Mariebergsskogen - First Camp Hoppa till innehåll

Mariebergsskogen

Gör ett besök på Karlstads egen stadspark, Mariebergsskogen som är beläget precis vid Vänern. I Mariebergsskogen finns djurpark, lek- och badplatser, friluftsmuseum, caféer, grillplatser och mycket mer. Vintertid finns här också en mycket populär skridskobana.

Djurparken Lillskogen

Lillskogen är Mariebergsskogens djurpark och det är fri entré till djurparken. Här bor svenska lantraser av alla de slag, allt från kor, hästar, grisar, getter, får, kaniner och ankor. I smådjurshuset finns fåglar, marsvin och kaniner att klappa. Du kan träffa olika djur i de olika delarna: Hagarna, Hönshuset, Smådjurshuset och Stallet.

Naturum Värmland

Spendera en eftermiddag vid Naturum i Mariebergsskogen. Naturum är ett centrum för besökare till ett specifikt naturområde. Här får du veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format platsen innan du ger dig ut för att själv upptäcka naturen. Under året arrangeras bland annat tipspromenader, naturvandringar, skattjakter och temadagar.

Strandängarna

Mariebergs strandängar är ett fågelrikt natur- och strövområde. Här finns fågeltorn och gömslen där du kan studera fåglarna på nära håll. Runt strandängen går en ca 3 km lång promenadstig med informationstavlor som berättar om naturen i området.

Julmarknad på Mariebergsskogen

Julmarknaden i Mariebergsskogen är för många en härlig tradition. Under två dagar i advent fylls parken av delikatesser, hantverk och roliga aktiviteter för barnen. Arrangeras den 8-9 december mellan klockan 11-17.

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer