Upptäck kustsamhället Kungshamn vid First Camp Solvik-Kungshamn Hoppa till innehåll

Upptäck västkustsidyllen Kungshamn

Kustsamhället Kungshamn är en riktigt mysig sommaridyll ytterst på halvön Sotenäset. På sommaren är det full fart på gatorna och du får njuta av närheten till hav och natur, med endast ett stenkast över till Smögen. Under sommaren går det korta båtturer från Kungshamn över till Smögen, och det går även att ta bil eller cykel runt till Smögen via bron.

På de små gatorna i Kungshamn finns allt från små charmiga inredningsbutiker till barnkläder och modebutiker. Här finns även caféer och restauranger där du och sällskapet kan avnjuta havets alla läckerheter i typisk västkustsmiljö. För dig som vill ha ännu mer liv och rörelse är ett besök till Smögenbryggan ett bra alternativ, där trängs semesterfirare bland mysiga fiskebodar, restauranger och butiker. Senare på kvällarna finns det här barer och nattklubbar att besöka, och på sommaren anordnas även en del musikfestivaler och liveartister besöker området.

Strandpromenaden i Kungshamn

Strandpromenaden i Kungshamn är en promenadbrygga som sträcker sig från Abbas fabrik ända genom Kungshamns centrum och är en väldigt trevlig promenad en solig sommardag.
Du går under Smögenbron, förbi mysiga restauranger, små båtplatser och badplatser. Det finns en trappa för att ta sig upp till brofästet med vacker utsikt över Kungshamn och Smögen.

Hemsida

Kungshamn

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer