Hoppa till innehåll

Renoveringar, förbättringar och nyheter 2022

Nytt år – nya campingminnen att se fram emot, inte sant? 😄 Vi ser så mycket fram emot ett nytt år fyllt av campinglycka och roliga minnen, och redan nu förbereder vi oss för fullt inför den stora campingsommaren. Ni, våra härliga gäster, ger oss hela tiden feedback genom våra gästenkäter, mail, sociala medier och inte minst möten såklart. Det är värdefulla åsikter och tankar som alltid ligger till grund för hur vi tänker när vi beslutar om nya investeringar, renoveringar, förbättringar och nybyggen. Är ni redo? Nu händer det en massa spännande saker ute på våra destinationer och här har vi listat allting!

Spännande nyheter att hålla koll på

Vi storsatsar inför campingsäsongen 2022 och investerar i både förbättringar, renoveringar och andra roliga nyheter. Allt för att förbättra gästupplevelsen för er – våra fantastiska campare! 😄 Här kan du läsa om vad som händer på din favoritdestination eller någon som du planerar att besöka under året. Glöm inte att följa oss på våra sociala medier. Håll utkik på vår Facebook och Instagram för uppdateringar längs vägen.

Stort tack för att ni tycker till. Era åsikter är viktiga för oss – för det är ju bara så vi kan bli bättre! Så fortsätt komma med tips, feedback och förbättringsförslag. Tillsammans skapar vi nya campingminnen som räcker länge. Riktigt länge.

Södra Sverige

Björkäng - Varberg

På Björkäng – Varberg händer det flera spännande saker under kommande campingår. Köket i servicehuset ska totalrenoveras och bistrolokalen får sig en rejäl uppfräschning där nya möbler dessutom får flytta in. Här kommer du garanterat kunna sitta och njuta av goda måltider och härliga kvällar i sommar. Marken på campingområdet kommer dessutom fixas till så att även den ser fin ut. Vi ska även fixa 25 nya campingplatser där ekipage upp till hela 14 meter får plats. Perfekt för dig som behöver lite extra yta och utrymme, hurra!

Ekerum - Öland

På sommarparadiset Ekerum – Öland händer det flera grejer kan vi lova, som en liten gottepåse! 20 helt nya villavagnar flyttar in på destinationen lagom inför sommarsäsongen. För att göra sommarsemestern ännu härligare kommer vi även lägga stort fokus på att piffa upp poolområdet och även utrusta några av servicehusen med utedisk, tjohoo! Och inte nog med det, receptionen ska även fräschas upp så att du möts av en extra trevlig och välkomnande lokal.


Gunnarsö - Oskarshamn

Många förknippar Gunnarsö med det populära hopptornet som vi förra året spenderade mycket resurser på att förbättra. Och det är något vi kommer att fortsätta med under detta året. På destinationen kommer även några av Gunnarsöstugorna få en totalrenovering av badrummen. Hur bra? Välkommen till en mysig semester på Gunnarsö!
Hagön - Halmstad

Välkommen till en av våra fantastiska destinationer i Halmstad, nämligen Hagön. Här bor du nära hav, natur och det fartfyllda sommarlivet i Tylösand. Självklart ska även Hagön få lite uppiffning under året, och stort fokus här ligger på destinationens lekplatser. De kommer att renoveras och fixas till och stå redo inför lek och bus till sommaren! I servicehus två, tre och fyra kommer vi även att byta blandare. Packa väskan och besök Hagön helt enkelt, du kommer inte att bli besviken på denna pärla!

Karlstorp - Halmstad

Här har vi ytterligare en campingidyll i Halmstad, en riktigt mysig camping med guldläge nära havet och stranden. På schemat för Karlstorp står byte av alla stugornas ytterdörrar. Det kommer bli ett fint lyft för alla stugor som garanterat kommer se mycket trevliga och välkomnande ut för er stuggäster. Vi har även en rolig nyhet för alla padelälskare, Karlstorp ska nämligen få två padelbanor. Tjohoo vad kul, vem vill du utmana i en match? Vi ses på Karlstorp!

