Hoppa till innehåll

Resplan 2: Sydvästra Sverige och Göteborg

Helsingborg – Torekov – Halmstad – Varberg

Du börjar din resa på First Camp Råå Vallar-Helsingborg, destinationen med det perfekta läget –  alldeles intill det salta havet och med slående utsikt över Ven och Kattegatt. Här kan du praktiskt taget krypa ner till havet för ett dopp, men om vädret inte är på topp – då kanske du frestas av den uppvärmda 50-metersbassängen istället?

När du ändå spenderar några dagar på campingen i Helsingborg ska du självklart besöka Sofiero slott & slottsträdgård. En av de vackraste i Europa sägs det! Så du lär inte bli besviken. Här kan du även gå slottsturer och känna historiens vingslag från de många prinsar och prinsessor som sprungit genom slottets korridorer.

Åk sedan mot Ängelholm. När du passerat och är strax norr om staden, ta kustvägen mot sommaridyllen Torekov. Väl framme checkar du in på First Camp Torekov-Båstad och fortsätter att utforska omgivningarna härifrån.

Ta valfritt fortskaffningsmedel mot Båstad och besök Hovs Hallar som ligger på vägen. Hovs Hallar är Hallandsåsens sista utlöpare och det brantaste kustpartiet på Bjärehalvön. Här möter havet land på ett dramatiskt och nästan overkligt sätt med raukar och grottliknande formationer. Glöm heller inte att besöka tennisstaden Båstad. Perfekta stället för en lunch, kanske på vägen mot nästa destination?

När du känner att du fått ut mesta möjliga från Bjärehalvön för denna gång är det dags att röra sig norrut – till Halmstad. Här checkar du in på antingen First Camp Tylösand-Halmstad, First Camp Karlstorp-Halmstad eller First Camp Hagön-Halmstad.

I Halmstad är ett strandbesök ett absolut måste. Förundras över de häftiga sanddynerna eller ta rent av ett dopp i det blå. Om somrarna bjuder Tylösand och Solgården på en After Beach du aldrig sett maken till.

Mot Varberg! Ut på E6 norröver, när du är i höjd med Tvååker strax före Varberg svänger du av och tar kustvägen förbi Åkulla Bokskogar och Öströö Fårfarm. Absolut värt ett stopp på vägen! Fortsätt mot Varberg och checka in på antingen First Camp Kärradal-Varberg eller First Camp Björkäng-Varberg.

Dags för en heldagsutflykt! Kör en liten bit norröver till Tjolöholm Slott. Njut av en guidad tur i stenslottet som sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Ta en lunch och varför inte en glass på området innan ni beger er ner mot den långgrunda stranden. Ta med krabbfiskekitet till barnen, här kommer det nappa minsann.

Dagsutflykt nummer 2 på agendan. In i bilen och ta E6 norr till Göteborg. Äntligen dags för ett besök på nöjesparken Liseberg. Den som inte gillar karuseller kan istället njuta av en rundtur av staden med de klassiska Paddanbåtarna. Besöka Botaniska trädgården eller kanske spendera några timmar på vetenskapscentret Universeum.

Men vänta nu. Upplevelserna är inte slut än. Varberg har mycket att erbjuda. Besök Varbergs Fästning, njut av soliga dagar på stranden, ät glass i centrum. Eller varför inte ytterligare en dagstur till shoppingmeckat Ullared.

Och nu då? Det är ju semester – fortsätt njut!

 

Se destinationerna på kartan:

Laddar karta...

Laddar

Resplanen är framtagen i samarbete med Mein Platz och SWE Marketing. 

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Säsongsplats

Semesterkänsla i flera månader! Säkra din säsongsplats Bli säsongsgäst och kom och gå som...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska First Camp Club. Det är vår egen...

Läs mer

Underhållning

Underhållning på First Camp I sommar bjuds du på fantastisk utomhusunderhållning hela fyra...

Läs mer

Nordic Camping är nu en del av First Camp

Nordic Camping blir First Camp Skandinaviens största campingkedja Nu kan du som campare hitta...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Sveriges skönaste stränder

Läs mer

Camparnas bästa (nybörjar)tips

Läs mer

Poolsemester i Sverige

Läs mer