Vandring & Löpning - First Camp Hoppa till innehåll

Vandring & Löpning

Området runt Ekerum bjuder in till fina stråk för både vandring och löpning. Promenera längst med strandpromenaden som går hela vägen till Stora Rör eller utforska naturreservatet Halltorpshage som ligger granne med campingen. Halltorpshage är dessutom Sveriges äldsta naturreservat, bara det är värt ett besök! Uppäck även:

Rönnerum – Abbantorp

Rönnerum-Abbantorp ligger i hjärtat av mittlandsskogen och består av olika ädellövskogar, betade torrängar, kalkfuktängar och våtmarker. I området ligger Rönnerums fornby, en av Ölands mest fascinerande järnåldersmiljöer.

Läs mer

Karum

Karum är ett unikt odlingslandskap med spår från många olika tidsperioder från äldre järnålder och framåt. På Karums alvar ligger även den berömda och välbesökta skeppssättningen Noaks ark.

Läs mer

Eketorpsleden

Eketorpsleden är en 1,6 km lång vandringsled på alvaret väster om Eketorps borg, den sydligaste av Ölands fornborgar. Läs mer och se karta

Fler vandringsleder och naturreservat

Öland har massor med fina vandringleder och naturreservat att uppleva. Här hittar ni fler tips på dagsutflykter till naturreservat på vår vackra ö! Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Bucket list inför 2022

Läs mer

Tips – Upplev Skånes alla musterier

Läs mer

Våra bästa svampplockartips

Läs mer