Stensö - Kalmar, camping i Kalmar
Stensö - Kalmar, camping i Kalmar
Stensö - Kalmar, camping i Kalmar
Stensö - Kalmar, camping i Kalmar

Stensö – Kalmar

Stensövägen 100, 39247 Kalmar

Nära city och naturen i Kalmarsund

First Camp Stensö – Kalmar är belägen i natursköna och vindskyddade omgivningar på en halvö i Kalmarsund. På campingen i Kalmar finns många fina badplatser och mycket att upptäcka. Våra campingtomter och stugor är belägna i ett lummigt område med fina ekar, björk och asp. Här på campingen hittar ni under sommarveckorna även en servicebutik med kaffe och nybakat bröd.

 

Förutom möjlighet härliga dagar med sol och bad erbjuder vår camping på Stensö härliga vandringsleder, uthyrning av cyklar och kanoter, en nybyggd äventyrsgolf och en lekplats med hoppkudde. Under sommaren arrangeras flera roliga aktiviteter som barnklubb, aktivitetsprogram, utomhusträning och kvällsunderhållning.

 

Kalmar erbjuder ofta event för hela familjen och har flera gånger röstats fram till “Årets sommarstad”. Från campingplatsen är det 3 kilometer till stadskärnan Kvarnholmen med både badplats, butiker, mysiga caféer och restauranger och populära Larmtorget. Vill ni göra utflykter finns Smålands glasbruk, slöjdriket och underbara Öland med sina många sevärdheter.


Vi erbjuder

Frukostpåse
Husdjursvänligt

Aktiviteter

Äventyrsgolf
Barnklubb
Cykeluthyrning
Höghöjdsbana
Hoppkudde
Kanotuthyrning
Lekplats
Strand och bad
Trampbil
Träningsprogram
Underhållning
Vandringsleder

Praktisk information

Här hittar du mer praktisk information som kan vara bra att veta om vår destination. Vad gäller för WIFI, var finns tömningsstationen eller närmsta hjärtstartaren? Här finner du även våra generella trivselregler som gäller alla campinggäster så att vistelsen blir så bra som möjligt!

 

Avfall
På First Camp jobbar vi aktivt för en bättre miljö och hoppas att du som gäst också gör detta. På våra avfallsstationer sorterar vi bland annat plast, aluminium, glas, papp och tidningar. Instruktioner finns vid varje station.

 

Bommar
Öppna bommen med de passerkort ni fick vid incheckning. Vid utfart öppnas bommen automatiskt.

 

Butik
Servicebutiken har öppet under vår- och sommarsäsongen. Den fylls upp successivt under våren för att kunna erbjuda sitt fulla sortiment under sommarsäsongen.

 

Green Key
Destinationen är miljömärkt med Green Key.
Läs mer om arbetet här.

 

Hjärtstartare
Hjärtstartare finns i receptionen.

 

Servicekort
Vid incheckning får ni passerkort/servicekort. Dessa kan laddas med pengar och användas till ex. tvätt-maskiner (dusch är gratis).

 

Tömningsstation
Latrintömningen finns i närheten av receptionen/butiken.

 

WIFI
WIFI finns på begränsade delar av området. Vänligen observera att uppkopplingen kan vara något långsamt under högsäsong.

 

Öppettider
First Camp Stensö – Kalmar har öppet året om. Övriga enheter som bistro och butik har varierande öppettider beroende av säsong.


Öppettider

20 juni10 augusti
måndagsöndag08:0022:00