Hoppa till innehåll
Varberg – västkustens pärla

Varberg – västkustens pärla

Västkusten

First Camp Kärradal-Varberg

Strax utanför Varberg, bara två hundra meter från en barnvänlig, långgrund strand där mjuk sand möter saltstänkta klippor, ligger det mångsidiga västkustparadiset First Camp Kärradal-Varberg. Här har du nära till både lata dagar, rolig shopping och en av norra Europas bästa vindsurfingstränder för den adrenalinsökande.

Tänk dig en sommar som innehåller allt en härlig campingsemester kan erbjuda med havsbad och långgrunda stränder, lek i solen och härliga motionsstråk, och som dessutom har Varbergs stadspuls, kultur och till och med shoppingmeckat Gekås Ullared inom bara några mil. På First Camp Kärradal-Varberg kan du bo naturskönt och bekvämt på en campingtomt, eller varför inte i någon av säsongens nybyggda och välutrustade ”Kattegattstugor”, och samtidigt ha det bästa av västkustens upplevelser inom räckhåll.

– Här ligger vi naturskönt en dryg mil norr om Varberg som ju lockar många med sitt stora utbud av butiker, restauranger och nattliv. Varbergs fästning med museet där man kan hälsa på Bockstensmannen eller beskåda knappen som sägs ha knäppt Karl XII är förstås också ett populärt besöksmål, berättar nytillträdda servicechefen Cecilia Eriksson när hon beskriver allt som finns att göra i området omkring campingen.

Kring Kärradal är det tydligt att det är det vackra havet som får stå i fokus och för den som på ett enkelt sätt vill se mer av den härliga kuststräckan kan man hyra cykel och cykla Kattegattleden eller ta sig in till Varberg centrum via den vackra cykelleden Ginstleden som går utmed kusten. Från hamnen kan du också följa med på fisketurer och häftiga naturupplevelser med Fladenbåtarna som erbjuder minnesvärda dagar för såväl nybörjare som inbitna fiskeproffs. Vill du vara aktiv i det vackra landskapet men hellre hålla dig på land finns det flera golfbanor i Varberg som är väl värda ett besök eller två. Hemma på campingen finns också äventyrsgolf och boulebana.

– Åker man istället inåt landet breder de vackra och sagolika bokskogarna ut sig. Här finns förstås Ullared men också upplevelser som Öströö fårfarm som med sina ystra små lamm är populärt hos barnen. Här finns även möjlighet att fika och smaka på gårdsbutikens delikatesser, tipsar Cecila.

Ett annat tips är att pricka in vistelsen till 21–23 juli då kustfestivalen Hallifornia går av stapeln i Varberg. Tre dagar av musik, action, fest och skönt häng som är baserade på Hallands moderna kustkultur men som också har hämtat inspiration från det varma Kalifornien.

Artikel: Campingbibeln, Maj 2018. Text: Bulldog media


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Smart Stay är vårt koncept för kort- och långtidsboende riktat till företag och organisationer....

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro finns på fem av våra destinationer runt om i Sverige, från Umeå i norr till...

Läs mer

Campingtourbiljetten

Med Campingtourbiljetten får du upptäcka 24 destinationer i Sverige, Danmark och på Regenbogens...

Läs mer

Europas största campingallians

Har du fått smak på upplevelserna från First Camps svenska destinationer? Kanske har du till och...

Läs mer

Bli säsongsgäst

Tycker du att sommaren ibland känns för kort? Förläng sommaren och ställ upp husvagnen hela...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Caravan Stockholm 2019

Läs mer

Julklappar och julklappstips

Läs mer

Aktiviteter vid vintercamping

Läs mer