aktiviteter beachvolley

Sport + semester = sant

Älskar du också kombinationen av sport och semester? Här finns fantastiska möjligheter för alla sportälskare där ute. Snöra på, kavla upp, hoppa i, spänn fast, dra åt, rätta till och njut av en riktigt sportig semester hos oss.

Spela golf i Mönsterås

Mönsterås Golfklubbs 9-håls fullängdsbana ligger vid Högemåla ca 300 meter väster om E22, lätt att hitta för dig som är ny i området. Banan ligger i en typisk småländsk lövskogsnatur. Här på golfanläggningen finns en drivingrange med utslagsplatser från gräs, ett övningsområde för chippning samt bunkerträning och en puttingreen. Banan ligger 5 km från campingen på Oknö.

Oskarshamns Golfklubb finns att hitta i Skorpetorp som ligger 30 km från Oknö. Deras bana på 18 hål håller toppskick och är en park- och skogsbana. Här finns restaurang och övningsområde.

Hemsida: Mönsterås Golfklubb och Oskarshamns Golfklubb


Fiska i Mönsterås

Du som är fiskeintresserad har goda möjligheter att utöva din hobby med äkta ostkustfiske av finaste kvalitet i Mönsterås. Både Emån och Alsterån erbjuder goda fiskemöjligheter för såväl fritids- som sportfiskare. Obs. Vänligen notera att fiskeförbud gäller i Mönsterås kommun mellan perioden 1/3-31/5 2022. Övrig tid är det fritt fram att fiska.

Ostkustfiske när det är som bäst

Att fiska i Mönsterås bjussar på fördelen att det i området finns en otalig variation vad gäller både miljö och artrikedom. Ostkustfiske när det är som bäst helt enkelt. Förutom ett oslagbart gäddfiske här på Oknö hittar du Sveriges kanske bästa abborrefiske och ett rekordbra havsöringsfiske i krokarna. Och appropå det…

Världskändisen(!) Emån råkar vara ett av Europas absolut renaste fiskevatten och som med sin stora artrikedom varje år lockar fiskeintresserade från hela Sverige. Emån har främst hamnat på fiskekartan för sin storvuxna havsöring som flera gånger visat sig på styva linan med internationella rekordvikter.

Guide till nästa fiskeäventyr

Kolla in Mönsterås fiskeguide här för ännu mer tips och inspiration till nästa fiskeresa. Och du, glöm inte fiskekortet!

Boende på fiskeresan

Vi hjälper er gärna med boende på fiskeresan! Här på Oknö-Mönsterås finns det utan tvekan en stuga eller campingtomt för dig. Välj mellan fem stugtyper i varierande storlekar och bland ännu fler campingtomter på upp till 120 kvm precis vid vattenbrynet. Använd lågpriskalendern för att hitta bästa möjliga pris på din nästa fiskeresa på ostkusten.


Hyr båt och kanot

Vill du uppleva omgivningen från vattnet? I närheten av First Camp Oknö-Mönsterås kan du hyra både båt och kanot och ta en stilla tur längs den vackra kustlinjen, eller varför inte tävla med kompisarna?

Det finns många fina utflyktsmål att upptäcka på lediga dagar, så passa på att hitta era favoriter i området.

All uthyrning av kanoter och båtar görs hos MTL Powersports.

Läs mer på deras hemsida


aktiviteter beachvolley

Beachvolley

1 km från campingen ligger en gammal färjehamn. Vid denna har Mönsterås Kommun skapat en beachvolleybollplan som är perfekt för den som även vill röra sig lite under semestern.