Besöksmål - First Camp Hoppa till innehåll

Besöksmål

I och runt Gränna – Vättern finns mycket att göra, hitta dina favoritbesöksmål här.

Upptäck den historiska sagoön mitt i Vättern

Enligt legenden skapades Visingsö när Jätten Vist slängde ut en grästuva i sjön Vättern för att hans gumma skulle ha något att kliva på. Liksom för tusen år sedan, sjuder tuvan än idag av liv! Här kan du njuta av historiska lämningar, vacker natur, konst och mycket mer!

350 m från campingen

Läs mer

Upplev Gränna från nya perspektiv

Att strosa runt på kullerstensgator bland pittoreska trähus och andas in doften av pepparmint från Grännas alla polkagriskokerier är svårslaget, men staden har mycket mer att erbjuda än så. Platsen är omringad av vackra naturreservat som är fulla av liv, och när man rör sig i de djupa och trolska skogarna är det inte svårt att förstå att det var där som John Bauer fann mycket av sin sagoinspiration.

Läs mer

 

Polkagrisar i Gränna

Gränna är trots allt polkagrisens hemstad, så missa inte att strosa runt bland de fyllda polkagrisggatorna! Här finna alla möjliga smakkombinationer som du kan köpa med dig hem. Varför besöka någon av polkagristillverkarna och se hur tillverkningen går till? 

Läs mer

Grenna Museum

Vad passar inte bättre en mulen och regnig dag än att gå på museum? Grenna museum hittar du ca 1,3 km från cmapingen! 

 

Läs mer

 

Äppledalen

Upplev Smålands egna Toscana! Ett riktigt mysigt besöksmål som passar både vuxna och små campare. 

Läs mer

 

Trollska båtturer

Vad sägs om en båttur bland trolska skogar och vacker natur? Ta med dig hela familjen och njut av ett riktigt roligt äventyr! 

Läs mer

 

Flyg luftballong över Gränna

Gränna må vara en helt fantastisk stad på land, men tänk dig vyerna från en luftballong! Passa på att flyga luftballong och njut av en helt magisk utsikt över hela staden! En vy du sent kommer att glömma. 

Läs mer

 

Kolmården

Kolmården djurpark är mycket populärt att besöka, både under sommaren och vintern. Här kan du se och hälsa på spännande djur, kliva in i Bamses Värld eller varför inte åka på safari? 

Läs mer

 

Astrid Lindgrens Värld

Här är ett riktigt säkert kort för alla barnfamiljer. Besök Astrid Lindgrens Värld och få en iblick i Pippi Långstrumps liv. Eller varför inte hälsa på Karlsson på taket? Ett besök som vi varmt rekommenderar! 

Läs mer

 

High Chaparal

Ett fartfylld äventyr i riktig cowboy-anda! High Chaparal är riktigt populärt för både barnfamiljer och kompisgäng! 

Läs mer

 

Björkenäs Moped- och motorcykelmuseum

Älskar du fordon och vill lära dig ännu mer? Då är ett besök till Björkenäs Moped- och motorcykelmuseum ett säkert kort! Lär dig allt om fordonen, se fräcka modeller och njut av besöket! 

Läs mer

 

Asecs Köpcentrum

Är du sugen på shopping? Asecs Köpcentrum har flera butiker för både dam, herr och barn! Ta en shoppingtur och avsluta med ne måltuid eller fika. Perfekt en regnig dag. 

Läs mer

 

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Tips – Upplev Skånes alla musterier

Läs mer

Våra bästa svampplockartips

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer