Upplev naturen - First Camp Hoppa till innehåll
Aktiviteter

Upplev naturen

Många av våra gäster besöker campingen med anledning av Söderåsens Nationalpark. Här finns en mycket stor variation i naturen och i växtlighet.Strax utanför campingen börjar vandringslederna in i parken. I Röstånga finns Nackarpsdalen som leder vidare till den vackra Odensjön. Du kommer in i en dalgång med fantastiska bokträd upp till 30-40 meter höga. Vid Odensjön finns badbrygga och en trevlig grillplats. De branta klipporna runt Odensjön imponerar och akustiken är otrolig.

Skåneleden går förbi Odensjön och fortsätter vidare mot Skäralid. Det finns vandringsleder i olika svårighetsgrad och sträckor. Flera av nationalparkens stigar är anpassade för barnfamiljen med barnvagn eller för rörelsehindrade.

Upplev den stora variationen i trädens färger som skiftar under året. Bokskogen börjar knoppa och vitsipporna blommar som bäst i början av maj. Under sommaren ger bokträden marken ett skyddande tak. På hösten ser skogen ut som ett färgsprakande eldorado.

För att uppleva nationalparken maximalt, rekommenderar vi att du deltar i en av de många olika guidade turerna som utgår från Röstånga Turistinformation eller vid Skäralids Naturum. Till Skäralids Naturum är det 4 km från Röstånga. Dit kör du på några minuter eller tar vandringsleden utanför campingen via Ugglarpsdalen till Skäralid. Du kan även cykla eller gå på det gamla järnvägsspåret som förr gick från Röstånga till Ljungbyhed.

I skäralid finns det mängder med olika vandringsleder med början i ravinen vid Naturum. Även här finns det fantastisk bokskog och en vacker sjö med flera trevliga grillplatser. Ovanför ravinen, från Kopparhatten kan du njuta av en storslagen milsvid utsikt över Skåne. I Skäralids Naturum finns det en spännande utställning och nationalparkens egna personal att tillgå för vidare information om parken.

Röstånga Turistinformation erbjuder även kartor och broschyrer om Söderåsens övriga naturområden ex. Klåveröds fritidsområde och Finntorpsdammarna. Dessa båda lämpar sig för fiske, vandring, mountainbike och andra aktiviteter. Uppe på toppen av Söderåsen ligger Stenestad med genuin bymiljö, kaffestuga och hantverk.

Söderåsens Nationalpark

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Våra bästa svampplockartips

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer