Hoppa till innehåll

Resplan 1: Danmark och södra Sverige

Römö – Malmö – Åhus – Karlskrona – Röstånga – Mölle – Helsingborg

Börja din resa på First Camp Lakolk Strand-Römö i södra Danmark. På vägen mot Öresundsbron, som senare tar dig över till Sverige, passerar du Danmarks huvudstad Köpenhamn som utan tvekan är värd att spendera ett par timmar i. Besök den danska klassikern Nyhavn med sina färgglada husfasader och varför inte slå dig ner på någon av de många uteserveringarna för något att fukta den törstiga strupen med.

Fortsätt sedan mot Öresundsbron och Malmö. Väl framme checkar du in på vackra First Camp Sibbarp-Malmö med utsikt över sundet och på bekvämt cykelavstånd in till centrum. I Malmö är Turning Torso med sina 190 meter över havet och västra hamnen väl värt ett besök. När du känner dig klar med Malmö är det dags att åka vidare.

Från Malmö följer du vägen mot Trelleborg och fortsätter längst med kustvägen mot Smygehuk – Sveriges absolut sydligaste udde. Fortsätt sedan mot Ystad. När du passerat staden följer du vägen längs med kusten till den lilla orten Kåseberga och Ales stenar som är Sveriges största och bäst bevarade skeppssättning (69 meter lång & 19 meter bred, wow!).

När du insupit historiens vingslag fortsätter du ytterligare en bit längs med kusten till den pittoreska staden Simrishamn och kanske vill du besöka Glimmingehus som är den bäst bevarade medeltida borgen i hela Skandinavien.

Styr sedan mot Åhus och stanna till på The Åhus Villa och upplev the Aboslut Experience – en upplevelse minst sagt! Väl framme i Åhus checkar du in på First Camp Åhus-Kristianstad. Här finns alla möjligheter att relaxa efter ett par dagar fyllda av upplevelser och intryck. Slappa på stranden eller njut av vilsamma stunder i det 560 kvm stora spaområdet. Ingen stress här inte.

Fortsätt kustvägen mot Mörrum. Laxfisket i Mörrumsån är vida känt, varför inte prova lyckan? Men kom ihåg att fiskekort krävs. När du fiskat klart är det dags att gasa iväg till Eriksberg Vilt- och Naturpark som är norra Europas största park av sitt slag. Ta med kikaren – kanske får du syn på en hjortkalv eller vildsvinsunge.

Mot Karlskrona! Det är dags att slå camp efter en dag ute i det vilda. Checka in på First Camp Skönstavik-Karlskrona. Här finns alla nödvändigheter för en trevlig vistelse. Kanske hyr du en kajak och ger dig ut på de fiskrika vattnen som omger campingen. När du ändå är i krokarna besöker du såklart Marinmuseum i Karlskrona och upplever den svenska marinens händelserika historia – här finns till och med en riktig ubåt från kalla krigets dagar. Passa också på att upptäcka skärgården som omger staden. Det är Sveriges sydligaste med hela 1993 öar, kobbar och skär.

Och nu – mot Röstånga och Söderåsens nationalpark. Checka in på First Camp Röstånga-Söderåsen för natten. Förutom naturens hisnande prakt i nationalparken kan du hålla hela familjen sysselsatt på campingen både en och flera dagar.

Kör vidare mot Helsingborg och Kullaberg strax norr om staden. Upplev en vild, vacker och vidunderlig del av Skåne med hisnande branter och fantastiska vyer över Öresund, Kattegatt, Kullens fyr och semesteridyllen Mölle. För dig som vill stanna till och vandra kullerstensgator upp och ner checkar in på First Camp Mölle-Höganäs. Annars styr du vidare mot Helsingborg och First Camp Råå Vallar-Helsingborg för en natts riktigt god sömn.

När du känner dig redo kör du på färjan mot Helsingör och därifrån tar du ”Strandvejen” mot Köpenhamn igen. Köpenhamn är alltid värt ett besök så varför inte passa på att stanna till på det kända Louisiana Museum of Modern Art och kanske tar du till och med en tur och spanar in ”Den lille havfruen” som sitter på en sten vid vattenbrynet.

Nu är det hopp och lek för den som vill. Kanske åker du tillbaka till First Camp Lakolk Strand-Römö innan hemfärd eller styr kosan till Fyn där det inte finns mindre än fyra First Camp-destinationer att upptäcka.

Se destinationerna på kartan:

Laddar karta...

Laddar

Resplanen är framtagen i samarbete med MeinPlatz och SWE Marketing.

Klassificering på First Camp

Guide till din nya favoritdestination Vad betyder egentligen symbolerna? Våra destinationer är...

Läs mer

Lågpriskalendern

.

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska vår medlemsklubb First Camp Club. Som...

Läs mer

Detta händer på First Camp

Renoveringar, förbättringar och nyheter 2022 Nytt år - nya campingminnen att se fram emot,...

Läs mer

Camping med pool

Tips och inspiration på camping med pool Åk på härlig poolsemester i Sverige ☀️ Varma...

Läs mer

Padel på First Camp

Bli padelproffs på semestern Har du hängt med i padelsvängen? Om inte har du chansen nu! We...

Läs mer

Barnklubb

Campingsveriges största barnklubb Äventyr med ekorren Yessi – First Camps alldeles egna...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Underhållning & aktiviteter

Rekordmånga aktiviteter väntar i sommar! Närmare 10 000 aktiviteter och tusentals timmar med...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 50 destinationer med...

Läs mer

Säsongsfamiljen

Avkopplande, bekvämt, fridfullt.. och alldeles alldeles underbart! Säsongslivet ändå. Maximal...

Läs mer

Familjestugor

Familjestugor Stugsemester med hela familjen på över 50 destinationer Till dig som planerar...

Läs mer

Hållbarhetsarbete

Ett hållbart semesterval på First Camp 🌱 First Camp är Skandinaviens största...

Läs mer

Yessis bästa tips till en hållbar semester

Yessis bästa tips till en mer hållbar semester -Så kan du som campare bidra 🙌 När...

Läs mer

Att campa på First Camp

Tips och trix före, under och efter campingsemestern! På den här sidan hittar du våra bästa...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer

Sensommarcamping

Läs mer