Cykla Kattegattleden vid Kärradal - First Camp Kärradal-Varberg Hoppa till innehåll

Cykla Kattegattleden

Upptäck Sveriges vackra västkust längs Kattegattleden och bo hos oss under din resa! Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled som sträcker sig från Helsingborg i söder till Göteborg i norr har ett unikt havsnära läge och bjuder på vackra vyer utmed Hallandskusten. Leden är 37 mil lång, näst intill bilfri och går genom små fiskelägen och sommarstäder som Båstad, Halmstad och Varberg. Längs kusten passerar du även flera historiska platser och intressanta besöksmål. Du cyklar bland annat förbi Tjolöholms slott, Varbergs fästning och Höganäs, som är känt sina familjeägda gårdsbutiker och vingårdar. Stanna även till i Apelviken för surfing och strandhäng.

Campa längs vägen

För att få ut så mycket som möjligt av denna naturupplevelse så passar väl inget bättre än att stanna till på en camping längs vägen? Här kan du fortsätta vara nära naturen men får samtidigt den bekvämlighet som kan vara härlig och välbehövlig att få efter en dag på cykelsadeln. First Camp har fyra destinationer du kan stanna vid längs vägen, bland annat här i Kärradal-Varberg. Du kan även stanna på Tylösand-Halmstad, Mölle-Höganäs, samt på Torekov-Båstad som ligger på idylliska Bjärehalvön.

Sträckan vid Kärradal

Från Kärradal kan du välja att cykla vidare söderut eller norr ut, följer du sträckorna söder ut har du tre First Camp campingar att övernatta vid. Här hittar du några olika sträckor beroende på hur mycket du vill cykla.

Från First Camp i Kärradal till Tylösand

Sträcka 5, 6 och 7 tar dig från Kärradal ner förbi Varberg ner till Tylösands vackra stränder. Sträcka 7 går från Varberg till Kungsbacka, så du börjar cykla söder ut på den sträckan förbi Varberg. Här svänger du på sträcka 6 mellan Varberg och Falkenberg och när du lämnar Varberg cyklar du förbi den vackra strandpromenaden, Varbergs Fästning och de vackra stränderna vid Apelviken. Längs denna sträcka finns även ett rikt fågelliv för den som är intresserad av fågelskådning och naturen. Från Falkenberg leder sträcka 5 dig ner till Tylösand på vägen mot Halmstad. Sträckan är ca 90 kilometer, så några stopp på vägen är att rekommendera.

Från First Camp i Kärradal till Torekov

För dig som vill ut på en längre cykeltur så kan du cykla från vackra Kärradal ner till sommaridyllen Torekov. Påbörja samma sträcka som mellan Kärradal och Tylösand, sträcka 6 och 7 som går via Varberg och Falkenberg vidare på sträcka 5 som går söder ut mot Tylösand och Halmstad och fortsätter vidare på sträcka 4 och 3 för att komma i mål.

Från Halmstad cyklar du in på sträcka 4 som tar dig från Halmstad och ner till Båstad. På denna sträcka får du bland annat se Halmstad Slott, två naturreservat, Tönnersa och Gullbranna och mysiga Laholm som verkligen är värd en avstickare. En bit från leden hittar du även Skottorps Slott med ostbutik och chocolateria samt Skottorps Stengods där du kan testa att dreja. När du väl kommer till Båstad svänger du på sträcka 3 som går ner mot Ängelholm och Höganäs. Trampa ut sista biten mot Torekov och njut av naturen. Här passerar du många mysiga små byar. Sträckan är ca 150 kilometer totalt, så en övernattning i Tylösand är att rekommendera.

Från First Camp i Kärradal till Mölle

Från campingen i Kärradal kan du även cykla Kattegattleden hela vägen ner till Mölle i Höganäs. Det är en sträcka på ca 190 kilometer om ni cyklar via Torekov och Bjärehalvön. Följ sträckan så som du gör från Kärradal till Tylösand och Torekov och fortsätt sedan på sträcka 3 som går utanför Torekov mot Ängelholm, sedan på sträcka 2 från Ängelholm till Höganäs längst den härliga Skälderviken ut på Kullahalvön som är fylld med konst, gårdsbutiker och loppisar. Ett tips är att besöka Krapperups borg när du är i närheten. Ett tips är att spendera en natt i Tylösand och
Torekov längs vägen så ni hinner upptäcka de vackra omgivningarna.

Hemsida

Kattegattleden

Foto

Oskar Albrektson

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer