Hoppa till innehåll

Sand mellan tårna på Sveriges vackraste strand

Sand mellan tårna på Sveriges vackraste strand

Sand mellan tårna på Sveriges vackraste strand

Artikel: Träning och camping

– En skön kombo

Fredrik Klaar och hans träningsgrupp valde att genomföra en träningshelg på First Camp Tylösand-Halmstad för att påbörja uppladningen inför den krävande triathlontävlingen Ironman. De ville komma bort från stan för att fult ut kunna fokusera på träningen med närhet till en aktiv miljö.

– Vi kunde springa intervallet på stranden och simträna i vattnet, samtidigt som de vackra omgivningarna i Tylösand verkligen är idylliska vilket givetvis ökar motivationen. Man maxar träning och semester på samma gång, säger Fredrik.

Från Göteborg kan man cykla Kattegattleden till Tylösand, vilket inte är fel om man som Fredrik laddar för en tävling där 18 mils cykling är ett av momenten. Från Halmstad fortsätter Kattegattleden mot Helsingborg och den som cyklar vidare möts på vägen av First Camp både i Torekov och Mölle.

Långa vita sandstränder

Många förknippar nog Tylösand med de kilometerlånga vita sanddynorna som bjuder in till härliga salta dopp, kite- och vindsurfing, volleyboll, strandpromenader och häng i goda vänners lag. I Halmstad finns allt från klippbad och kilometerlånga stränder till små enskilda vikar. Bara någon kilometer från campingen finns även ett handikappbad.

– En fyrbäddsstuga var perfekt för oss. Tack vare att stugan var så pass stor kunde vi även ha våra cyklar inomhus, vilket var ett stort plus.

Känslan av frihet och flexibilitet

En stor fördel med att bo på camping är känslan av flexibilitet och frihet. Vare sig man vill bo i husvagn, husbil, tälta eller i stuga med alla faciliteter inkluderade som dusch och wc är det valfriheten följt av den avslappnade atmosfären som gör det bekvämt.

– Helgen bjöd på fantastiskt väder vilket bidrog till att vistelsen på First Camp Tylösand blev över förväntan bra. Solen gick ner sent och vi satt utanför vår stuga och grillade på kvällen. Det finns en mysig restaurang inne på området och flera andra i närheten. Vårt fokus under helgen var träning. Vi tog det lugnt på kvällen och la oss tidigt, hade upplägget varit annorlunda hade vi säkerligen tagit oss in till Halmstad som bara ligger nån mil bort från campingen.

Fredrik avslutar med att hälsa att ett bekvämt boende där dina behov kan tillgodoses brukar vara ett bra recept för en lyckad semester

Text: Redaktionen för Göteborgsgirot 2018

Boka sommarsäsongen 2019!
– Boka nu och betala senare

Alltid 90 dagar kredit och vi bjuder på räntefritt! Gäller vid betalning med Collector.

Info

Att göra - på First Camp

Vilken blir din nästa destination?

Vill du återuppleva en gammal favorit eller ge familjen nya barndomsminnen? Väljer du någon av destinationerna hos First Camp så får du garanterat en minnesvärd upplevelse. Här hittar du campingplatser och stugbyar fyllda med aktiviteter, barnklubb och avkopplande service. På platser som tillhör de vackraste i Sverige och Danmark. Börja njuta av din resa redan idag, boka nu.

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Golfresor och camping

Läs mer

Resetips till din bucket list 2019

Läs mer

Caravan Stockholm 2019

Läs mer