Bada i Siljan - First Camp Hoppa till innehåll

Upptäck Siljans fina sandstrand och Långbryggan 

I direkt anslutning till campingen hittar du en fantastiskt fin och otroligt långgrund sandstrand. Den som inte orkar vada ett par hundra meter för att få vatten till midjan kan istället bada från någon av de många badbryggorna som finns tillgängliga på olika djup längs med hela Långbryggan. 

Långbryggan är 628 meter lång och bjuder på en skön promenad med vackra vyer. Längs med bryggan finns flera sittbänkar samt mindre badbryggor placerade på vardera sida om bryggan. Längst ut lägger båten M/S Gustav Wasa till under sina sommarturer på Siljan. Intill Långbryggans fäste hittar ni restaurangen Sjövillan som har en härlig uteservering med utsikt över strand och brygga. 

Vid den norra delen av stranden ligger Strandrestaurangen, här finns även Siljansbadets butik, minigolf, volleybollnät och lekpark. I butiken går det att köpa lättare snabbmat, dryck, godis, glass och snacks mm. Där går det även att hyra cykelbil, trampbåt eller kanot, för den som vill utforska området vidare. I den södra delen av stranden ligger ”Helsingland” en gräsbeväxt udde som passar för sol, bad och picknick. Där finns även några platser för att lägga till med båt.

Stranden har perfekt solläge hela dagen, och till kvällen bjuds det ofta på vacker solnedgång. För den som önskar skugga finns en del skyddande vegetation. 

Hundbad hittar ni i viken, direkt norrut mellan campingområdet och Rättviks Kyrka. 

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer

Sensommarcamping

Läs mer