Kärradal - Varberg

Härliga Kärradal i Varberg är en favorit för många sommartid. Här bor du med närhet till havsbad såväl som storstadsliv och roliga utflykter. För de små camparna kan vi med glädje meddela att destinationens lekplats kommer att totalrenoveras och stå redo för sommarens roliga äventyr, tjohoo vad roligt!Löttorp - Öland

Välkommen till solsäkra Öland. Här på Löttorp kommer vi göra flera satsningar för att piffa upp hela destinationen. Nya campingplatser kommer att dyka upp bredvid den centrala lekplatsen, perfekt för er barnfamiljer där ute! Servicehusen kommer även få rejält med kärlek, bland annat med nya tvättmaskiner och torktumlare. Servicehus ett får dessutom ett helt nytt kök med nya kranar och handfat. Allt för en trevlig och fräsch campingupplevelse för er gäster. För att förenkla campingupplevelsen kommer vi även fixa linjemarkeringar in till området. Och inte nog med det, det händer även roliga saker för alla barn! Lekplatsen kommer renoveras och en hoppkudde flyttar in på området, tjohoo vad kul!

Mölle - Höganäs

Älskade Mölle, här händer det stora grejer för badfantasten. Den stora poolen ska nämligen renoveras och fräschas upp. Jippiee, nu kan vi börja räkna ner till sommarens pooläventyr! För våra små campare kommer vi även lägga fokus på att renovera lekplatsen som även kommer få en hoppkudde. En riktigt rolig aktivitet för både små och stora barn! För alla tältfantaster där ute kan vi också meddela att tältområdet ska utrustas med elstolpar. För en trevligare campingupplevelse kommer vi även fräscha upp miljöstationerna på området. Hurra vad mycket kul det händer på Mölle, vi ses väl där?
Råå Vallar - Helsingborg

Wohoo på Råå Vallar händer det grejer, det kan vi lova! De populära poolerna kommer att renoveras och fräschas upp. Badäventyr i sommar – here we come! Stort fokus kommer också vara att fixa till bistrons utsida. Byggnaden piffas upp, större bistrodäck byggs utomhus och nya möbler sätts in. Här kommer det garanterat spenderas härliga sommarkvällar med underhållning och god mat. Men inte nog med det, till campingen flyttar även fem helt nya Lodger in som dessutom kommer förbättras och utrustas med AC på loftet. På ställplatserna utanför området kommer också elstolpar att sättas upp. En gottepåse med lite allt möjligt helt enkelt, underbart!


Röstånga - Söderåsen

Röstånga – Söderåsen är en mycket populär familjecamping under somrarna. En riktigt mysig idyll, med närhet till roliga utflyktsmål runt om i Skåne. På schemat för Röstånga står nu renovering av bryggorna vid sjön. De ska fixas och snyggas till och kommer att stå redo för er som ska njuta av sommaren på destinationen. Perfekt för dig som vill fiska under semestern eller packa med en picknickkorg och njuta av en härlig sommardag.Sibbarp - Malmö

På Malmö – Sibbarp händer det roliga saker både för dig som vill bo i stuga eller på camping! Lagom till sommarsäsongen kommer tio nya stugor att ta plats på området. Några av Köpenhamnstugorna kommer också fräschas upp med nya möbler, samt målning av tak och väggar. Vi kommer även lägga stor vikt i att förbättra lekplatserna på området så att de även passar sig för våra allra minsta campare. Hurra alla småbarnsfamiljer! Men inte nog med det, bistron får dessutom nya möbler där ni kan njuta av god mat och ha en trevlig stund tillsammans!

Skönstavik - Karlskrona

Även på Skönstavik – Karlskrona händer det saker inför det nya campingåret. Här kommer stort fokus ligga på Aspöstugorna som ska få rejält med kärlek. Stugorna ska renoveras och få nytt badrum, nya möbler och en rejäl uppfräschning. De kommer dessutom utrustas med en extra bädd och kommer framöver alltså rymma upp till fyra personer. Inte nog med det, stugorna utrustas även med en AC. Perfekt för varma sommardagar! Något annat som också kommer få extra kärlek är servicehus två som ska renoveras och bli riktigt fint och fräscht!

Stensö - Kalmar

Mysiga Stensö! En härlig camping precis intill Kalmarsund och de natursköna områdena. Här kommer vi att rusta upp servicehus ett så att det blir riktigt snyggt och fräscht. Toaletterna byts ut och servicehuset får sig en rejäl uppfräschning inför säsongen. Och vet ni vad, vi har även en rolig nyhet för alla barn där ute. Våra hoppkuddar som finns på flera av våra destinationer är riktigt populära och självklart ska även Stensö få en också. Njut av hopp och lek tillsammans med andra barn, tjohoo vad kul! Det är definitivt ett säkert kort för alla barnfamiljer där ute.
Torekov - Båstad

Turistfavoriten Torekov lämnar ingen oberörd, och även här väntar flera investeringar! En av de största nyheterna för destinationen är att glampingtält kommer att sättas upp, tjohoo en riktigt kul nyhet för alla glamping-älskare! Ytterligare förbättringar som händer är att servicehus tre fräschas upp med nya duschmunstycken, renovering av kök, samt nya ytterdörrar. Övriga servicehus lämnas dock inte helt oberörda, alla får nämligen nya diskmaskiner och ett kortsystem så att bara gäster kan komma in. Sen ska även fyra stycken Glimmingestugor totalrenoveras. Destinationens butik rustas upp också upp inför säsongen. Tjohoo vad mycket kul som händer på Torekov!


Tylösand - Halmstad

På vår populära destination Tylösand – Halmstad händer det även här spännande saker. Som en liten gottepåse med förbättringar skulle man kunna säga. Fyra stycken av Tylösandstugorna ska renoveras och kommer att bli riktigt fina lagom till säsongen startar. Servicehus ett och två får även en uppfräschning med nya tvättmaskiner och torktumlare. Och sist men inte minst får den populära äventyrsgolfen på destinationen extra kärlek. Banorna snyggas upp och fixas till, allt för att ni ska kunna spela ännu bättre mot varandra under campingsemestern. Utmana familj eller vännerna och se vem som är den regerande äventyrsgolfsmästaren. Vi ses i Tylösand!


Åhus - Kristianstad

Spännande nyheter väntar på Åhus – Kristianstad! Förra årets glampingtält som byggdes var en riktig succé, och nu kommer ytterligare tio nya glampingtält att byggas, wohoo! För husbilsfantasten händer det också roliga saker, elva nya ställplatser kommer nämligen att byggas och stå redo för er. Men självklart ska även stugälskarna ha något att längta efter. Strandstugorna på destinationen kommer få helt nya möbler, vilket kommer ge ett riktigt snyggt och fräscht resultat. För alla barnfamiljer vill vi även berätta att lekplatserna kommer förbättras med nya roliga aktiviteter och även anpassas mer även för våra allra minsta campare. På Åhus händer det helt enkelt saker för alla, oavsett vilken typ av campare du är. Hurra!

Mellersta Sverige

City - Strömstad

Den vackra utsikten från destinationen i all ära, men här händer det grejer som är minst lika spännande under året! Samtliga stugor ska målas om och kommer se riktigt trevliga ut. De populära Kosterstugorna kommer dessutom bli utrustade med fler härliga faciliteter som spishäll, fläkt och ugn. Perfekt för dig som vill ha ett boende där du enkelt kan både sova, laga mat och njuta av måltiderna på altanen. Från stugorna kan du dessutom njuta av vackra vyer över Bohuskusten, underbart!                                     

Ekudden - Mariestad

Många bäckar små (och stora) gör skillnad! Vi hoppas på en fantastisk campingsäsong under 2022 och inför detta kommer vi bland annat piffa upp servicehusen på Ekudden – Mariestad med nya duschpaneler. Vi planerar även att fixa till några av campingplatserna på området, med bland annat en häck som ska fungera som avgränsare mellan platserna. Det kommer bli riktigt fint och mysigt, en trevlig nyhet för er campingfantaster där ute!
                           

Hökensås - Tidaholm

Hökensås är en stor favorit för barnfamiljen, såväl som för fiske- och naturälskaren! På schemat här står ombyggnation av butik- och receptionsdelen. Butiken kommer få sig ett riktigt lyft då den både kommer byggas ut och piffas upp inför säsongen. Eftersom butikdelen hänger ihop med receptionen kommer även den få sig en rejäl uppiffning. Förbered dig på ett riktigt fint välkomnande när du ska checka in på Hökensås, tjohoo!
 

Kolmården - Norrköping

Härliga Kolmården, en riktigt populär destination bland barnfamiljer. Även här händer det roliga saker under året. Trollhöjdsstugorna kommer nämligen renoveras både utvändigt och invändigt. De blir utrustade med nytt och fräscht kök, badrum och annat fix. En rejäl uppfräschning helt enkelt. Servicehus ett på destinationen kommer också renoveras och piffas till så att det är extra fräsch och fint lagom innan den stora sommarsäsongen drar igång.

Mörudden - Hammarö

Mysiga Mörudden! En riktig campingidyll vid Vänerns vackra skärgård. Här kommer några av Skärdgårdsstugorna på destinationen få extra mycket kärlek! Inte nog med att det blir en invändig renovering, de kommer dessutom få en helt ny altan där du kan njuta av gott morgonkaffe eller kvällsfika tillsammans med nära och kära. Skärdgårdsstugorna kommer alltså få sig en rejäl uppiffning, perfekt för dig som vill bo i en mysig och strandnära stuga under året!

Nickstabadet - Nynäshamn

På vår populära familjecamping Nickstabadet – Nynäshamn kommer du under året att mötas av en riktigt trevlig och fräsch reception. Den ska nämligen få sig en rejäl utvändig uppfräschning i form av ommålning av fasad och byte av panel. Likadant piff gäller även för vandrarhemmet. Det kommer garanterat ge ett trevligt och fräscht välkomnande, jippie vad härligt! Vi ser fram emot att välkomna er till badäventyret och det härliga campinglivet här!

Skutberget - Karlstad

På vår värmländska campingidyll Skutberget händer det spännande saker både för våra äldre och yngre gäster! Servicehus ett ska renoveras och piffas upp och i anslutning till servicehuset byggs en ny latrintömning och sopstation. Allt för att underlätta för er campare. Och inte nog med det, det kommer även flytta in hela 13 nya stugor på destinationen, lagom till sommarsäsongen kickar i gång. För våra yngre campinggäster har vi en riktigt rolig nyhet – destinationen ska nämligen få en ny hoppkudde, jippiie!

Solvik - Kungshamn

Härliga Solvik, en riktigt populär västkustidyll nära havsbad och det mysiga livet i Kungshamn. Här påbörjar vi en rejäl uppfräschning av flera stugor. Strandbyn får en invändig renovering med helt nya och fina kök. Golv, väggar och tak inne i stugorna ska även renoveras. Och det bästa av allt, stugorna kommer sedan vara öppna hela året, wohoo! Dalbyn kommer även få extra kärlek då fasaderna ska fixas till och målas om. Ytterligare en förbättring är även att alla stugor numera har fullt fungerande WiFi. Välkommen till Solvik!                                              

Gränna - Vättern

Hurra! Gränna – Vättern är en av våra nya destinationer som kom till First Camp-familjen under 2021. Ett stenkast från de pittoreska och fyllda polkagrisgatorna hittar du denna idyll precis intill Vätterns vackra vyer. Här händer det en del saker under året och en av dem är att de strandnära Vätternstugorna får en ny och större träaltan. Perfekt för den som vill njuta av morgonkaffet med vackra vyer framför sig! På campingområdet satsar vi även på att förbättra latrintömningen för våra campinggäster.

Ånnaboda - Örebro

Välkommen till underbara Ånnaboda, ett säkert kort för dig som gillar fartfyllda äventyr och ett naturnära boende! En viktig del av campingupplevelsen är att så klart kunna ta sig fram på ett smidigt och enkelt sätt. Vägarna inne på området mellan restaurangen, receptionen och hotellet är just nu väldigt guppiga och ojämna, och därför kommer vi att fixa till dem för att du enkelt ska kunna ta dig runt. Sist men inte minst kommer även delar av fasaden vid stora altanen få en uppfräschning, tjohoo!

Edsvik - Grebbestad

Underbara Edsvik, en riktig sommarfavorit på västkusten bland många som heter duga. Men vad händer på Edsvik under kommande campingår? Jo det kan vi med glädje berätta! Den externa restaurangen som finns på destinationen kommer nämligen att göras om och blir nu en First Camp Bistro i stället, tjohoo vad kul! Vi ser fram emot att avnjuta goda måltider med härligt sällskap här i sommar. Vi ses väl på Edsvik?


Norra Sverige

Ansia - Lycksele

Vår mysiga destination i Lycksele är en av våra senaste familjemedlemmar som kom till oss under 2021. Och här händer det lite allt möjligt kan vi lova. Servicehus två fixas till och dess latrintömningsrum renoveras. Servicehus fem målas om och snyggas till utvändigt. Vi förbättrar även ventilationen i restaurangen. Sist men inte minst så ska några av de Röda stugorna snyggas till utvändigt. Som en gott och blandat påse av allt kan man säga! Vi ses på Ansia under året, vi lovar det är en riktigt fin campingidyll!

Arcus - Luleå

Härliga Arcus - Luleå, en riktig norrlandsidyll vid den vackra kusten. Men vad händer på destinationen då? Jo, här fortsätter vi renoveringen av de strandnära Bälingestugorna. Gällande övriga stugor på området så kommer vi lägga stort fokus på att göra dem vintersäkra, destinationen är ju trots allt öppen året runt, wohoo! Vem ser fram emot ett besök i Luleå under året?Björknäs - Boden

Ni har väl inte missat vår allra nordligaste destination, nämligen Björknäs – Boden? En riktigt populär familjedestination där det stora poolområdet står i fokus. Inför säsongen kommer vi fräscha upp poolen så att den är i fint skick för er som ska spendera härliga dagar här i sommar. Vi kommer även att renovera omklädningsrummen så att de är i toppform! Och inte nog med det, till destinationen flyttar även en hoppkudde in! En glad nyhet för alla barn, tjohoo!

Enåbadet - Rättvik

Inte nog med att Rättvik är en mysig stad att besöka både under sommaren och vintern. Vår destination Enåbadet – Rättvik är dessutom öppen året runt och här slingrar sig den rogivande Enån inne på området. Men det hindrar minsann inte oss från att piffa till vissa delar. Här kommer vi att fixa till några av stugorna på destinationen med nya tak och badrum. Vissa stugor får även ett nytt och fräscht kök. Vi satsar också på att förbättra vatten- och latrintömningsstationen så att det ska bli enklare för er gäster att hämta vatten och tömma latrin.

Fläsian - Sundsvall

Välkommen till Fläsian – Sundsvall, en riktigt mysig camping belägen precis vid havet och de vackra vyerna. Här kommer vi att bygga en ny latrintömningsstation för fasta tankar. På campingområdet kommer vi även att bygga fler ställplatser med hårdlagd yta. En härlig nyhet för alla husbilsfantaster där ute, tjohoo!

Frösön - Östersund

Har du besökt Östersund någon gång? Om inte är det hög tid nu! På vår destination Frösön – Östersund bor du med en underbar utsikt över Storsjön och Östersund. Här kommer vi under året att fortsätta renoveringen av Storsjöstugorna. De ska nämligen få nytt och fint badrum. Härligt va? Så vad säger du, ska vi ta en semestertripp till Östersund?
Lugnet - Falun

På Lugnet – Falun kan man förvänta sig en riktigt mysig och aktiv semester året runt. Här bor du i en naturskön miljö med roliga aktiviteter som skidåkning, vandring och simning ett stenkast bort. Men vad händer mer på Lugnet under året? Här kommer vi att satsa mycket på att förbättra latrintömningen och sophanteringen på campingområdet. Allt för att underlätta för våra gäster. Välkommen till Lugnet!


Moraparken - Dalarna

Du har väl inte missat vår populära dalaidyll Moraparken – Dalarna? En riktigt stor och fin destination där det såklart händer en del roliga saker under året! Hotellet kommer få en del uppiffning i form av nytt nyckelsystem, allmänt fix samt byte av panel i bastun som finns på hotellet. Restaurangen och butiken kommer även de få lite extra kärlek för att ni gäster ska få ett ännu trevligare vistelse. Restaurangen får nämligen nya markiser och i butiken ska golvmattan bytas. Det kommer bli riktigt fint!

Nydala - Umeå

Vi hoppas på en fantastisk campingsäsong 2022 och som grädde på moset kommer vi delvis att satsa mycket på att förbättra marken och vägarna inne på campingområdet på Nydala - Umeå. Vi fixar till marken på flera campingplatser och vi grusar och asfalterar vägar och gångvägar. Allt för att göra campingsemestern enklare och smidigare för våra gäster. Campingsäsongen 2022 – here we come!


Orsa - Dalarna

På vår dalaidyll i Orsa händer mycket roligt kan vi lova. Här kommer vi lägga stort fokus på servicehusen på området. I servicehus G ska taket renoveras, nytt golv läggas och en installation av ventilation i familjerummet ska göras. Vid servicehus A kommer dessutom en ny latrintömningsstation för fasta tankar att installeras. Men inte nog med det, det populära badet på området kommer även få lite uppfräschning, då bassängen nu både ska slipas, målas och snyggas upp inför säsongen!

Mellsta - Borlänge

Mysiga Mellsta! Funderar du på en stugweekend är Mellsta till sommaren ett hett tips. Ett par av stugorna kommer inför säsongen att få en trevlig uppfräschning i form av renovering, ommålning och annat fix. Vi kommer även satsa på att förbättra utomhusbelysningen runt receptionsbyggnaden för att området sa lysa upp bättre. Perfekt för er gäster som anländer sent till destinationen.


*Vi reserverar oss för eventuella justeringar i investerings och underhållsplanen.

Klassificering på First Camp

Guide till din nya favoritdestination Vad betyder egentligen symbolerna? Våra destinationer är...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska vår medlemsklubb First Camp Club. Som...

Läs mer

Detta händer på First Camp

Renoveringar, förbättringar och nyheter 2022 Nytt år - nya campingminnen att se fram emot,...

Läs mer

Camping med pool

Tips och inspiration på camping med pool Åk på härlig poolsemester i Sverige ☀️ Varma...

Läs mer

Padel på First Camp

Bli padelproffs på semestern Har du hängt med i padelsvängen? Om inte har du chansen nu! We...

Läs mer

Barnklubb

Campingsveriges största barnklubb Äventyr med ekorren Yessi – First Camps alldeles egna...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Underhållning & aktiviteter

Rekordmånga aktiviteter väntar i sommar! Närmare 10 000 aktiviteter och tusentals timmar med...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 50 destinationer med...

Läs mer

Säsongsfamiljen

Avkopplande, bekvämt, fridfullt.. och alldeles alldeles underbart! Säsongslivet ändå. Maximal...

Läs mer

Familjestugor

Familjestugor Stugsemester med hela familjen på över 50 destinationer Till dig som planerar...

Läs mer

Hållbarhetsarbete

Ett hållbart semesterval på First Camp 🌱 First Camp är Skandinaviens största...

Läs mer

Yessis bästa tips till en hållbar semester

Yessis bästa tips till en mer hållbar semester -Så kan du som campare bidra 🙌 När...

Läs mer

Att campa på First Camp

Tips och trix före, under och efter campingsemestern! På den här sidan hittar du våra bästa...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer