Hoppa till innehåll
Din guide till Skåne
Campingliv

torsdag 14 juli 2022

Din guide till Skåne

10 utflyktstips för din campingsemester

Med hav i tre väderstreck, böljande och lapptäckesliknande landskap i söder och hisnande höjder i norr är Skåne något alldeles extra. Det spelar nästan ingen roll vilken camping du väljer att checka in på, här kommer du riktigt långt på en dagsutflykt med bil, eller varför inte cykel? Nåväl, oavsett färdmedel kommer campingsemestern i Skåne helt klart bli en av årets höjdpunkter!

Vi tipsar om 10 saker du inte får missa!

1. Österlen

Vackra Österlen har massor att bjuda på. Till Skånes sydöstra kust vallfärdar svenskar året om för upplevelser utöver det vanliga. På Österlen hittar du bland annat Sandhammaren som är en 12 km lång strand med sand lika vit som om du vore på andra sidan Atlanten för en stund. Längre upp längs kusten, precis utanför Kivik ligger nationalparken Stenshuvud som är ett populärt besöksmål med sina fina vandringsleder och milsvida utsikt. Är du intresserad av konst? Då kan du hitta en hel del ateljéer och gallerier som tar emot besökare.

2. Kivik

Äppelriket Kivik tillika idyllisk fiskeby. Ett stopp som bara måste göras på dagsturen genom Österlen. Och varför inte svänga förbi musteriet och köpa med dig lite läskande must till kvällens middag på campingen? Det är ju trots allt det Kivik är mest känt för. Från Åhus-Kristianstad tar det inte mer än 40 minuter till det härliga äppelriket.

3. Kåseberga och Ales Stenar

Ales Stenar är Sveriges största bevarade skeppssättning och en av Sveriges mest mytomspunna sevärdheter. Ingen vet vare sig varför eller vem som reste den gåtfulla fornlämningen för ca. 1400 år sedan. Du hittar den på höjden ovanför hamnen i Kåseberga och platsen är väl värd ett besök!

4. Kullaberg

Kullabergs naturreservat med sina hisnande höjder bjuder in till helt nya naturupplevelser. Ett dramatiskt landskap tornar upp sig över havet med intressanta klippformationer och en fantastisk utsikt över Öresund. Inemellan finns spännande grottor att utforska och för MTB-älskare är Kullaberg 100% en hit. För dig som inte har samma äventyrsådra, eller rätt och slätt gillar att upptäcka naturen till fots är vandring att föredra. Bor du på Mölle-Höganäs har du bekvämt promenadavstånd till naturreservatet.

5. Skånes fantastiska slott

För dig som älskar historia, är fascinerad av arkitektur eller bara vill ha en spännande dagsutflykt så är slottsightseeing något att skriva upp på att-göra-listan. En av de mest kända är såklart Glimmingehus som figurerar i de klassiska Nils Holgersson berättelserna, ligger i närheten av Simrishamn. Malmöhus är en annan favorit – slottet hittar du mitt i Malmö och är särskilt ett perfekt utflyktsmål om du redan bor på Sibbarp-Malmö. En googling tar dig fortare än kvickt till ännu fler av Skånes spännande slott.

6. Smygehuk

Sveriges sydligaste udde. Det är Smygehuk. Ta en glass i hamnen, njut av utsikten från uddens fyrtorn och varför inte besöka Köpmansmagasinet för något mumsigt att fylla magen med.

7. Skånes Djurpark

Barnens favorit! Här bor över 1000 nordiska djur. Spana på skogens konung, leta efter rävarna och klappa djuren som finns i keldjurshagen. Det är förstås inte bara barnen som har kul här, vi vågar lova att det snabbt blir en favorit för hela familjen. Kom ihåg att planera ditt besök och boka biljetter på djurparkens hemsida. Och du, ta med en kikare för bästa spaningen! Från Röstånga-Söderåsen tar det bara 25 minuter med bil.

8. Vandra i Skåne

Att vandra i Skåne bjuder på massor av upplevelser och varierade miljöer. Välj mellan att vandra längs med klippkusterna, längs vidsträckta stränder, genom lummiga lövskogar eller längs med böljande åkrar. Eller kombinera? Längs med skåneleden (125 mil) finns en hel del alternativ. Etappen SL1 går via Båstad, Torekov och Grevie. Perfekt för en dagsvandring om du checkar in på Torekov-Båstad. Kika in här och läs mer om vandring i Skåne och Skåneleden.

9. Loppisar i Skåne

Skåne är, ja, sprängfyllt med loppisar av alla de slag. Det räcker med att man tar en avstickare från de större vägarna så dyker skylt efter skylt upp som visar vägen. Den som gillar antikaffärer mer behöver inte heller bli besviken. Dem finns det också gott om i såväl Malmö som andra städer.

10. Söderåsens nationalpark

Granne med Röstånga-Söderåsen ligger Skånes nationalpark. En fantastisk plats man bara måste uppleva minst en gång i livet. Området är populärt bland friluftsälskare och det är knappast förvånande. Vandra genom urgammal bokskog och spännande dalgångar och det bästa tipset av dem alla är antagligen att ta sig upp till utsikten vid Kopparhatten. Du kommer inte bli besviken.

Se våra campingar i Skåne på kartan

Laddar karta...

Laddar

Senast inom Campingliv

Klassificering på First Camp

Guide till din nya favoritdestination Vad betyder egentligen symbolerna? Våra destinationer är...

Läs mer

Lågpriskalendern

.

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska vår medlemsklubb First Camp Club. Som...

Läs mer

Detta händer på First Camp

Renoveringar, förbättringar och nyheter 2022 Nytt år - nya campingminnen att se fram emot,...

Läs mer

Camping med pool

Tips och inspiration på camping med pool Åk på härlig poolsemester i Sverige ☀️ Varma...

Läs mer

Padel på First Camp

Bli padelproffs på semestern Har du hängt med i padelsvängen? Om inte har du chansen nu! We...

Läs mer

Barnklubb

Campingsveriges största barnklubb Äventyr med ekorren Yessi – First Camps alldeles egna...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Underhållning & aktiviteter

Rekordmånga aktiviteter väntar i sommar! Närmare 10 000 aktiviteter och tusentals timmar med...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 50 destinationer med...

Läs mer

Säsongsfamiljen

Avkopplande, bekvämt, fridfullt.. och alldeles alldeles underbart! Säsongslivet ändå. Maximal...

Läs mer

Familjestugor

Familjestugor Stugsemester med hela familjen på över 50 destinationer Till dig som planerar...

Läs mer

Hållbarhetsarbete

Ett hållbart semesterval på First Camp 🌱 First Camp är Skandinaviens största...

Läs mer

Yessis bästa tips till en hållbar semester

Yessis bästa tips till en mer hållbar semester -Så kan du som campare bidra 🙌 När...

Läs mer

Att campa på First Camp

Tips och trix före, under och efter campingsemestern! På den här sidan hittar du våra bästa...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer

Sensommarcamping

Läs mer