Soteleden - First Camp Hoppa till innehåll

Vandra längs Soteleden

Packa ner vandringsskorna på campingsemestern och dra ut på upptäcktsfärd på Soteleden! En vandringsled som sträcker sig runt vackra delar av Smögenkusten, från Bovallstrand i norr till Kungshamn/Smögen. Med sina 70 km av varierande skogs- bergs- och kustmiljöer är detta en fantastisk naturupplevelse. Leden sträcker sig inåt landet till Nordens Ark och Tossene och innefattar även naturreservaten Ramsvik och Bua Hed.

Etapper på Soteleden

Soteleden har ca 20 olika etapper och det finns gott om utkiksplatser, fornlämningar, övernattningsstugor och skydd längs vägen. Vi rekommenderar att du har köpt med dig ett kartblad eller fler beroende på det område du har tänkt att vandra i. Tänk på att underlaget varierar väldigt längs de 7 milen. Ena stunden ser du ut över havet och de saltstänkta klipporna, nästa kilometer kliver du omkring bland skogarna, myrmarker och ljunghedar.

Etapp 3 gäller för Kungshamn-Smögen och i kartan kan du se hur den sträcker sig runt Kungshamn, upp via Väjern nära First Camp Solvik-Kungshamn och vidare till andra sidan Örnefjorden och tillbaka. Aktuella kartor hittar du hos den lokala turistbyrån.

Hemsida

Soteleden

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer