Cykla på norra Öland - Boka boende här - First Camp Hoppa till innehåll

Cykla norra Blomsterrundan

På Öland finns mängder av fins cykelleder som passar b¨de mer erfarna cyklister och barnfamiljer. Det är en perfekt aktivitet för dig som vill utforska de fins omgivningarna och samtidigt vill ha ett fartfyllt äventyr. Ett av våra bästa tips är att cykla Norra Blomsterrundan som totalt är 53 km och slingrar sig runt på norra delen av Öland. Rutten går i en cirkel så det är perfekt att ta en dag och utgå från Löttorp och cykla över till västra sidan för att sedan komma tillbaka upp på östra sidan tillbaka till campingen.

Största delen av leden är asfaltsvägar med inslag av vissa sträckor med grusväg. Rutten passar både vår, sommar och höst och det finns mycket fint att se längs vägen, har du tur stöter du på orkidéer och annan växtlighet. Genom att cykla efter skyltningen Sverigeleden och Ölandsleden hittar du rätt.

Leden går förbi:
Sandvik – Jordhamn – Byrum – Vedby – Löttorp – Källa

Fler tips för dig som vill cykla på Öland:


– Gillar du att cykla MTB? Öland kryllar av dina MTB-leder. Här får några tips.
– Är du en mer erfaren cyklist och gillar att utmana dig själv på landsvägar? Här får du tips på landsvägscykling på Öland.
– Är du ute efter en mindre och enklare cykeltur? Kanske tillsammans med barn, vänner eller familj? Öland har flera fina cykelrundor, både korta och längre sträckor. Här får du tips på olika cykelrundor på Öland.

Vill du få ännu fler tips? Läs mer på www.oland.se.

Du vet väl att du enkelt och smidigt kan hyra en cykel från vår destination? Perfekt för dig som vill upptäcka alla fina närområden! Läs mer om vår cykeluthyrning här.

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer