Hoppa till innehåll
Poolsemester i Sverige
Campingliv

tisdag 29 juni 2021

Poolsemester i Sverige & Danmark

Semestern blir komplett vid poolkanten

Föredrar du att bada i hav eller sjö? Vadå hav och sjö? Pool såklart! Att ha en uppvärmd pool nära tillhands gör livet lite bättre, lite härligare och lite lyxigare. Det vet väl alla. Semestern blir helt enkelt komplett vid poolkanten. Här guidar vi dig som vill bli bäst på kanonkulan i sommar. Vi har nämligen tagit fram några förslag på destinationer som har pool antingen på området eller på promenadavstånd ☀️

Campingplatser med pool i Sverige:

Arcus – Luleå
Arcusbadet är en riktig familjefavorit. Äventyrsbadet i Luleå är ett populärt besöksmål för badsugna lulebor och semesterfirare sommartid. Det tempererade poolområdet har inte mindre än tre olika pooler, vattenrutschbanor, vågmaskin, barnpool, volleybollnät och mycket mer. Läs mer här.

Björknäs – Boden
Det stora poolområdet på Björknäs – Boden är en riktigt favorit för såväl stora som små campare och intill poolkanten finns riktigt fina möjligheter att njuta av sommaren i Norrbotten när den är som allra bäst! Poolerna är tempererade och håller en skön badtemperatur hela sommaren. Läs mer här.

Råå Vallar – Helsingborg
Poolområdet är sommartid campingens naturliga mötesplats. Njut av uppfriskande motionssim, öva på kanonkulan eller glid runt på ytan av den uppvärmda 50-meterspoolen. Men det är inte allt. Här finns också en inglasad pool för dagarna med sämre väder, plaskdamm samt en utomhusjacuzzi. Läs mer här.

Mölle – Höganäs
I Mölle är den stora poolen en självklar favorit bland barnen! Poolområdet är välbesökt under soliga dagar och här leker barnen med kompisar medan föräldrar kan sola och njuta av värmen intill poolkanten. En svalkande dryck eller glass köper du smidigt i servicebutiken alldeles intill. Läs mer här.

Orsa – Dalarna
På dalaidyllen Orsa – Dalarna finns ett populärt poolområde där massa lek och bus väntar under somrarna! Poolområdet har tre bassänger och två vattenrutschbanor. Allt för ett riktigt äventyr! Den minsta poolen har dessutom ett äventyrsbad för våra allra minsta campare. Läs mer här.

Nickstabadet – Nynäshamn
På Nickstabadet är vattenlek nummer 1. Här finns en hejdundrande vattenrutschkana med tre olika nedfarter: Lilla banan, Stora banan och Fartbanan. Fartbanan talar sitt klara språk – det är den allra snabbaste och är hela 170 meter lång. Vågar du prova? För den som vill plaska, simma och vattenleka finns en fin sandstrand på Nynäshamns havsbad som ligger alldeles intill. Läs mer här.

Sunne – Fryksdalen
Precis intill vår destination Sunne – Fryksdalen hittar du ett av Sveriges roligaste badland – nämligen Sunne Sommarland! Ett riktigt populärt badland både för stora och små, och här väntar allt från poolområdet, rutschbanor och mer fartfyllda vattenäventyr! Förutom alla roliga badäventyr finns här även möjlighet att köpa mat och dryck. Perfekt för dig som vill spendera en hel dag på Sunne Sommarland! Läs mer här.

         

Ekerum – Öland
Välkommen till vackra Öland och Ekerum. Här har du inte bara nära till strand och bad, på området finns dessutom ett poolområde som är mycket populärt! Ja kan alltså välja mellan både strandhäng eller poolhäng, perfekt om du frågar oss! Poolområdet på Ekerum består av två pooler, varav en är en barnpool. Läs mer här.

Nydala – Umeå
På 700 meters avstånd från campingen ligger det populära Umelagun och Nydalabadet som med sina tempererade pooler bjuder på äventyr! Lek, busa och njut i vattenkanaler, barn- och familjelaguner, bubbelpooler, roliga vattenrutschkanor och en hel del andra vattenattraktioner. Under högsäsong går Badtåget på sträckan dagligen. Det är givetvis gratis att åka för campingens gäster. Läs mer här.

Ekudden – Mariestad
Alldeles intill campingen ligger Ekuddens utomhusbad som lockar både campinggäster och Mariestadsbor under sommarmånaderna med sina tempererade pooler. Här finns en skön 50-metersbassäng som passar lika bra för den som vill simma längder som den som hellre plaskar och leker. För de allra yngsta badfantasterna finns även en skön plaskbassäng med 30 cm djup som bjuder in till plaskande roligt poolhäng! Läs mer här.

Lugnet – Falun
Granne med campingen hittar du Lugnets Sportcenter med simhall och friluftsbad. Sommartid drar de tempererade utomhusbassängerna till sig både badsugna Falubor och semesterfirare. Här finns vattenrutschbana (behöver vi ens säga att den är en riktig hit?), fritt fall, plaskbassäng med fontän för de yngsta och stora grönytor för sol och lek.

Campingplatser med pool i Danmark:

Bogense City – Fyn
På campingen i Bogense hittar du badland både inne och ute. Här väntar många timmars roligheter i de uppvärmda poolerna, vattenrutschkanorna och badtunnorna. Även om campingen ligger nära stranden är det ju så mycket lättare att bara slå sig ner vid sidan av poolkanten, eller hur? Läs mer här.

Bøsøre Strand – Fyn
Sommar, höst, vinter eller vår – här mår badfantasten lika bra året om. Det tropiska vattenlandet kommer utan tvekan att bjuda på många härliga flipflop-moments med sina många pooler och roliga vattenrutschkanor. Läs mer här.

Frigård – Flensborg Fjord
På Frigård – Flensborg Fjord intill den tyska gränsen finns det gott om plats för både lek och bus vid det härliga poolområdet. Förutom möjligheter till svalkande dopp kan alla soldyrkare mellan doppen njuta av sommaren vid poolkanten på de sköna solsängarna. Läs mer här.

Hasmark Strand – Fyn
Välkommen till en destination med ett badland där vuxna och barn har minst lika roligt. Här finner du pooler både inne och ute som bjuder in vattenlek som heter duga. Utomhus finns tre vattenrutschkanor på rad – vilken är snabbast? Läs mer här.

Skovlund – Lillebælt
På Skovlund Strand blir poolen snabbt en favorit bland barnen. Det är lätt att förstå varför man mer än gärna badar till kroppen mer eller mindre har förvandlats till ett russin. Medan barnen åker i vattenrutschkanorna om och om igen kan föräldrarna enkelt njuta av solen från solstolen vid poolkanten. Läs mer här.

Råbjerg Mile – Skagen
Välkommen till vackra Råbjerg Mile – Skagen. Här finns inte bara allt för en komplett campingsemester, här hittar du även ett mycket populärt badland och en utomhuspool. Jippiee! Du kan läsa mer om bad- och pooläventyret på Råbjerg Mile här.


Senast inom Campingliv

Klassificering på First Camp

Guide till din nya favoritdestination Vad betyder egentligen symbolerna? Våra destinationer är...

Läs mer

Lågpriskalendern

.

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska vår medlemsklubb First Camp Club. Som...

Läs mer

Detta händer på First Camp

Renoveringar, förbättringar och nyheter 2022 Nytt år - nya campingminnen att se fram emot,...

Läs mer

Camping med pool

Tips och inspiration på camping med pool Åk på härlig poolsemester i Sverige ☀️ Varma...

Läs mer

Padel på First Camp

Bli padelproffs på semestern Har du hängt med i padelsvängen? Om inte har du chansen nu! We...

Läs mer

Barnklubb

Campingsveriges största barnklubb Äventyr med ekorren Yessi – First Camps alldeles egna...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Underhållning & aktiviteter

Rekordmånga aktiviteter väntar i sommar! Närmare 10 000 aktiviteter och tusentals timmar med...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 50 destinationer med...

Läs mer

Säsongsfamiljen

Avkopplande, bekvämt, fridfullt.. och alldeles alldeles underbart! Säsongslivet ändå. Maximal...

Läs mer

Familjestugor

Familjestugor Stugsemester med hela familjen på över 50 destinationer Till dig som planerar...

Läs mer

Hållbarhetsarbete

Ett hållbart semesterval på First Camp 🌱 First Camp är Skandinaviens största...

Läs mer

Yessis bästa tips till en hållbar semester

Yessis bästa tips till en mer hållbar semester -Så kan du som campare bidra 🙌 När...

Läs mer

Att campa på First Camp

Tips och trix före, under och efter campingsemestern! På den här sidan hittar du våra bästa...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer

Sensommarcamping

Läs mer