Vandringsleder - First Camp Hoppa till innehåll

Vandringsleder

Sundsbergs friluftsområde ligger på bekvämt promenadavstånd destinationen och där finns fina vandringsleder för dig som vill upptäcka området.

Genom att passera tunneln under E45:an, har du bara några hundra meter att gå för att vara ute i skogen. Här finns tillgång till elljusbanor på upp till 6 km, och uppmärkta vandringsleder i spännande natur. Vintertid finns även skidspår. Året runt är det möjligt att grilla vid någon av områdets rastplatser. Har du tillgång till cykel finns en MTB-bana på 5,7 km.

Skogsbacksstigen är en 4,1 km lång och blåmarkerad stig, som är relativt lättvandrad på gamla kärrvägar och ligger närmast tätorten. Den kvalitetsmärkta Värmlandsleden Sundsbergleden är en 6 km lång och en orangemarkerad led som ger mer vildmarkskänsla, den har branta backar och du rör dig mellan lummiga bäckraviner och härliga utsiksplatser. Vid torpet Skogsbacken finns grillplats och på våren blommar den fridlysta och giftiga tibasten här. Vid Fågeldammen finns också en rastplats och här kan du njuta av bäckens porlande eller näckrosornas blomsterprakt, beroende på årstid. Hela området är under våren ett hav av blåsippor. Floran och fågellivet är rikt, i övrigt är älg, rådjur räv och grävling vanligt förekommande.

Vandringsbroshyr
Läs mer om vandring i Sunne
Läs mer om vandring i Värmland

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer