VikingaTider friluftsmuseum - First Camp Hoppa till innehåll

VikingaTider – Där historien får liv!

VikingaTider är ett arkeologiskt open air-museum med tema vikingatid och tidig medeltid, beläget vid Lödde å – en vältrafikerad transportled under Skånes tidiga historia. Här seglade handelsfartyg från när och fjärran med dyrbara laster, och på samma plats återskapas idag vardagens stök och bök utifrån de arkeologiska fynd som gjorts i området.

Som besökare möts ni av en autentisk miljö på Sigrids gård och inbjuds att delta i de dagliga sysslorna av museets kunniga pedagoger. Prova på olika hantverk, mal ditt eget mjöl av råg som odlats på våra marker och baka mättande vikingabröd. Eller varför inte ta en promenad runt museets vackra naturstig, kanske i sällskap av en guide?

Ett populärt besöksmål

Under åren har VikingaTider besökts av tusentals skolbarn, arrangerat fullbokade sommarläger och turister av olika nationaliteter har fått uppleva den autentiska stämningen på gården under museets Vikingasommar. Den årliga vikingafestivalen Fröja Thing lockar nyfikna besökare i alla åldrar. VikingaTider har öppet för besökare framförallt under sommaren, men arrangerar även evenemang året runt.

Hemsida

VikingaTider

Foto

VikingaTider

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer