Camping på Västkusten

Bästa campingarna på västkusten 2023 ☀️

Hitta din nästa camping på västkusten med vår guide!

Ingen sommar utan västkust, visst är det så. Det är något alldeles speciellt med den västkustska naturen, känslan av att dyka ner i havet från en slät klippa eller vada ut i långgrunt hav från en av de många långa sandstränderna. Camping på västkusten helt enkelt! Matkulturen är också något alldeles extra, här är färska skaldjur ett absolut måste (finns det ens något annat att äta?). Från Strömstad i norr till Laholm i söder sträcker sig en fantastisk kustremsa till bredden fylld med campingar och stugbyar för alla smaker. Frågan är, vart åker du härnäst?

Vi har listat västkustens nio bästa campingar – från norr till söder:

# 1
City - Strömstad

I Strömstad finner du västkustens saltaste vatten, härlig kustnära natur och en fantastisk skärgård med idylliska Kosteröarna på armlängds avstånd. First Camp City - Strömstad är en lugn och naturnära camping där du helt enkelt kan njuta av att bara vara. Med närheten till havet och centrum finns alla förutsättningar för en bekväm och avkopplande semester. En perfekt destination för dig som letar efter en riktigt trevlig camping på västkusten.

# 2
Edvsik - Grebbestad

Grebbestad är en av Bohusläns mest populära badorter – och det är med all rätta såklart. First Camp Edsvik - Grebbestad inkluderat. På denna härliga familjecamping finns en alldeles egen badstrand och runt hörnet fullkomligt fullt av släta klippor att bada från. Under semesterveckorna bjuds det dessutom på allsköns aktiviteter flera dagar i veckan – med Campingsveriges största aktivitetsprogram. Centrala Grebbestad ligger heller inte många minuter från campingen som lockar med den populära bryggpromenaden där du hittar flertalet restauranger till bredden fyllda med färsk fisk, räkor, ostron – ja du fattar vinken.

Edsvik - Grebbestad

# 3
Solvik - Kungshamn

Om du vill campa kungligt är detta destinationen för dig. Här väntar en slående havsutsikt mitt i det vackra Bohuslän. På First Camp Solvik - Kungshamn finns alla förutsättningar för en riktigt fin campingsemester. Vakna upp till doften av nybakat bröd, bada från det familjevänliga havsbadet (700m från campingen) eller varför inte utmana familjen i en runda minigolf? Under sommarsäsongen finns även underhållningbarnklubb och träningsmöjligheter flera gånger i veckan. Bara en kort bits promenad från campingen ligger dessutom centrala Kungshamn och Smögenbryggan med sitt frestande utbud av restauranger, butiker, kaféer och uteliv. Kanske glider du ner på en cykel som finns att hyra på destinationen.

First Camp Solvik - Kungshamn på västkusten

# 4
Lilleby - Göteborg

Välkommen till First Camp Lilleby – Göteborg, en fantastisk destination precis vid kusten! Här möts du av en vacker miljö och en mängd aktiviteter som passar hela familjen. Välj mellan mysiga stugor eller campingtomter för husvagn, tält och husbilar, där ni kan känna er som hemma. Campingen är omgiven av natursköna områden och ligger nära havet, vilket ger er en underbar miljö att utforska tillsammans. Här får du också möjligheten att upptäcka citylivet och Göteborgs spännande sevärdheter. Besök stadens attraktioner och stora utbud av sevärdheter, shopping, restauranger och besöksmål.

# 5
Kärradal - Varberg

Nu har vi åkt igenom mat- och ölstaden Göteborg och befinner oss strax norr om kuststaden Varberg i norra Halland. Här finner du fantastiska First Camp Kärradal - Varberg som är en riktig pärla. Campingen har verkligen toppläge med endast 200 meter till sandstranden som breder ut sig längst med Kattegatt. Vad tror du om att försöka slå familjen, sambon eller kompisen i en runda boule eller äventyrsgolf? Även här bjuder sommaren på ett fullspäckat aktivitetsschema med träningunderhållning och barnklubbsaktiviteter under sommarsäsongen.

Kärradal kitesurf på västkusten

# 6
Björkäng - Varberg

Lite söder om Varberg finner du mysiga First Camp Björkäng - Varberg som är en fantastiskt belägen familjedestination. Här finns alla förutsättningar att skapa semesterminnen som riktigt etsar sig kvar. Tillbringa dagarna på campingen med att njuta av sol eller vraka bland alla aktiviteter som erbjuds, ja även här bjuds vårt maffiga aktivitetsprogram hela sommaren lång. Skulle du bli sugen på att uppleva Varbergs stadspuls är den inte längre bort än en kort bussresa.

Björkäng - Varberg camping

Björkäng strand västkusten

# 7
Tylösand - Halmstad

Tylösand – ett känt begrepp både i och utanför Sveriges gränser. Och anledningarna gör att man lätt förstår varför. Här finns en fyra kilometer lång badstrand, en golfbana i toppklass, underbar natur och så ligger ju First Camp Tylösand - Halmstad där också! Ett ögonblicks promenad från stranden hittar du destinationen som har allt och lite till. På campingområdet finns det gott om saker att göra för både vuxna och barn. Här finns bland annat äventyrsgolf, fotbollsplan, lekplats och en bistro som är det perfekta stället att slå sig ner för något svalkande att dricka och en bit mat. Eller om andan faller på, ta en sväng till den berömda After Beachen på Solgården. På campingen finns såklart hela sommarens aktivitetsprogram mellan vecka 27-32.

first camp tylösand - halmstad på västkusten

# 8
Karlstorp - Halmstad

För dig som vill campa lugnt och familjevänligt men ändå ha nära till Tylösands berömda sandstrand. På First Camp Karlstorp - Halmstad kan ni roa er med allt från bad, fiske eller varför inte testa på vindsurfing när vädret tillåter? Halmstad är trots allt ett riktigt mecka när det kommer till vattensport. Skulle ni bli sugna på en heldagsutflykt är Göteborg med Liseberg ett hett tips. After Beachen på Solgården en solig eftermiddag är ju inte heller fy skam. Kanske är detta din nästa camping på västkusten?

camping på västkusten

# 9
Hagön - Halmstad

Halmstad med omgivningar är svårt att få nog av. På First Camp Hagön - Halmstad blir man alltid väl omhändertagen. Destinationen ligger inbäddad i grönska och med glittrande Kattegatt som närmsta granne. Det är helt enkelt en underbar plats för hela familjen att njuta av allt den svenska sommaren har att ge. Under v. 27-32 bjuds det även här på en hel del underhållningbarnklubbsaktiviteter och träning.

västkustens bästa strand på hagön - halmstad

hagön - halmstad