Hoppa till innehåll
Sportlovscamping med First Camp
Campingliv

måndag 13 januari 2020

Sportlovscamping med First Camp

Sportlovet närmar sig! Vad sägs om att spendera ledigheten på någon av våra 40 destinationer? Åk skidor i norr, ladda batterierna i söder eller upptäck någon av våra fantastiska storstäder med allt de har att erbjuda. Här kommer våra bästa tips inför det stundande – som vi helst vill kalla det – campinglovet!

Sporta loss i norr

Spendera sportlovet med en full on vinterupplevelse på First Camp Ånnaboda-Örebro. I närheten av destinationen kan du åka skidor på alla håll och kanter (vi håller tummarna för att det seglar ner lite mer snö). Bo i de nyrenoverade stugorna eller bring your own wheels och övernatta på våra fräscha husvagnsplatser. Har du tur och sjön är frusen tar du självklart med skridskorna för lite åkning även på is. Och när du är klar väntar relaxavdelningen på dig. I Örebro ligger även Sveriges största äventyrsbad Gustavsvik. Ett riktigt äventyr för stora som små – och de har extra långa öppettider under sportloven mellan vecka 7 och 9. Hur bra?

Lite längre upp på First Camp-kartan hittar du First Camp Lugnet-Falun – och här går det undan. Man kan absolut fundera både en och två gånger över varför det heter Lugnet – för här behöver du absolut inte ha en lugn stund, om du inte gärna vill såklart. Granne med fritidsanläggningen Lugnet och flertalet preparerade längdspår har du alla förutsättningar för ett sportlov fyllt av fart och fläkt. Och du, 8-9 februari 2020 är det skidfest här så det står härliga till. Den absoluta världseliten gör nämligen upp i Coop FIS Cross Country World Cup – läs mer om det här. Bor gör du alldeles intill, på First Camp Lugnet-Falun.

Allra längt upp på kartan ligger de kanske mest självklara vinterdestinationerna – First Camp Nydala-Umeå och First Camp Arcus-Luleå. Hur låter det att spendera lovet med att åka släde efter hundspann, se på det mytomspunna norrskenet, prova på isfiske eller besöka någon av de många backarna som omger båda destinationerna? Inte helt dumt skulle vi säga.

Sportlov i storstäderna

Vi vill slå ett slag för att spendera sportlovet i stan. Här slipper du eventuell skidbacketrängsel och kan välja fritt vad du vill ta dig för. Vidga dina kulturella vyer genom att besöka museum och upptäcka sevärdheter. Eller, ta en shoppingrunda, ät riktigt god mat, var turistig, upplev naturen och varva ner i en trevlig stuga på campingen.

First Camp City-Stockholm ligger mitt i Flatens naturreservat på bekvämt avstånd till Stockholms stadskärna, och endast en kort promenad från närmaste busshållplats. I Stockholm finns något för alla under sportlovet! Kanske vill ni besöka Skansen? Under vecka 9 bjuds det på ett fullspäckat sportlovsprogram som både små och stora kommer uppskatta. En av våra all time favourites är dessutom Vasamuseet som alltid är lika intressant. Och du, det går minst lika bra att checka in på First Camp Nickstabadet-Nynäshamn – något längre till Stockholm men på lagom avstånd för en dagsutflykt.

First Camp Sibbarp-Malmö bor du vackert med utsikt över Öresundsbron och stugorna har all bekvämlighet och utrymme du kan tänkas behöva. Från campingen är det lätt som en plätt att ta sig in till centrala Malmö där stadspulsen väntar. När du ändå är här tycker vi att du ska passa också på att uppleva fantastiska Österlen som är minst lika vackert vintertid som sommartid. Och glöm inte bort att du snabbt som ögat kan ta tåget eller bilen över Öresundsbron till Köpenhamn – Tivoli håller turligt nog öppet mellan 31 januari – 23 februari.

Ladda batterierna i söder

Söder ut på First Camp-kartan finns det finfina möjligheter att ladda batterierna och njuta av nuet under lovet. Gillar du, precis som vi, att verkligen slappna av? Då är en tur till First Camp Åhus-Kristianstad en god idé. Här kan du njuta av dina lediga dagar till fullo. Inte bara ligger campingen endast 250 meter från stranden där långa promenader gör gott för både stora och små själar, utan på området finns även vårt 560 kvm stora spa – Åhus Harmoni. Perfekt avkoppling och uppladdning i ett. Kristianstad med omnejd bjuder dessutom på en hel del spännande utflyktsmål – läs mer om ett urval här!

Kurorten Varberg är en sann favorit – även om februari månad kan vara lite karg så är det en utomordentlig stad för rekreation ett par lata sportlovsdagar. På First Camp Björkäng-Varberg bor ni trevliga stugor ett stenkast från stranden. På vägen hittar ni vår vedeldade bastu (bokas genom receptionen). Spring snabbt ner till havet och doppa dig i det kalla saltvattnet och sedan ännu snabbare upp och värm dig ordentligt. Mysigt, inte sant? Passa också på att besöka Ullared när ni ändå är i närheten och spana efter Ola-Conny och Morgan kända från tv-programmet med samma namn.


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och långtidsboende...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska First Camp Club. Det är vår egen...

Läs mer

Barnklubb

Campingens bästa barnklubb Sommaräventyr med ekorren Yessi Det är bara hos First Camp du kan...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från enklare...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Vintercamping

Tips och inspiration för din vintercamping Kan man campa på vintern? Ja, självklart kan man...

Läs mer

Fiskeresa i Sverige

Du behöver inte åka långt för att uppleva fiske i världsklass. Många av våra destinationer,...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 40 destinationer med...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Bucket list 2021

Läs mer

Våra bästa svampplockartips

Läs mer

Cykla mountainbike

Läs mer