Museum och sevärdheter

Mysiga Mönsterås ligger endast ett par kilometer från campingen på Oknö. Med sitt vackra läge vid vattnet och närheten till naturen är Mönsterås en avkopplande och mysig utflykt hela sommarhalvåret. Här finns mängder av vackra insjöar, åar och närheten till Kalmarsund. I området runt Mönsterås finns spännande historia att upptäcka, Klosterruinerna i Kronobäck och mysiga Pataholms köping är väl värda ett besök. På vandringslederna runt orten finns flera mysiga gårdar och sevärdheter.

Historiska Kalmar slott

Kalmar stad ligger endast 5 mil från campingen och erbjuder massor med aktiviteter. Bland annat kan du besöka det mytomspunna Kalmar Slott som byggdes för över 800 år sedan och var tidigare en viktig försvarsanläggning. Det nuvarande utseendet fick slottet under 1500-talet då det byggdes om från en medeltidsborg till ett mer renässanspalats. På slottet får du vara med på upplevelseguidningar, kika på slottets alla utställningar och barnen får följa med slottsmusen Petit på spännande äventyr på området.

På slottet arrangeras event året om, så kika in deras kalender för att se vad som händer när du semestrar på östkusten!

Hemsida: Kalmar Slott


Pataholm

Pataholm är ett litet kustsamhälle som under 1800-talet var en viktig handelsplats åt Kalmars medborgare. Under 1700-talet var Pataholm den största köpingen längs med Smålandskusten på grund av sin viktiga roll i kustens handel och sjösättning. Ett besök i Pataholm ger dig en rofylld upplevelse i sekelskiftsmiljö.

Foto: Mönsterås turism


Shopping i Mönsterås

I Mönsterås finns flera små butiker att strosa i och på landet kan du hitta riktigt härliga små gårdsbutiker som säljer allt från inredning till smidesprylar och keramik. Butikerna i Mönsterås erbjuder allt från inredning, blommor, mode och du varvar shoppingturen med en mysig fika på något av caféerna. I Timmernabben i strax utanför Mönsterås finns även karamellfabrik, ett måste att besöka för alla sötsugna, keramiktillverkning och andra typer av hantverk till försäljning.

Hemsida: Visit Mönsterås

Foto: Olle Olsson/ Mönsterås turism


Mönsterås – Kronobäck Klosterruin

Strax söder om Mönsterås ligger ruinerna av en stor klosterkyrka. Kyrkan byggdes i slutet av 1400-talet och användes under medeltiden som hospital och under sena 1400-talet som ett munkkloster under Johaninitorden. Klosterkyrkan i Kronobäck är Sveriges största hospitalkyrka. Klosterruinen är idag ett populärt besöksmål där det arrangeras evenemang såsom medeltidsdagar, marknader dramaguidningar och konserter.

Hemsida: Kronobäck klosterruin