Hallands kulturhistoriska museum - First Camp Hoppa till innehåll

Hallands kulturhistoriska museum

Hallands kulturhistoriska museum ligger i Varbergs Fästning. Med ingång mot Borggården ligger museet i lokaler där historien gör sig till rätta. Här visas utställningar som passar hela familjen, stora som små, med olika intressen. Den mest kända sevärdheten på museet är den kända Bockstensmannen. Här visas även den fasta utställningen Halland genom tiderna där du som besökare får ta del av en spännande historia från istiden till nutid.

Bockstensmannen på museet

Mannen som hittades i Bockstens mosse var ett enastående fynd när man hittade honom 1936. Troligtvis dog mannen mellan 1350-1370, vilket betyder att han är nästan 700 år gammal. I närmre 600 år låg han i en mosse och nu finns han på museet som en av de största sevärdheterna. Bockstensmannen är det första kända mossliket med pålar slagna genom kroppen och enligt folktron är detta ett sätt för att hindra den döde för att komma upp och spöka för de levande.

Gör ett besök på museet, se skelettet, hör om fyndet, dräkten han hade på sig och om sägnerna. Detta är en historia som är spännande för både vuxna och barn.

Hemsida

Hallands kulturhistoriska museum

Foto

Charlotta Sandelin, Hallands kulturhistoriska museum

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer