Hoppa till innehåll
Bo med livskvalitet & charm

Bo med livskvalitet & charm

Västkusten

First Camp Torekov-Båstad

Kändismagneten Torekov utgör tillsammans med Båstads naturnära puls ett mecka för den som är på jakt efter sommarens härligaste camping där kulturliv och fantastisk skånsk västkust står i fokus. Här kryllar det av liv och aktiviteter för alla åldrar och intressen.

First Camp Torekov-Båstad ligger vackert omslutet av Bjäröhalvöns hänförande natur med Kattegatt som bakgrund. Den dramatiska kustlinjen bjuder både på mysiga stranddagar, krabbfisketävlingar, lek för barnen och inbjudande stråk att röra sig i, och ett stenkast bort ligger Norrvikens Trädgårdar som är ett populärt besöksmål där hela familjen kan frodas i den gröna oasen.

– Det bästa med vårt läge måste man nog säga är just den fantastiska naturen och att det är nära till så många olika möjliga upplevelser. Det gör att vår camping passar alla, säger Jörn Holmgren som är servicechef på First Camp Torekov-Båstad.

I direkt anslutning till campingen finns en mysig liten strand med egen badbrygga och vill man ge familjen en utmaning så rekommenderas en runda på den nyrenoverade äventyrsgolfen där det gäller att trixa sig fram förbi vattenhinder, bunkrar och broar. På First Camp Torekov-Båstad bor du med okonstlad charm samtidigt som att det händer mycket både på campingen och runt omkring där det finns mängder av aktiviteter för både stora och små att ta del av.

Stjärnbeströdd musik, sport och kultur

Bygden här på den skånska västkusten är rustik och lantlig, samtidigt som att vardagslyxen väntar runt hörnet. Och nog är det den här unika atmosfären som gjort att kändisar som Henke Larsson och Hugh Grant har valt att slå sig ned här i området. En kort promenad från campingen tar dig in till Torekov med sin pittoreska stadskärna och från småbåtshamnen kan du åka med regelbundna båtturer som tar dig på exempelvis sälsafari eller till Hallands Väderö med sitt unika naturreservat. Tar du istället bilen en kvart österut så kommer du till Båstad centrum som bjuder på många möjligheter till shopping, uteliv och nöje. Givetvis är tennisen stor här och förutom att gå på tennismuseum är ett tips att boka in andra veckan i juli då Swedish Open med tennis i världsklass traditionsenligt arrangeras. Under samma vecka kan du dessutom ta del av tredagarsfestivalen Summer On som gästas av storslagna artister så som Otto Knows, Hov1, Petter och Sabinda Ddumba. Under sommaren anordnas även andra konserter i Mariakyrkan och på andra ställen i och runt Båstad där man kan lyssna på jazz, klassiskt, visor och annat.

Artikel: Campingbibeln, Maj 2018. Text: Bulldog media


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Smart Stay är vårt koncept för kort- och långtidsboende riktat till företag och organisationer....

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro finns på sex av våra destinationer runt om i Sverige, från Umeå i norr till...

Läs mer

Bli säsongsgäst

Tycker du att campingsäsongen ibland känns för kort? Förläng säsongen och ställ upp husvagnen...

Läs mer

Äventyr med din Camping Tour Ticket

Med vår Camping Tour Ticket kan du upptäcka 29 destinationer i Sverige, Norge, Danmark och...

Läs mer

Köp ett aktivitetshäfte

Aktivitetshäftet ger dig finfina rabatter på våra mest populära aktiviteter. Det är ju ingen...

Läs mer

Campa med hund

Här har vi tillsammans med Doggy samlat tips för dig som campar med hund, allt från tips på...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Höstlovsaktiviteter

Läs mer

Vandringsleder i Skåne

Läs mer

På fiskeresa i Sverige och Danmark

Läs mer