Hoppa till innehåll
Bo med livskvalitet & charm
Campingliv

måndag 16 juli 2018

Bo med livskvalitet & charm

Västkusten

First Camp Torekov-Båstad

Kändismagneten Torekov utgör tillsammans med Båstads naturnära puls ett mecka för den som är på jakt efter sommarens härligaste camping där kulturliv och fantastisk skånsk västkust står i fokus. Här kryllar det av liv och aktiviteter för alla åldrar och intressen.

First Camp Torekov-Båstad ligger vackert omslutet av Bjäröhalvöns hänförande natur med Kattegatt som bakgrund. Den dramatiska kustlinjen bjuder både på mysiga stranddagar, krabbfisketävlingar, lek för barnen och inbjudande stråk att röra sig i, och ett stenkast bort ligger Norrvikens Trädgårdar som är ett populärt besöksmål där hela familjen kan frodas i den gröna oasen.

– Det bästa med vårt läge måste man nog säga är just den fantastiska naturen och att det är nära till så många olika möjliga upplevelser. Det gör att vår camping passar alla, säger Jörn Holmgren som är servicechef på First Camp Torekov-Båstad.

I direkt anslutning till campingen finns en mysig liten strand med egen badbrygga och vill man ge familjen en utmaning så rekommenderas en runda på den nyrenoverade äventyrsgolfen där det gäller att trixa sig fram förbi vattenhinder, bunkrar och broar. På First Camp Torekov-Båstad bor du med okonstlad charm samtidigt som att det händer mycket både på campingen och runt omkring där det finns mängder av aktiviteter för både stora och små att ta del av.

Stjärnbeströdd musik, sport och kultur

Bygden här på den skånska västkusten är rustik och lantlig, samtidigt som att vardagslyxen väntar runt hörnet. Och nog är det den här unika atmosfären som gjort att kändisar som Henke Larsson och Hugh Grant har valt att slå sig ned här i området. En kort promenad från campingen tar dig in till Torekov med sin pittoreska stadskärna och från småbåtshamnen kan du åka med regelbundna båtturer som tar dig på exempelvis sälsafari eller till Hallands Väderö med sitt unika naturreservat. Tar du istället bilen en kvart österut så kommer du till Båstad centrum som bjuder på många möjligheter till shopping, uteliv och nöje. Givetvis är tennisen stor här och förutom att gå på tennismuseum är ett tips att boka in andra veckan i juli då Swedish Open med tennis i världsklass traditionsenligt arrangeras. Under samma vecka kan du dessutom ta del av tredagarsfestivalen Summer On som gästas av storslagna artister så som Otto Knows, Hov1, Petter och Sabinda Ddumba. Under sommaren anordnas även andra konserter i Mariakyrkan och på andra ställen i och runt Båstad där man kan lyssna på jazz, klassiskt, visor och annat.

Artikel: Campingbibeln, Maj 2018. Text: Bulldog media


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och...

Läs mer

Säsongstart för 99kr/natt!

Campa för 99kr/natt! Nu drar vi igång årets sköna säsongstart med riktiga pangpriser! Campa...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Bli säsongsgäst

Semesterkänsla i fem månader! Säkra din säsongsplats Bli säsongsgäst och kom och gå som du...

Läs mer

Barnklubb

Barnklubb på First Camp För våra minsta och absolut viktigaste gäster har vi fyllt hela...

Läs mer

Träning på campingen

Träna på campingen i sommar! Under sommaren under vecka 27–32 finns alla möjligheter att...

Läs mer

Underhållning

Underhållning på First Camp I sommar bjuds du på fantastisk underhållning hela fyra dagar i...

Läs mer

Nordic Camping är nu en del av First Camp

Nordic Camping blir First Camp Skandinaviens största campingkedja Nu kan du som campare hitta...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Husbilsplatser och ställplatser i Sverige

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Förbered säsongen med våra 6 tips

Läs mer