Astrid Lindgrens Vimmerby - First Camp Hoppa till innehåll

Utflykter till Astrid Lingrens magiska värld

Ta bilen till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby för att träffa Pippi Långstrump, kika in i snickerboa eller prova på hur det är att vara lika liten som Nils Karlsson-Pyssling! Endast 7 mil från campingen får barn och vuxna följa med in i en värld där sagorna blir till verklighet. Gå omkring i de välkända miljöerna från Astrids böcker och filmer och besök scenerna där det bjuds på teater, sång och dans flera gånger om dagen under sommaren. Mellan föreställningarna kan du även hälsa på hemma hos karaktärerna. Ta med egen picknick eller ät på någon av parkens restauranger eller caféer.

Astrid Lindgrens Näs

Astrid växte upp i Vimmerby, i det som kallas Astrid Lindgrens Näs. Hennes barndomshem står kvar och idag är området ett välbesökt besöksmål som bland annat erbjuder guidade turer, utställningar, vackra trädgårdar och butik samt servering. Upptäck Astrid och hennes barndom och dröm dig bort i sagorna. På utställningen Hela världens Astrid Lindgren får du följa med Astrid från hennes uppväxt på Näs till hennes liv som hyllad författare. Träffa jazzbönan, mamma, barnboksredaktören och opinionsbildaren som Astrid var. Här arrangeras även julmarknad i december!

Katthult

I byn Gibberud vid rumskulla, cirka 25 km från Vimmerby, ligger det hus som är Katthult i Emil-filmerna från 1971-73. Gå i Emil, Ida och Alfreds fotspår och kika in i den världsberömda snickerboa med alla täljda trägubbar som Emil gjorde när han gjort något hyss. I Katthultsboden kan du köpa souvenirer, kaffe, glass och dricka.

Astrid Lindgrens Bullerby

I de tre små gårdarna i Sevedstorp hittar du förebilden till Astrids Bullerbyn. Här kan du läsa mer.

Filmbyn Småland

I Filmbyn finns klassiska filmklipp, rekvisita och mycket annat roligt från de klassiska barnfilmerna. Här får du även mer information om de 12 inspelningsplatser som ligger i närheten, såsom Katthult och Bullerbyn. Dessutom kan du prova att skapa din egen film på plats!

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Bästa campingarna på Västkusten

Läs mer

12 tips på mindre campingar

Läs mer

12 tips på längdskidåkning

Läs mer