Hoppa till innehåll
Husbilsplatser och ställplatser i Sverige
Campingliv

onsdag 25 mars 2020

Husbilsplatser och ställplatser i Sverige

Din guide till Sveriges skönaste husbilslägen

Frihet är att ha ett hem på hjul. Att kunna åka precis var som helst och alltid ha med sig tryggheten av sitt eget krypin – i alla lägen. Upptäck nya platser, skapa nya minnen och chansen att hitta just ditt smultronställe är riktigt stor när du semestrar i husbil. Att åka på husbilssemester är lite som en modern form av upptäcktsresande. Stanna en natt eller helg, sväng förbi och säg hej på några av Sveriges vackraste platser!

Men först reder vi ut begreppen:

👉🏼Husbilsplats är de platser speciellt anpassade för husbilar inne på en campingplats. Här parkerar du smidigt på en ofta hårdlagd yta, och allt som oftast har du även en trevlig grönyta eller uteplats intill – hur skönt!

👉🏼Ställplats är en plats anpassad för en kortare tids övernattning. Här finns ofta tömningsmöjligheter och likväl påfyllning av färskvatten. Perfekt för dig på genomfart eller om du helt enkelt inte orkar åka in på en campingplats.

Sådär – då kör vi!

Ställplatser i Sverige

Ställplats Falun
På bara 10 minuter kan du promenera från ställplatsen genom det gamla gruvarbetarkvarteret Elsborg och till Falu stadskärna. Här checkar du enkelt in i automaten som är öppen dygnet runt.
Hitta hit: Falu Gruva, Gruvplatsen 1

Ställplats Nora
Ställplatsen är belägen på Skojarbacken, endast ett stenkast från Norasjön och den omtalat vackra stadskärnan. Boka enkelt via telefon så får du en kod som hjälper när du ska rulla in på området.
Hitta hit: Tivoligatan 6, 713 31 Nora

Ställplatsstockholm
Vackert belägen precis vid Flatens naturreservat och den vackra Flatensjön finner du Ställplatsstockholm. En trevlig ställplats med dygnet-runt självbetjäning.
Hitta hit: Flaten Skogsväg 30, 128 30 Skarpsnäck

Ställplats Gunnarsö
På First Camp Gunnarsö-Oskarshamn finns 48 ställplatser. Dessa ligger vid infarten till campingen med ca 50 m till havsvik och 300 m till klippbad och härliga stränder.
Hitta hit: Östersjövägen 103572 63 Oskarshamn

Ställplats Råå Vallar
Med sandstranden i Råå som närmsta granne finns ställplatser för dig på genomfart, men som vill stanna till och njuta av solnedgången vid strandkanten. Får du mersmak är det helt förståeligt, checka in på campingen och njut ett par dagar extra.
Hitta hit: Kustgatan 95, 252 70 Råå 

Husbilsplatser i Sverige

First Camp Arcus-Luleå
På vår nordligaste destination i Sverige går det inte nöd på någon som kommer med husbil. Här finns gott om trevliga husbilsplatser för dig som vill upptäcka norrlandskusten. Tomterna har uppställning på asfalt och gräsyta alldeles intill. El finns också såklart. De allra största husbilsplatserna ligger alldeles intill Lule Älv. Missa heller inte Arcusbadet på området – helt klart en familjefavorit. Här finns också ett Quickstop utan el, för dig som bara ska stanna till en kortare stund.

First Camp City-Strömstad
I norra Bohuslän på Västkusten finns husbilsplatser för dig som vill campa i vacker miljö och med fantastisk utsikt. Campingplatsen ligger vackert belägen i etage och flertalet av platserna är plana, asfalterade och uppmärkta, med el såklart. När du bokar se till att välja din favoritplats på kartan. Här finns även en smart incheckningsmaskin om du kommer utanför receptionens öppettider. Hur smidigt? Passa på att ta en båttur ut till kosteröarna när du är här. Det är grejer det.

Edsvik-Grebbestad
Välkommen till en riktig västkustpärla i skärgårdsidyllen Grebbestad. Här parkerar du husbilen antingen på husbilsplatserna campingen erbjuder eller på vanlig campingtomt. För att få just ditt absolut bästa läge kan du välja plats från kartan när du bokar. Att andas frisk havsbris är något vi alla behöver. På campingen finns dessutom en hel del roliga aktiviteter för både stora och små!

Solvik-Kungshamn
På armlängds avstånd från den berömda Smögenbryggan finns fantastiska platser för husbilsresenären. På husbilsområdet Berget bor du mitt i kustlandskapet, med uppställning på grus och konstgräs utanför dörren. Flertalet har också gedigen havsutsikt. För dig som inte nöjer dig med utsikt finns även platser där du bor med havet ca. 1 meter från dörren. Här ställer du dig på grus och har en egen altan alldeles intill. Kan det bli bättre?

Åhus-Kristianstad
Njut av härligt fräscha husbilsplatser byggda inför säsongen 2020. Här parkerar du enkelt på asfalterad yta och har en grönyta alldeles intill. Din plats är dessutom omsluten av en häck som visar var tomtgränsen går. På platsen finns dessutom ännu en nyhet i form av en tömningsstation som är än mer hygienisk, miljövänlig och enkel. Hur gött?

Skutberget-Karlstad
I hjärtat av Värmland, på Skutberget rättare sagt, hittar du flertalet nyanlagda husbilsplatser. Här glider du bekvämt in på en asfalterad plats med stenlagd yta intill samt tillhörande grill(!). Och självklart finns det el på platserna. Alla platser är 10 meter djupa och 8 meter breda. En plats att trivas på helt enkelt.

Sibbarp-Malmö
På Sveriges sydligaste destination finns 41 trevliga och lättillgängliga husbilsplatser på campingens huvudgata med egen latrinplats och med en häck som omsluter din plats. Från husbilsplatserna har du nära till det mesta på campingen och det är enkelt att komma och gå. Eller köra in och köra ut, rättare sagt.

På dessa destinationerna finns ännu fler platser speciellt för dig med husbil:

Se ställplatserna och husbilsplatserna på kartan

Laddar karta...

Laddar

Och du, glöm inte att du som campar med husbil är varmt välkommen att checka in på vilken campingtomt som helst, på vilken destination som helst. Med över 40 destinationer från Luleå i Norr till Danmark i söder finns det gott om nya platser att upptäcka!

Vart bär det av härnäst?


Senast inom Campingliv

Klassificering på First Camp

Guide till din nya favoritdestination Vad betyder egentligen symbolerna? Våra destinationer är...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska vår medlemsklubb First Camp Club. Som...

Läs mer

Detta händer på First Camp

Renoveringar, förbättringar och nyheter 2022 Nytt år - nya campingminnen att se fram emot,...

Läs mer

Camping med pool

Tips och inspiration på camping med pool Åk på härlig poolsemester i Sverige ☀️ Varma...

Läs mer

Padel på First Camp

Bli padelproffs på semestern Har du hängt med i padelsvängen? Om inte har du chansen nu! We...

Läs mer

Barnklubb

Campingsveriges största barnklubb Äventyr med ekorren Yessi – First Camps alldeles egna...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Underhållning & aktiviteter

Rekordmånga aktiviteter väntar i sommar! Närmare 10 000 aktiviteter och tusentals timmar med...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 50 destinationer med...

Läs mer

Säsongsfamiljen

Avkopplande, bekvämt, fridfullt.. och alldeles alldeles underbart! Säsongslivet ändå. Maximal...

Läs mer

Familjestugor

Familjestugor Stugsemester med hela familjen på över 50 destinationer Till dig som planerar...

Läs mer

Hållbarhetsarbete

Ett hållbart semesterval på First Camp 🌱 First Camp är Skandinaviens största...

Läs mer

Yessis bästa tips till en hållbar semester

Yessis bästa tips till en mer hållbar semester -Så kan du som campare bidra 🙌 När...

Läs mer

Att campa på First Camp

Tips och trix före, under och efter campingsemestern! På den här sidan hittar du våra bästa...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer