Hoppa till innehåll
Sommarminnen för hela familjen
Campingliv

måndag 16 juli 2018

Sommarminnen för hela familjen

Västkusten

First Camp Solvik-Kungshamn

Bland västkustidylliska klippor och med närhet till den populära Smögenbryggan där mysiga caféer, små butiker och restauranger med skaldjursdelikatesser breder ut sig, ligger campingparadiset First Camp Solvik-Kungshamn. Vackert beläget med nära till både salta bad och mängder av roliga aktiviteter är det här som hela familjen skapar sig sommarminnen för livet.

Under sommaren förvandlas det gamla fiskarsamhället Smögen till en livlig plats full av skratt, bad och upplevelser när det intar sin plats som ett av landets mest besökta turistmål. Hit har det vallfärdat turister sedan hundra år tillbaka i tiden, och det är inte svårt att förstå varför det än idag är så många som blir förälskade i den vackra omgivningen. Här finns allt man kan önska sig för en lyckad semester på bästkusten, och för att ha en bra utgångspunkt så är det smart att börja på First Camp Solvik-Kungshamn där Eva Holmqvist tillsammans med sin man Thomas är platsansvariga.

– Vi är en camping där alla är välkomna och med tanke på det stora utbudet av familjeaktiviteter så passar vi perfekt för de som semestrar med barn. Vi har faktiskt flera gäster som har varit här i över femtio säsonger, vilket ju måste vara något slags rekord! Men också ett gott betyg på att det är svårt att hitta en vackrare och härligare plats på jorden, säger Eva.

Vill du komma alldeles inpå havet kan du ställa husbilen bara någon meter från vattnet, och det finns också stugor med altan precis vid vattenkanten. En rikedom av upplevelser För den som bara vill njuta av sommarvädret finns en barnvänlig sandstrand inte långt ifrån campingen och givetvis är det bara att slå sig ner på en klipphäll för timmar av sol och bad. Eller varför inte utmana familjen på landets vackraste äventyrsgolf? När det är dags att gå ut och upptäcka omgivningen så har man nära till mängder av sevärdheter av olika slag som gör sommaren extra minnesvärd för hela familjen.

– Närheten till det fantastiska naturområdet Ramsvikslandet som börjar alldeles intill campingen är väldigt uppskattat med sina många vandringsleder, och inte långt härifrån ligger djurparken Nordens Ark där man kan uppleva djur som snöleopard och tiger. Vill man se djur i vilt tillstånd kan man också åka ut på sälsafari, berättar Eva.

Här i trakten kryllar det av upplevelser och såväl historiska hällristningar som samtida konstsamlingar på Nordiska Akvarellmuseet finns att beskåda. Vill man göra en längre dagsutflykt är man inte heller långt ifrån Göteborg med sitt rika kulturliv och Liseberg för åksugna busungar. Efter en lång dag med att utforska allt som finns att upptäcka i Bohuslän kan man i alla fall lova att det kommer att kännas extra härligt att frossa i kanske världens bästa räkor på en av västkustens absolut vackraste platser.

Artikel: Campingbibeln, Maj 2018. Text: Bulldog media


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Bli säsongsgäst

Förläng campingsäsongen! Säkra din säsongsplats Tycker du att campingsäsongen ibland känns...

Läs mer

Campa med hund

Campa med hund Ska du campa med hund i sommar? Självklart är din fyrbenta vän välkommen på...

Läs mer

Barnklubb

Barnklubb på First Camp För våra minsta och absolut viktigaste gäster har vi fyllt hela...

Läs mer

Träning på campingen

Träna på campingen i sommar! Under sommaren under vecka 27–32 finns alla möjligheter att...

Läs mer

Underhållning

Underhållning på First Camp I sommar bjuds du på fantastisk underhållning hela fyra dagar i...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

6 tips för en skönare campingsemester

Läs mer

Sportlovscamping med First Camp

Läs mer

Bucket list 2020

Läs mer