Bucketlist runt Siljan - First Camp Hoppa till innehåll

Bucketlist runt Siljan

Din checklista för spännande besöksmål!

I Siljansregionen finns det massor att uppleva. Varför inte försöka checka av vår bucketlist under er vistelse?

Rättvik

 • Upplev Styggforsen, som är kanske ett av Dalarnas roligaste och vackraste reservat att besöka. Här finns en intressant geologi med branta klippor, vacker utsikt, spännande växtlighet och ett högt vattenfall.
 • Besök Springkällan, en naturlig vattenkälla ca 6 kilometer norr om Rättvik. Till Springkällan kan ni ta er med bil eller genom att promenera vandringsleden Enåleden som utgår från Rättviks Camping.
 • Promenera på Långbryggan, en 625 meter lång brygga som byggdes år 1895 som angöringsplats för ångaren ”S/S Rättvik” som gick i trafik på Siljan fram till 1950-talet. Idag är det M/S Gustaf Wasa, från 1876, som lägger till längst ut på Långbryggan
 • Högt och Lågt Klätterpark passar hela familjen. Här får du leka, träna, klättra och testa dina gränser på samma gång. I klätterparken som ligger intill Rättviks Camping hittar du flera spännande hinder och ziplines med varierad svårighetsgrad.

Orsa

 • Helvetesfallet  är en kanjon som bildats av Ämån och är beläget ca 25 kilometer norr om Orsa. Den har cirka 30 meter höga bergväggar och här finns även rester att se från gamla flottanordningar.
 • Paddla kanot på Rädsjön, ca 15 kilometer från Orsa Camping. Rädsjön ligger i Orsa Grönklitt, en komplett outdooranläggning belägen på 561 meter över havet. Uthyrning finns tillgänglig på Längdcentrum i Orsa Grönklitt.
 • Östra Grunuberg Fäbod  är en levande fäbod belägen ca 1,2 mil öster om Oljonsbyn i Orsa. Under sommaren finns kor, får, hästar, getter, hundar, katter och höns här, som går på sommarbete.
 • Upplev Hansjö, en vacker by 5 km från Orsa. Här hittar ni bland annat Hansjö Mejeri, Hansjö Lanthandel och Solsyran.

Mora

 • Troll- & Clownstigen ligger strax utanför Mora Centrum i Östnor. Här får barnen ta sig fram i skogen och passera roliga stationer och hinder längs vägen. Här finns även plats för fika och möjlighet för att kunna grilla korv.
 • Dalahästtillverkningen i Nusnäs. Den röda dalahästen är en välkänd symbol för såväl Sverige som Dalarna. Än idag tillverkas orginalet i byn Nusnäs, ca 10 kilometer från Mora. Här är det möjligt att besöka dalahästfabrikerna och få se hur tillverkningen går till.
 • Alderängarna är ett naturreservat som ligger norr om Mora och är 115 hektar stort. Området består till del av älven men också av klapperstensstränder, ängar, källor och kärr. Inom reservatet finns det chans att få syn på bäver, utter och lodjur. Här finns även en mycket naturskön placerad slog bod.

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer