Åkulla bokskogar - First Camp Hoppa till innehåll

Utflykt till Åkulla bokskogar

Dags för en utflykt i skogen! Åkulla bokskogar ligger strax öster om Varberg och är ett stort skogsområde fyllt med spännande sevärdheter, fina utkiksplatser och ett 20-tal sjöar och tolv natturreservat. I dag anses det vara ett av Sveriges främsta bokskogsområden med tanke på de ovanliga och hotade arter som finns i området. Här finns totalt tolv vandringsstigar som är väl utmarkerade.

Andra sevärdheter i skogarna är Järnmölla, Ekomuseet Björnekullen, Ästad skolmuseum, Svartrå kyrka, Öströö Fårfarm som även har caféverksamhet och Bockstens mosse där man hittade Bockstensmannen under 30-talet.

Bexells talande stenar

I bokskogarna gömmer sig flera sevärdheter och aktiviteter, som går att upptäcka året om. Några av de mest kända är Bexells talande stenar från 1800-talet. Godsherren Alfred Bexell lät under 1800-talet två stenhuggare göra olika inskriptioner runt omkring hans gods i Torstorp och idag kan man hitta ungefär 160 inristade tankespråk, de flesta inristade på stenar men också på hällar och klippväggar. Även 560 namn på mer eller mindre kända historiska personer har hittats.

Ta med familjen på upptäcktsfärd under semestern! Vem är det som hittar flest talande stenar?

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer