och det är självklart skönt både för nybörjare och inbitna campare att slippa alla investeringar och underhåll. Det känns väldigt roligt att kunna möta den efterfrågan som finns på två av våra härliga destinationer som ett komplement till våra stugor, berättar Gustaf Söderbaum, marknads- och försäljningschef på First Camp.

Närhet till både nöjen och natur

Trots att de ligger drygt femtio mil ifrån varandra liknar de två destinationerna varandra på många sätt. De bjuder på såväl sagolik natur med närhet till vatten samtidigt som att du på endast några minuter har tagit dig in till städernas mer centrala delar där shopping, restauranger och lite mer stadspuls väntar. Du tar dig enkelt runt till roliga aktiviteter för hela familjen och kan sedan vid dagens slut dra dig tillbaka till en bekväm och hemtrevlig husvagn på en naturskön camping som står redo för din ankomst.

– Närheten till storstäderna på First Camp i Malmö och Karlstad gör att det blir två destinationer som verkligen kan erbjuda det bästa av två världar med camping och stadsliv säger Gustaf.

I Karlstad hittar du förutom ett mysigt centrum med bra shopping och restauranger bland annat båtbussar som tar dig runt på vattnet, Lars Lerins museum Sandgrund och festivaler som Putte i Parken. Karlstad är även hemmastad för Löfbergs Lila och en solig sommardag kan du känna doften från kafferosteriet som sprider sig över staden. Hemma på campingen finns discgolf och en äventyrsgolfbana och såklart lockar Vänern med ett spännande och rikt fiske. På First Camp Sibbarp-Malmö kan du njuta av sommardagarna med att spela minigolf eller hyra cykel och Segway. En kort tur in till Malmö centrum så finns chansen att uppleva en rad olika aktiviteter så som äventyrsbad, shopping, festivaler och konserter. Campingen är belägen på den sista avfarten innan Köpenhamn och det går lätt att besöka Danmark över dagen med egen bil.

Fyra sovplatser med god komfort

Alla husvagnar är av det svenska märket KABE som är kända för sin höga standard och kvalité. Givetvis servas husvagnarna regelbundet och städas inför varje besök för att leva upp till de krav du skulle ha om vagnen så vore din egen. Husvagnarna har en boyta på ca 15 kvadratmeter med två enkelsängar i den bakre delen och en soffa i främre delen som kan bäddas om till en dubbelsäng (se exakt information på respektive destination), och för bekvämlighets skull finns täcke och kuddar. Att hyra husvagn på plats passar såväl kompisgänget som paret eller familjen.

– Vi såg direkt när vi släppte nyheten på vår hemsida att vissa sommarveckor bokades snabbt även om det fanns stugor kvar som alternativ och jag tror att det är enkelheten i att uppleva riktigt campingliv utan jobbet med att själv dra runt på husvagnen som gör att många väljer detta alternativ som helt enkelt lämnar mer tid åt semester på semestern, avslutar Gustaf.

 

Artikel: Campingbibel, Maj 2018. Text: Bulldog media


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Smart Stay är vårt koncept för kort- och långtidsboende riktat till företag och organisationer....

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro finns på sex av våra destinationer runt om i Sverige, från Umeå i norr till...

Läs mer

Bli säsongsgäst

Tycker du att campingsäsongen ibland känns för kort? Förläng säsongen och ställ upp husvagnen...

Läs mer

Äventyr med din Camping Tour Ticket

Med vår Camping Tour Ticket kan du upptäcka 29 destinationer i Sverige, Norge, Danmark och...

Läs mer

Köp ett aktivitetshäfte

Aktivitetshäftet ger dig finfina rabatter på våra mest populära aktiviteter. Det är ju ingen...

Läs mer

Campa med hund

Här har vi tillsammans med Doggy samlat tips för dig som campar med hund, allt från tips på...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Höstlovsaktiviteter

Läs mer

Vandringsleder i Skåne

Läs mer

På fiskeresa i Sverige och Danmark

Läs mer