Dalarnas bästa campingar

Vi guidar dig till Dalarnas bästa campingar 2023 ☀️

Upptäck Dalarnas natursköna campingparadis!

Planera din perfekta campingsemester i Dalarna och skapa oförglömliga minnen i denna natursköna region. Här finns ett brett utbud av campingplatser som erbjuder allt från lugn och avkoppling till spännande äventyr och kulturella upplevelser. Oavsett om du är en naturälskare, en familj som söker roliga aktiviteter eller bara en person som vill komma bort från stadens hektiska tempo så finns det en campingplats i Dalarna som passar just dig. Följ med oss när vi tar med dig på en resa genom Dalarnas bästa campingar - allt du behöver för att uppnå äkta campinglycka!

Här är campingarna du inte får missa i Dalarna:

# 1
Enåbadet - Rättvik

Välkommen till First Camp Enåbadet - Rättvik, där naturen möter avkoppling och äventyr på en och samma gång. Med en mängd olika aktiviteter för alla åldrar såsom en cykelbana genom skogen, en stor lekpark med klätternät, vattenaktiviter, cykeluthyrning, minigolf och kanotuthyrning - garanterar denna campingplats en underhållande vistelse för hela familjen. Njut av den fina omgivningen och ta en promenad till den närliggande Enån för att fiska. Missa inte heller att besöka höghöjdsbanan som ligger i direkt anslutning till destinationen. Här finns alla förutsättningar för att skapa minnen för livet!

Dalarnas bästa campingar - Enåbadet Rättvik

Dalarnas bästa campingar - Enåbadet Rättsvik

# 2
Lugnet - Falun

Vill du spendera din semester på en camping med rofylld och naturskön miljö? Då är First Camp Lugnet - Falun ett utmärkt val att skriva upp på listan för en magisk campinglycka! Namnet till trots erbjuder denna campingplats en oförglömlig upplevelse för alla som söker äventyr, avkoppling och nära kontakt med naturen. På Lugnets fritidsanläggning finner du ett stort utbud av motions- och skidspår, cykelleder, sporthall med gym, simhall med separat relaxavdelning samt tempererat friluftsbad med vattenrutschbanor och solytor. Ett måste att besöka i sommar!

Dalarnas bästa campingar - Lugnet Falun

Dalarnas bästa campingar - Lugnet Falun

# 3
Mellsta - Borlänge

På rofyllda First Camp Mellsta – Borlänge kan du, som älskar naturen, njuta av en enastående utsikt över Dalälven. För dig som söker stillheten och lugnet, är detta den perfekta platsen för en avkopplande campingsemester. Dessutom erbjuds populära aktiviteter i området som givetvis består av att befinna sig i Dalarnas spektakulära natur. Här finns även fina möjligheter till fiske och för de mindre finns en uppskattad lekplats på campingområdet. Och varför inte utmana varandra i minigolf? Med sin natursköna omgivning, magnifika vyer och härliga faciliteter, erbjuds här allt du kan önska dig för en oförglömlig vistelse!

Dalarnas bästa campingar - Mellsta Borlänge

Dalarnas bästa campingar - solnedgång på Mellsta i Borlänge

# 4
Moraparken - Dalarna

Skapa minnen för livet på Outdoor paradiset First Camp Moraparken - Dalarna. Här finns det gott om underhållning och aktiviteter för hela familjen, såsom tre lekplatser, äventyrsgolf, bowling, trampbåtar, spelhall, cykelbilar och barnklubb. På somrarna bjuds det alltid på fantastisk utomhusunderhållning flera dagar i veckan och för dig som gillar träning har alla campare möjlighet att starta dagen på bästa sätt – med ett stärkande, roligt och svettigt träningspass utomhus. På Moraparken är stämningen alltid på topp!

Dalarnas bästa campingar - vandring på Moraparken i Dalarna

Dalarnas bästa campingar - trampbil på Moraparken i Dalarna

# 5
Orsa - Dalarna

Om du letar efter en unik och minnesvärd familjecamping så är First Camp Orsa - Dalarna det perfekta resmålet för dig. Beläget vid den vackra Orsasjön erbjuder denna camping en fantastisk natur där du kan njuta av färgsprakande solnedgångar och lugnande vyer. Här finns också ett brett utbud av faciliteter och aktiviteter för hela familjen. Förutom den kilometerlånga stranden kan du till exempel njuta av ett uppvärmt poolområde med piratskepp, barnpool och vattenrutschbana. På campingen finns även äventyrsgolf, glassbar och restaurang och under sommarveckorna 27 till 32 kan du ta del av det rekordstora aktivitetsprogrammet med bland annat barnklubb, träning och underhållning. Campingen i Orsa är många barnfamiljers favorit!

Dalarnas bästa campingar - Orsa i Dalarna

Dalarnas bästa Campingar - glampingtält orsa dalarna

# 6
Siljansbadet - Rättvik

First Camp Siljansbadet - Rättvik passar perfekt för familjer, par och vänner som letar efter en rolig campingsemester vid havet. Detta är den perfekta platsen för härliga bad, spännande familjeaktiviteter och middagar i solnedgången. Här kan du också hyra trampbåt och cykel, orientera, spela minigolf, leka i barnklubben och besöka den populära spelhallen Spel-Lyan. 20 minuter från Rättvik ligger även Leksand sommarland - en upplevelsepark med vattenland, karuseller, motor- och actionaktiviteter som du som bor på Siljansbadet får ett pangerbjuande på när du bokar boende hos oss i Dalarna. Detta är utan tvekan en av Dalarnas bästa campingar!

Dalarnas bästa campingar - Siljansbadet Rättsvik

Dalarnas bästa campingar - Siljansbadet i Rättvik