Dalhalla arena
Dalhalla kalkbrott arena
Siljansbadet - Rättvik

Camping nära Dalhalla

En kvart till Dalhalla – välkommen till First Camp Siljansbadet

Vår camping nära Dalhalla är det perfekta valet för dig som vill ha en bekväm och minnesvärd konsertupplevelse! Vi kan stolt skryta med att det bara är 15 minuters resväg härifrån till Arenan. Från campingen går det bussar direkt till Dalhalla. Lämna bilen eller husbilen hemma och slipp krångel med parkering och långa bilköer. Välj om du vill bo i trevliga stugor eller på campingtomt med husbil, husvagn eller tält. Ett perfekt boende för er som söker en oförglömlig semester i musikens tecken.

 

Dalhalla är inte bara en konsertarena, det är en legendarisk plats där världsartister och unika musikupplevelser möts i en spektakulär naturmiljö. Dalhalla har beskrivits som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa, och vi kan inte annat än att hålla med! Med Dalhalla på din bucket list, är vår camping det optimala utgångsläget för att uppleva denna ikoniska plats i Dalarna.

 

Buss från campingen till Dalhalla

Och det blir inte enklare än att ta sig till Dalhalla från vår camping. Boka din bussresa direkt på Dalhallas hemsida och njut av en smidig och bekväm resa till konsertarenan. Närmaste hållplats är Rättviks Resecentrum, bara en kort 10-minuters promenad från vår camping. Läs mer här.

Om konsertarenan - Dalhalla

För 360 miljoner år sedan ramlade en meteor från rymden ner över Dalarna. Det kanske inte låter som början på en saga, men det är faktiskt starten på historien om Siljansringen och den häpnadsväckande Siljansbygden. Den meteoritiska nedslaget förändrade landskapet för evigt, skapade Siljansringen och alla underbara områden runt omkring.

Mitt i denna häftiga berättelse hittar vi Dalhalla, eller som det kallades förr, Draggängarna. Det var tidigare ett kalkbrott men gruvdriften slutade 1990. I nästan ett halvt sekel sprängdes och grävdes det för att skapa det som idag är Dalhalla - en utomhusarena utformad med akustik i åtanke. Nu får arenan varje år besök av såväl stora världartister som mer okända svenska musikikoner. Under sommarhalvåret har arenan över 100 000 besökare.