Hoppa till innehåll
Varberg – västkustens pärla
Campingliv

måndag 16 juli 2018

Varberg – västkustens pärla

Västkusten

First Camp Kärradal-Varberg

Strax utanför Varberg, bara två hundra meter från en barnvänlig, långgrund strand där mjuk sand möter saltstänkta klippor, ligger det mångsidiga västkustparadiset First Camp Kärradal-Varberg. Här har du nära till både lata dagar, rolig shopping och en av norra Europas bästa vindsurfingstränder för den adrenalinsökande.

Tänk dig en sommar som innehåller allt en härlig campingsemester kan erbjuda med havsbad och långgrunda stränder, lek i solen och härliga motionsstråk, och som dessutom har Varbergs stadspuls, kultur och till och med shoppingmeckat Gekås Ullared inom bara några mil. På First Camp Kärradal-Varberg kan du bo naturskönt och bekvämt på en campingtomt, eller varför inte i någon av säsongens nybyggda och välutrustade ”Kattegattstugor”, och samtidigt ha det bästa av västkustens upplevelser inom räckhåll.

– Här ligger vi naturskönt en dryg mil norr om Varberg som ju lockar många med sitt stora utbud av butiker, restauranger och nattliv. Varbergs fästning med museet där man kan hälsa på Bockstensmannen eller beskåda knappen som sägs ha knäppt Karl XII är förstås också ett populärt besöksmål, berättar nytillträdda servicechefen Cecilia Eriksson när hon beskriver allt som finns att göra i området omkring campingen.

Kring Kärradal är det tydligt att det är det vackra havet som får stå i fokus och för den som på ett enkelt sätt vill se mer av den härliga kuststräckan kan man hyra cykel och cykla Kattegattleden eller ta sig in till Varberg centrum via den vackra cykelleden Ginstleden som går utmed kusten. Från hamnen kan du också följa med på fisketurer och häftiga naturupplevelser med Fladenbåtarna som erbjuder minnesvärda dagar för såväl nybörjare som inbitna fiskeproffs. Vill du vara aktiv i det vackra landskapet men hellre hålla dig på land finns det flera golfbanor i Varberg som är väl värda ett besök eller två. Hemma på campingen finns också äventyrsgolf och boulebana.

– Åker man istället inåt landet breder de vackra och sagolika bokskogarna ut sig. Här finns förstås Ullared men också upplevelser som Öströö fårfarm som med sina ystra små lamm är populärt hos barnen. Här finns även möjlighet att fika och smaka på gårdsbutikens delikatesser, tipsar Cecila.

Ett annat tips är att pricka in vistelsen till 21–23 juli då kustfestivalen Hallifornia går av stapeln i Varberg. Tre dagar av musik, action, fest och skönt häng som är baserade på Hallands moderna kustkultur men som också har hämtat inspiration från det varma Kalifornien.

Artikel: Campingbibeln, Maj 2018. Text: Bulldog media


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Säsongsplats

Semesterkänsla i flera månader! Säkra din säsongsplats Bli säsongsgäst och kom och gå som...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska First Camp Club. Det är vår egen...

Läs mer

Underhållning

Underhållning på First Camp I sommar bjuds du på fantastisk utomhusunderhållning hela fyra...

Läs mer

Nordic Camping är nu en del av First Camp

Nordic Camping blir First Camp Skandinaviens största campingkedja Nu kan du som campare hitta...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Sveriges skönaste stränder

Läs mer

Camparnas bästa (nybörjar)tips

Läs mer

Poolsemester i Sverige

Läs mer