Västana Teater - First Camp Hoppa till innehåll

Västana Teater

BerättarLadan är en av Sveriges absolut största sommarteatrar. Här spelar Västana Teater varje sommar, från midsommar till början av september, färgsprakande föreställningar med inspiration från folklig musik, dans och berättarkonst. 

Berättarladan rymmer 500 åskådare och besöks varje år av ca 25 000 personer. Utöver föreställningarna är Berättarladan något att upptäcka i sig. Sedan 2009 är teatern regionteater för Värmlands län och därmed en länsinstitution. Konstnärlig ledare och teaterchef är Leif Stinnerbom.

Nu när Västanå Teater fyller 50 år har man valt att skapa en sprakande kavalkadföreställning som är ett möte mellan Västanå Teater och Selma Lagerlöf, där man hämtar scener från alla deras Lagerlöf-uppsättningar och skärskådar just deras gemensamma kärlek till berättandet, musiken, dansen och teaterkonsten. Selma Lagerlöf hade ett stort teaterintresse genom hela livet och som prosaförfattare lägger hon sitt fokus på att skapa scener och tablåer, där berättandet i hög grad förs vidare i replikform.

Läs mer om Västana Teater

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer