Hoppa till innehåll
Träning och camping
Campingliv

måndag 16 juli 2018

Träning och camping

Träning

En skön combo

Fredrik Klaar och hans träningsgrupp valde att genomföra en träningshelg på First Camp Tylösand-Halmstad för att påbörja uppladningen inför den krävande triathlontävlingen Ironman. De ville komma bort från stan för att fult ut kunna fokusera på träningen med närhet till en aktiv miljö.

– Vi kunde springa intervallet på stranden och simträna i vattnet, samtidigt som de vackra omgivningarna i Tylösand verkligen är idylliska vilket givetvis ökar motivationen. Man maxar träning och semester på samma gång, säger Fredrik.

Från Göteborg kan man cykla Kattegattleden till Tylösand, vilket inte är fel om man som Fredrik laddar för en tävling där 18 mils cykling är ett av momenten. Från Halmstad fortsätter Kattegattleden mot Helsingborg och den som cyklar vidare möts på vägen av First Camp både i Torekov och Mölle.

Långa vita sandstränder

Många förknippar nog Tylösand med de kilometerlånga vita sanddynorna som bjuder in till härliga salta dopp, kite- och vindsurfing, volleyboll, strandpromenader och häng i goda vänners lag. I Halmstad finns allt från klippbad och kilometerlånga stränder till små enskilda vikar. Bara någon kilometer från campingen finns även ett handikappbad.

– En fyrbäddsstuga var perfekt för oss. Tack vare att stugan var så pass stor kunde vi även ha våra cyklar inomhus, vilket var ett stort plus.

Känslan av frihet och flexibilitet

En stor fördel med att bo på camping är känslan av flexibilitet och frihet. Vare sig man vill bo i husvagn, husbil, tälta eller i stuga med alla faciliteter inkluderade som dusch och wc är det valfriheten följt av den avslappnade atmosfären som gör det bekvämt.

– Helgen bjöd på fantastiskt väder vilket bidrog till att vistelsen på First Camp Tylösand blev över förväntan bra. Solen gick ner sent och vi satt utanför vår stuga och grillade på kvällen. Det finns en mysig restaurang inne på området och flera andra i närheten. Vårt fokus under helgen var träning. Vi tog det lugnt på kvällen och la oss tidigt, hade upplägget varit annorlunda hade vi säkerligen tagit oss in till Halmstad som bara ligger nån mil bort från campingen.

Fredrik avslutar med att hälsa att ett bekvämt boende där dina behov kan tillgodoses brukar vara ett bra recept för en lyckad semester.

 

Text: Redaktionen för Göteborgsgirot 2018


Senast inom Campingliv

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Säsongsplats

Semesterkänsla i flera månader! Säkra din säsongsplats Bli säsongsgäst och kom och gå som...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska First Camp Club. Det är vår egen...

Läs mer

Underhållning

Underhållning på First Camp I sommar bjuds du på fantastisk utomhusunderhållning hela fyra...

Läs mer

Nordic Camping är nu en del av First Camp

Nordic Camping blir First Camp Skandinaviens största campingkedja Nu kan du som campare hitta...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Sveriges skönaste stränder

Läs mer

Camparnas bästa (nybörjar)tips

Läs mer

Poolsemester i Sverige

Läs mer