Easy

Oknö – Mönsterås

Oknövägen 12, 383 92 Mönsterås

Liten och enkel oas på Smålandskusten

Nyhet! Nu har Oknö blivit en First Camp Easy, ett helt nytt undervarumärke för dig som föredrar det enkla campinglivet. Läs mer här.

 

Letar du efter en mindre camping med en enklare standard? Då är du varmt välkommen till First Camp Oknö – Mönsterås ligger i skärgården mellan Mönsterås och Öland, precis vid vattnet omgivet av små vikar, skogsstigar och ängar. Campingen har en enklare standard men bjuder in till naturnära omgivningar i närheten. Campingtomterna där du ställt husbilen eller husvagnen är dessutom vackert belägna med utsikt över havet. Ca 50 meter från destinationen finns en enklare badplats där du kan bada och svalka dig under sommarens varma dagar.

 

Liten och enkel camping bland kobbar och skär
En bra destination för dig som föredrar avkoppling, lugn och ro. Men här finns även några aktiviteter för dig som vill hitta på något roligt under semestern. På campingen kan du hyra kanot, fiska och hyra cykel eller trampbil. Obs. Vänligen notera att fiskeförbud gäller i Mönsterås kommun under perioden 1/3-31/5. I butiken finns nybakat bröd och i vår nya First Camp Bistro kan du njuta av fräscha sommarluncher och goda middagar från terrassen.

 

Oknö är även känt för sina vackra vandringsleder så för den som vill finns över 8 kilometer vandringsled att upptäcka längs vattnet. Hos oss kan du hyra cykel för att cykla in till Mönsterås centrum och Vattenpalatset, och med bil har du även nära till Kalmar för en dagsutflykt, spännande Klosterruiner i Kronobäck och vackra Pataholm.

 

Välkommen!


Vi erbjuder

Frukostpåse
Husdjursvänligt

Aktiviteter

Cykelleder
Cykeluthyrning
Gym
Lekplats
Strand och bad
Trampbil
Vandringsleder

Praktisk information

Här hittar du mer praktisk information som kan vara bra att veta om vår destination. Vad gäller för WIFI, var finns tömningsstationen eller närmsta hjärtstartaren? Här finner du även våra generella trivselregler som gäller alla campinggäster så att vistelsen blir så bra som möjligt!

 

Avfall
På First Camp jobbar vi aktivt för en bättre miljö och hoppas att du som gäst också gör detta. På våra avfallsstationer sorterar vi bland annat plast, aluminium, glas, papp och tidningar. Instruktioner finns vid varje station.

 

Bommar
Öppna bommen med de passerkort ni fick vid incheckning.

 

Green Key
Destinationen är miljömärkt med Green Key.
Läs mer om arbetet här.

 

Kiosk
Servicekiosken har öppet under vår- och sommarsäsongen. Den fylls upp successivt under våren för att kunna erbjuda sitt fulla sortiment under sommarsäsongen.

 

Tömningsstation
Latrintömning finns i servicehus 2. Här finns också möjlighet för att tömma fasta tankar.

 

WIFI
WIFI finns på begränsade delar av området vid receptionen och bistron.

 

Öppettider
First Camp Oknö – Mönsterås är öppet.


Öppettider

20 juni10 augusti
måndagsöndag08:0020:00

Den 22-27 juli 2024 välkomnar vi O-ringen Smålandskusten! Observera att det kan vara extra mycket rörelse och aktivitet på campingen under denna period.