Hoppa till innehåll

Lär känna lyckodjuret Yessi

Möt världens snällaste lyckodjur Yessi och hennes kompis humlan ZumZum på campingen i sommar. Här kan du läsa eller lyssna på hennes berättelse och lära känna henne lite bättre. Psst… Yessi har även en egen låt – lyssna in den här och sjung med!

Mer om Yessi och Barnklubben

Vet du vad ett ”lyckodjur” är?

De är väldigt ovanliga, men om du har turen att träffa ett sånt så känner du igen dem på den hjärtformade fläcken i pannan. Passa då på att krama* det djuret, för det sägs att det ger dig lycka. Lycka som kan bevaras och tas fram året om, som en styrka när man bäst behöver det.

Ett lyckodjur kan vara av vilken art som helst, tex ett rådjur, en humla, en groda, en skogsmus eller en älg. Men här i ett träd i skogen nära vår campingplats bor en sån ekorre! Hon heter Yessi.

Ibland kommer Yessi ut från skogen. Hon vill kika om det kommit några nya barn. Då vill hon hälsa på dem och gå på äventyr med dem. Hon samlar på vänner nämligen, och hon vill ha fler. ”Jag har världens bästa kompis-samling!” brukar hon säga.

Ja, Yessi är en riktig samlare. Hon samlar också på kottar, skräpkonstverk, lerfigurer, äventyr, bus, roliga historier, och inte minst på campingplatser där hon varit. Hon har en karta där hon prickat i dem.

Men Yessis kraft att sprida lycka till andra, betyder att hon själv måste samla på en massa lycka. Det gör hon genom att göra saker som gör henne glad. Som att fysa och mysa. Häng med Yessi när hon dansar, busar, går på äventyr, lär sig saker om naturen runt omkring oss, och tar hand om vår miljö.

Ett lyckodjur dras till platser där det finns gemenskap, ställen där man är här och nu, tillsammans. Det är därför Yessi har valt vår campingplats som sitt favoritställe. Hon säger att ”När ni är tillsammans och bryr er om varandra vill jag vara med, för då blir luften som magisk!”

Hoppas hon dyker upp när du är här hos oss. Kanske kommer du också träffa hennes minikompis, lyckodjuret Humlan ZumZum, som alltid har något smart att säga. Och du- glöm inte att be Yessi om en kram!

Tryck på play-knappen för att lyssna på berättelsen

*Självklart följer Yessi folkhälsomyndighetens riktlinjer och vi reserverar oss för eventuella ändringar i barnklubbsprogrammet. First Camp och Yessi bryr sig om sina vänner och vill alltid att deras hälsa och säkerhet ska komma i första hand.

Smart Stay

Bättre boende för nytänkande företag Smart Stay är vårt koncept för kort- och...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Säsongsplats

Semesterkänsla i flera månader! Säkra din säsongsplats Bli säsongsgäst och kom och gå som...

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska First Camp Club. Det är vår egen...

Läs mer

Underhållning

Underhållning på First Camp I sommar bjuds du på fantastisk utomhusunderhållning hela fyra...

Läs mer

Nordic Camping är nu en del av First Camp

Nordic Camping blir First Camp Skandinaviens största campingkedja Nu kan du som campare hitta...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Sensommarcamping

Läs mer

Din guide till Skåne

Läs mer

11 tips på mindre campingar

Läs mer