Hoppa till innehåll
Julmarknader från norr till söder

Julmarknader från norr till söder

Den mysigaste tiden på året är nu snart här och har du inte testat vintercamping så tipsar vi här om några mysiga julmarknader du kan besöka medan du spenderar några härliga vinterdagar i stuga, hubil eller husvagn. Här tipsar vi om några av Sveriges bästa julmarknader i närheten av våra helårsöppna campingar, från Luleå i norr till Malmö i söder. Efter en härlig dag på marknaden kommer du tillbaka till stugan på campingen och myser framför en varm brasa. För du vet väl att vissa av våra stugor har kamin där du kan tända en brasa, krypa upp i soffan och njuta av vinterns lediga dagar?

Julmarknader i norr

Julmarknaden i Gammelstad i Luleå är en av Sveriges främsta julmarknader och infaller alltid andra adventshelgen i december. Strosa i de mysiga kvarteren och kika in i de mysiga kyrkstugornas fönster, handla godsaker på marknaden och se hur den medeltida kyrkan lever upp för att ta emot alla besökare. Arrangeras den 8-9 december.

I Gammlia vid Västerbottens Museum i Umeå hittar du en traditionell julmarknad. Här finns vackra hantverk från marknaden, lokalproducerade delikatesser, adventsfika och du kan upptäcka samiska jultraditioner. Ett måste om du vill komma i riktig julstämning i norr. Arrangeras den 8-9 december.

Julmarknader i Mellansverige

I Mellansverige bjuds det på mängder av mysiga julmarknader. Runt Karlstad hittar du bland annat julmarknader på Alsters Herrgård, på Selma Lagerlöfs gård Mårbacka och i Mariebergsskogen. Vandra omkring i historiska miljöer och vackra byggnader, njut av glögg, äppelsnurror och adventsfika.

Julmarknader i söder

Från campingen i Gunnarsö kan du med bil ta dig till magiska Astrid Lindgrens Näs, där Astrid växte upp, och uppleva julmarknaden i hennes barndomshem i Vimmerby. Här upplever du en riktig gammaldags julmarknad med konst- och mathantverk, marknader och musik. Arrangeras den 14-16 december.

Mellan 25 november och 23 december arrangeras Jul i City i Malmö. På Gustaf Adolfs torg sprider sig julpynt och glöggdoft flera kvarter och här finns marknad, pysselstuga, karusell, tomtar och mycket mer. Här kan du även njuta av härlig julsång och andra stämningshöjande uppträdanden. På Skånes Djurpark hittar du också magiska julupplevelser där du kan klappa tomtens renar, pyssla och snickra i tomteverkstäder, tillverka julklappar till djuren, gå på julmarknad och mycket mer.


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Smart Stay är vårt koncept för kort- och långtidsboende riktat till företag och organisationer....

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro finns på sex av våra destinationer runt om i Sverige, från Umeå i norr till...

Läs mer

Bli säsongsgäst

Tycker du att campingsäsongen ibland känns för kort? Förläng säsongen och ställ upp husvagnen...

Läs mer

Äventyr med din Camping Tour Ticket

Med vår Camping Tour Ticket kan du upptäcka 29 destinationer i Sverige, Norge, Danmark och...

Läs mer

Köp ett aktivitetshäfte

Aktivitetshäftet ger dig finfina rabatter på våra mest populära aktiviteter. Det är ju ingen...

Läs mer

Campa med hund

Här har vi tillsammans med Doggy samlat tips för dig som campar med hund, allt från tips på...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Höstlovsaktiviteter

Läs mer

Vandringsleder i Skåne

Läs mer

På fiskeresa i Sverige och Danmark

Läs mer