Hoppa till innehåll
Upplev semesterns äventyr i Kullaberg

Upplev semesterns äventyr i Kullaberg

semesterSkåne

Sommaren är här och det är dags att planera campingsemestern. Vad sägs om sköna dagar vid poolen, spännande naturupplevelser och kanske en och annan golfrunda? På First Camp Mölle-Höganäs finns något för alla!

Länge har natursköna Mölle stått för att vara ett av landets mest attraktiva turistresmål, och visst är det lätt att förstå med den fantastiska miljön av hav och grottor, slingrande vandringsleder och vacker utsikt. Med närhet till allt detta praktfulla ligger semesterparadiset First Camp Mölle-Höganäs. Här finns utrymme för både lugn och ro och även en mängd roliga aktiviteter för den äventyrslystne.
– Vår camping är belägen helt fantastiskt här ute på vackra Kullaberg med närhet till både Mölle och Höganäs. Soliga sommardagar bjuder på många dopp i poolen och annars är promenader, ridning och fiske några av de många aktiviteter våra besökare brukar roa sig med. I området finns det mängder av naturnära upplevelser som passar hela familjen, och för de minsta blir det såklart massor av skoj och lek på Blix Barnklubb, berättar servicechef Tommy Nilsson.

Oavsett hur länge du väljer att stanna eller vad du vill uppleva finns det mängder med aktiviteter att ta del av. Utmana familjen på äventyrsgolfbanan som Lars Vilks varit med och byggt eller besök en av Sveriges bästa golfbanor, S:t Arilds, om du vill gå en längre runda. Inne på området hittar du även dykcentret Kullens Dyk som kan hjälpa dig att utforska det spännande dykvattnet utanför Höganäs.

– Närheten till Tyskland och Danmark gör oss till ett populärt resmål även på sensommaren för utländska turister och med ett av Sveriges bästa dykvatten bokstavligt talat runt knuten finns det mycket att uppleva även efter högsommaren, fortsätter Tommy. Den unika terrängen i Kullaberg lockar friluftsälskare från hela världen oavsett nivå och ålder – året runt. Här kan du utmana dig själv på någon av de 700 klättringslederna, eller ta del av naturens vackra vyer från någon av de många vandringslederna där du på många platser kan blicka ner i det klara vattnet.

Välskött med härlig stämning

Just naturen kring First Camp Mölle-Höganäs är en stor anledning till att campinggästen Thomas Ivarsson har valt att återkomma till samma plats i över 40 år. Det började med att de fastnade för familjevänligheten när barnen var små, och sedan dess har de åkt ner hit från Göteborg några veckor varje år för att njuta av en lättillgänglig semester som har allt de kan önska sig.

– I början hyrde vi campingstuga, men nu för tiden har vi en egen campingplats där nere som vi återkommer till varje år. Vi trivs med att det är så vacker natur runt omkring där man kan vandra och vara aktiv på många andra sätt. Samtidigt är det nära till pittoreska ställen som Mölle och Arild där man kan ta en glass eller middag, samt till större städer som Helsingborg där allt finns. Dessutom är campingen väldigt välskött och fin, och det är härlig stämning där alla hälsar på alla! säger Thomas.

Text: Bulldog Media, Campingbibeln juli 2018


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Smart Stay är vårt koncept för kort- och långtidsboende riktat till företag och organisationer....

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro finns på sex av våra destinationer runt om i Sverige, från Umeå i norr till...

Läs mer

Bli säsongsgäst

Tycker du att campingsäsongen ibland känns för kort? Förläng säsongen och ställ upp husvagnen...

Läs mer

Äventyr med din Camping Tour Ticket

Med vår Camping Tour Ticket kan du upptäcka 29 destinationer i Sverige, Norge, Danmark och...

Läs mer

Köp ett aktivitetshäfte

Aktivitetshäftet ger dig finfina rabatter på våra mest populära aktiviteter. Det är ju ingen...

Läs mer

Campa med hund

Här har vi tillsammans med Doggy samlat tips för dig som campar med hund, allt från tips på...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Höstlovsaktiviteter

Läs mer

Vandringsleder i Skåne

Läs mer

På fiskeresa i Sverige och Danmark

Läs mer