Hoppa till innehåll

Besök Oskarshamn

Från campingen på Gunnarsö är det endast 3 kilometer in till Oskarshamn stad där det finns allt från shopping, museer, gamla stan, restauranger, caféer, publiv och massa annat för hela familjen.

Oskarshamn hette tidigare Döderhultsvik och var ett fiskeläge vid vattnet och Oskarshamn kom till efter ett namnbyte på slutet av 1700-talet efter den dåvarande kungen Oscar I. Oskarshamn är byggt på en klippa med hamnen långt nedanför staden. Närmast hamnen finns några kvarter med trähus från 1800-talet i områdena som kallas Besväret och Fnyket. De små trähusen är idag kulturminnesmärkta och populära med sina smala gator och ett måste om man strosar en vacker dag i staden. Hamnen har sedan flera tusen år tillbaka varit viktigt för Oskarshamn där varvsverksamheten och handelssjöfarten varit en central del av stadens historia. I området finns även flera hällristningar, rösen och andra fornfynd från flera tusen år tillbaka.

Shopping i Oskarshamn

I Oskarshamn finns ett par mysiga gator med affärer och här finns även Gallerian och Flanaden köpcentrum med butiker, mataffärer, frisörer och caféer. I området runt Oskarshamn finns även en del gårdsbutiker att upptäcka, som Skälevik Får-och Lammskinn, Skurö Gårdsbutik, Bjälebo Gård i Kristdala eller Gråbo Gamla Affär’n.

Hemsida

Oskarshamn

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

Aktiviteter vid vintercamping

Läs mer

Julmarknader från norr till söder

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer