Hoppa till innehåll
Bo med livskvalitet & charm
Campingliv

måndag 16 juli 2018

Bo med livskvalitet & charm

Västkusten

First Camp Torekov-Båstad

Kändismagneten Torekov utgör tillsammans med Båstads naturnära puls ett mecka för den som är på jakt efter sommarens härligaste camping där kulturliv och fantastisk skånsk västkust står i fokus. Här kryllar det av liv och aktiviteter för alla åldrar och intressen.

First Camp Torekov-Båstad ligger vackert omslutet av Bjäröhalvöns hänförande natur med Kattegatt som bakgrund. Den dramatiska kustlinjen bjuder både på mysiga stranddagar, krabbfisketävlingar, lek för barnen och inbjudande stråk att röra sig i, och ett stenkast bort ligger Norrvikens Trädgårdar som är ett populärt besöksmål där hela familjen kan frodas i den gröna oasen.

– Det bästa med vårt läge måste man nog säga är just den fantastiska naturen och att det är nära till så många olika möjliga upplevelser. Det gör att vår camping passar alla, säger Jörn Holmgren som är servicechef på First Camp Torekov-Båstad.

I direkt anslutning till campingen finns en mysig liten strand med egen badbrygga och vill man ge familjen en utmaning så rekommenderas en runda på den nyrenoverade äventyrsgolfen där det gäller att trixa sig fram förbi vattenhinder, bunkrar och broar. På First Camp Torekov-Båstad bor du med okonstlad charm samtidigt som att det händer mycket både på campingen och runt omkring där det finns mängder av aktiviteter för både stora och små att ta del av.

Stjärnbeströdd musik, sport och kultur

Bygden här på den skånska västkusten är rustik och lantlig, samtidigt som att vardagslyxen väntar runt hörnet. Och nog är det den här unika atmosfären som gjort att kändisar som Henke Larsson och Hugh Grant har valt att slå sig ned här i området. En kort promenad från campingen tar dig in till Torekov med sin pittoreska stadskärna och från småbåtshamnen kan du åka med regelbundna båtturer som tar dig på exempelvis sälsafari eller till Hallands Väderö med sitt unika naturreservat. Tar du istället bilen en kvart österut så kommer du till Båstad centrum som bjuder på många möjligheter till shopping, uteliv och nöje. Givetvis är tennisen stor här och förutom att gå på tennismuseum är ett tips att boka in andra veckan i juli då Swedish Open med tennis i världsklass traditionsenligt arrangeras. Under samma vecka kan du dessutom ta del av tredagarsfestivalen Summer On som gästas av storslagna artister så som Otto Knows, Hov1, Petter och Sabinda Ddumba. Under sommaren anordnas även andra konserter i Mariakyrkan och på andra ställen i och runt Båstad där man kan lyssna på jazz, klassiskt, visor och annat.

Artikel: Campingbibeln, Maj 2018. Text: Bulldog media


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Mat och dryck

Mat och dryck på campingen På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt...

Läs mer

Bli säsongsgäst

Förläng campingsäsongen! Säkra din säsongsplats Tycker du att campingsäsongen ibland känns...

Läs mer

Aktiviteter vid vintercamping

Roliga aktiviteter för din vintercamping Längtar du till vintern när du kan sitta med en kopp...

Läs mer

Julklappar och julklappstips

Årets bästa julklappstips På jakt efter julklappar och julklappstips? Vi hjälper dig med...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Julbord och nyårsfiranden

Läs mer

Högtider + upplevelser = sant

Läs mer

Höstlovsaktiviteter

Läs mer