Västerbottens Museum - First Camp Hoppa till innehåll

Västerbottens Museum

På Västerbottens Museum i Gammliaområdet finns någonting för både stora och små att upptäcka både ute och inne. Museet är ansvariga för Västerbottens läns kulturhistoria och består av en huvudbyggnad samt ett friluftsmuseum med historiska byggnader. Kika runt bland de olika utställningarna, besök det populära friluftsmuseet, ett samiskt viste eller testa din kreativa förmåga i någon av verkstäderna på plats. Museet har bland annat världens äldsta skida, som är äldre än Egyptens pyramider. Här finns även ett café som serverar hemlagat med en norrländsk touch, både mat och sötsaker.

Här arrangeras olika utställningar under året och några av basutställningarna är Rock Art in Sápmi, Suns Jonssons Centrum för Dokumentärfotografi, Umeå – minnen och framtid, Skidutställning med Kalvträskskidan som är 5400 år gammal samt Egilhallen / fiske och sjöfart. Museet ansvarar även för att bevara och vårda olika samlingar, bland annat föremål, textil, konst, foto och mycket mer.

Julmarknad

En trevlig och traditionell julmarknad arrangeras inför jul på Gammlia och Västerbottens Museum. Över 100 försäljare, hantverk, lokalproducerad mat, bagarstuga och mycket mer. Njut av julstämningen i historiska miljöer med vänner och familj.

Hemsida

Västerbottens Museum

Foto

Julmarknad: Anders Björkman/Västerbottens museum

Bondgård och huvudbyggnad: Anton Hjalmarsson/Västerbottens museum

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Våra bästa svampplockartips

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer