Skånes bästa campingar. First Camp Åhus Kristianstad strand

Camping i Skåne ☀️

Hitta din favoritcamping i Skåne - här är vår guide genom Skånes bästa campingar

Bo på camping i Skåne, ett paradis för campingentusiaster som längtar efter att komma bort från stadens buller och stress, och i stället uppleva naturens lugn och harmoni. Oavsett om du är ute efter en äventyrlig utomhusupplevelse eller en avkopplande semester vid havet så kommer du inte bli besviken över det stora utbudet som campingarna i Skåne erbjuder. Här kan du slappna av, utforska naturen och skapa minnen som varar för livet. Få ut det bästa av vårt sydligaste landskap genom att spendera din semester på en av Skånes bästa campingar. Här finns allt du behöver för att uppnå äkta campinglycka!

Här tipsar vi om 6 campingar i Skåne, utan inbördes ordning:

# 1
Mölle – Höganäs

Beläget vid den vackra kusten i nordvästra Skåne ligger campingen First Camp Mölle – Höganäs. Här bjuds du på storslagna naturupplevelser, utflykter och spännande aktiviteter som klättring, dykning och snorkling – eller lugna skogspromenader för den delen. Brunnbys 1100-talskyrka, Kullabergs grottor eller tumlarsafarin är bara några tips på vad du mer kan upptäcka under din semester i vackra Höganäs. Missa inte heller Kullabergs fantastiska naturreservat som erbjuder enastående vyer, dramatiska klippor och härliga vandringsleder som tar dig mellan skogar och ängar. Ett måste att besöka i sommar!

Skånes bästa campingar. Utsikt i Mölle - Höganäs

Skånes bästa campingar. Cykla i Mölle - Höganäs

# 2
Råå Vallar – Helsingborg

Letar du efter en fin, trivsam camping i Skåne med det perfekta läget vid vattnet? Då behöver du inte leta längre. Med en slående utsikt över Ven och Danmark kommer First Camp Råå vallar - Helsingborg att få ditt hjärta att slå extra snabbt. Här finns dessutom mängder av roliga äventyr och aktiviteter för alla åldrar, såsom en inglasad pool, en uppvärm bassäng, cykeluthyrning, kajak, äventyrsgolf och trampbil. Välkommen till Råå vallar – där alla förutsättningar finns för att uppnå äkta campinglycka!  

Råå Vallar - Helsingborg Pool

Råå Vallar Yessi minigolf äventyrsgolf

# 3
Röstånga – Söderåsen

Älskar du naturen och vill ha en stor variation på uppfriskande utomhusaktiviteter? Då är detta platsen för dig! First Camp Röstånga – Söderåsen ligger beläget i den vackra naturen i Skåne och erbjuder en naturskön oas för hela familjen. Med en mängd olika aktiviteter så som barnklubb, aktivitetsprogram, utomhusträning, kvällsunderhållning, kanotuthyrning, fiske och vandring så är detta ett riktigt paradis för såväl barnfamiljen som naturälskaren. Kom och utforska denna underbara, natursköna plats och skapa minnen för livet – vi väntar på dig.

Skånes bästa campingar. Yessi på Röstånga - Söderåsen

# 4
Sibbarp – Malmö

Spendera din semester i Skåne på en vacker camping i Malmö, med utsikt över Öresundsbron och cykelavstånd in till city. På First Camp Sibbarp – Malmö kan du kombinera citysemestern med avkoppling och sköna dagar vid strandkanten. Här finns roliga aktiviteter för både stora som små campare, där du bland annat kan hyra cykel och trampbil. Kanske slår familjen en runda i den häftiga äventyrsgolfbanan? Här finns även en butik som erbjuder nybakta frallor för långa frukostar och bistron på området bjuder på luncher och middagar. Under sommaren arrangeras även flera roliga aktiviteter som barnklubb, utomhusträning och kvällsunderhållning.

Camping i Skåne - utsikt över Sibbarp

Skånes bästa campingar - stuga på Sibbarp

# 5
Torekov – båstad

Välkommen till en av Sveriges populäraste semesterorter! First Camp Torekov - Båstad erbjuder en perfekt kombination av natur, bekvämligheter och spännande aktiviteter för hela familjen. Campingen är belägen precis vid havet med en mysig badbrygga för alla saltiga och soliga sommardagar. På campingområdet finns även möjlighet till äventyrsgolf, träningspass, hopp och lek på lekplatsen och mängder av andra roliga aktiviteter. Läget här är dessutom perfekt för att utforska den närliggande staden Båstad med sina charmiga kullerstensgator, mysiga kafeér och butiker. I Båstad finns även Norrvikens trädgårdar, Birgit Nilsson-museet och naturreservatet Hallands Väderö. Väl värt ett besök!

torekov båstad campingplats, Camping i Skåne

Skånes bästa campingar - Havet i Torekov

# 6
Åhus – Kristianstad

På den skånska östkusten, intill vidsträckta stränder, trolska skogar och lugna sjöar hittar du badparadiset First Camp Åhus - Kristianstad. Bara ett stenkast från destinationen finns en lång, finkornig sandstrand med Åhus Brygga som sträcker sig ut i havet. Här kan du spendera många härliga timmar med sol och bad. När ni tröttnat på stranden kan ni utmana varandra och er själva i destinationens höghöjdsbana. Det finns även möjlighet att hyra cykel, minipro eller trampbil. Och varför inte passa på att tanka ny energi på ett träningspass medan barnen leker loss på den ledarledda barnklubben? För dig som vill upptäcka fler intressanta utflyktsmål i regionen så kommer du på en snabb promenad eller cykeltur till Åhus centrum. Här finner du bland annat Åhus Museum, Utställningen “Absolut Vodka“, Ales Stenar, medeltida borgen Glimmingehus i Simrishamn, Äpplelandet Kivik, “Wallanders Ystad“ och äventyrsparken Tosselilla. Allt du kan önska dig för en oförglömlig campingupplevelse!

Camping i Skåne, Åhus - kristianstad

Camping i Skåne - Stranden vid Åhus i Kristianstad