Hoppa till innehåll
6 tips för en skönare campingsemester
Campingliv

fredag 17 januari 2020

6 tips för en skönare campingsemester

Ska du ge dig ut och campa i sommar? Här kommer några tips på hur du maxar semestern utan större ansträngning. För en skönare campingsemester helt enkelt ?

1. Var ute i god tid

Bästa platserna på campingen går åt lika snabbt som smör smälter i solsken. Har du en dröm om att knipa platsen med bäst utsikt? Närmst vattenbrynet? Vill du bo granne med bästisarna? Eller kanske undvika det där jobbiga paret ni bodde bredvid förra året? Då ska du välja din plats.

Vi har också förståelse för att saker inte alltid blir som man har tänkt och det är just därför vi även erbjuder ett flexibelt betalningsalternativ. Det innebär att du kan avboka fram till kl 15 dagen för ankomst. Bra va? Gilla läget och boka med flex, helt enkelt! Välj destination och din bästa plats lätt som en plätt i vår onlinebokning.

2. Packa med grillen

Det finns knappast något bättre än en härlig grillmiddag en ljummen sommarkväll. På de flesta av våra destinationer finns det allmänna grillplatser – toppen, eller hur? Men när hungern sätter in finns där allt en risk att den där grillen som blev kvar i garaget… den skulle ju varit med. Vi vill ju inte att någon blir hangry.

3. Stolarna gör tricket

Att campa innebär frihet. Och med friheten kommer valmöjligheter. Packa med dig riktigt sköna stolar som fungerar för flera ändamål – att slappa i utanför husbilen/husvagnen/tältet, men som går lika bra att ta med sig på en spontan utflykt.

4. Tillåt dig själv att bara vara

Man behöver inte göra allt för mycket på semestern. Upp med de där stolarna vi precis pratade om, ta fram en bra bok – och ge dig ut på äventyr i litteraturens värld!

5. Ett glatt humör

Tycker du det låter klyschigt? Ja kanske, men visst är det så – med ett positivt tankesätt kommer man allt längre. Ett glatt humör hjälper dessutom till att sprida glädje och skapa gemenskap på campingen. Och det är ju A och O för att skapa riktigt fina campingminnen.

6. Utforska omgivningarna

På campingsemestern finns alla möjligheter att kombinera sköna dagar på destinationen med alldeles lagom ansträngande cykling. Både en lättillgänglig och hållbar aktivitet. Våra destinationer ligger ofta i närheten av fina strövområden, trevliga leder och fantastisk natur. Ta med din egen cykel eller hyr på plats/i närheten. Fråga personalen på din destination var man hittar närmaste uthyrning. Det är sällan man behöver cykla långt för att hitta sitt alldeles eget smultronställe. Vill du cykla längre kan vi tipsa om Kattegattleden som slingrar sig förbi inte mindre än sex First Camp destinationer.


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och långtidsboende...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska First Camp Club. Det är vår egen...

Läs mer

Barnklubb

Campingens bästa barnklubb Sommaräventyr med ekorren Yessi Det är bara hos First Camp du kan...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från enklare...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Vintercamping

Tips och inspiration för din vintercamping Kan man campa på vintern? Ja, självklart kan man...

Läs mer

Fiskeresa i Sverige

Du behöver inte åka långt för att uppleva fiske i världsklass. Många av våra destinationer,...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 40 destinationer med...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Bucket list 2021

Läs mer

Våra bästa svampplockartips

Läs mer

Cykla mountainbike

Läs mer