Besök Höganäs - First Camp Hoppa till innehåll

Semesterorten Höganäs

Höganäs är en riktigt fin semesterort och känt bland sommarturisterna. Här på Skånes kust finns många vackra sevärdheter och orten var tidigare ett fiskeläge där en gruvindustri utvecklades för brytning av kol och leror för tillverkning av eldfast keramik. Kanske är du bekant med Höganäskrusen som är ett av de mest kända produkterna och som kan hittas i flera svenska hem?

Historiska byggnader

För den som är intresserad av historia finns en del rester kvar av den gamla fiskarbebyggelsen, vid hamnen i Höganäs finns några kvarter och delar av de tidigare byggnaderna kvar. Här finns också Lerhuset från 1797 samt biografen Saga som är en av Sveriges äldsta biografer. Här visades film för första gången år 1899 och här visas film fortfarande idag. Ett annat välkänt hus är Westerholmska Huset som är ett av Höganäs äldsta bevarade hus från 1802.

Shopping i Höganäs

För dig som vill passa på att strosa i butiker och fynda under semestern så har du hittat rätt. Runt omkring i Höganäs finns många trevliga outlets och affärer. I butikerna hittar du inredning, porslin, keramik och kläder. Höganäs Outlet är definitivt värt ett besök och ligger inte långt från Saluhallen. I centrum hittar du även mysiga delikatessbutiker. Missa inte ett besök på Outlet Iittala Outlet eller Orrefors Kosta Boda Factory outlet. Här finns även en Oscar Jacobson outlet för dig som vill fynda lite nytt till garderoben.

30 minuter från First Camp Mölle-Höganäs, strax utanför Helsingborg, ligger Väla Köpcentrum med över 200 butiker. Här finns allt från svenska och internationella modehus, restauranger, juicebarer och mycket mer.

Hemsida

Höganäs

Foto

Höganäs kommun

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer