Hoppa till innehåll
Sveriges skönaste stränder
Campingliv

tisdag 5 juli 2022

Sveriges skönaste stränder

Häng med på en resa till några strandfavoriter

Stränder, stränder, stränder. När man tänker efter kan man många gånger slås av häpnad när man inser hur många vackra stränder vi faktiskt har i vårt avlånga land. Glöm medelhavet och upptäck våra egna vita sanddrömmar i både väst och öst.

Tylösand

Strändernas, stränder, eller åtminstone en av Sveriges mest kända sandstränder. Tylösand har flera gånger utsetts till Sveriges bästa strand. Och det är föga förvånande. Den vita sandremsan sträcker sig hela fyra kilometer längs med Hallands Riviera utanför Halmstad, och är under sommaren en riktig favorit bland soltörstande och badsugna Halmstadbor och semesterfirare. Vill man ha det lite lugnare och vara mer ifred är ett tips att placera sig bland sanddynernas mjuka vrår. Från mitten av juni fram till mitten av augusti finns det dessutom legitimerade livräddare på plats. Vad väntar du på? Checka in på Tylösand-Halmstad eller Karlstorp-Halmstad med en gång och innan du vet ordet av kommer du befinna dig på stranden.

Östra stranden

10 poäng: Vi åker söder ut från Hallands residensstad och är på väg mot en strand som bland barnfamiljer blir en riktig favorit under sommarmånaderna. Vart är vi på väg? Precis. Vi har knappt lämnat Halmstad utan har bara åkt 5 km söderut till Östra Stranden som breder ut sig som en mjuk matta av ljus och fin sand, precis intill vår vackra campingplats Hagön-Halmstad. Vattnet här är långgrunt och blir därför ofta en favorit bland barnfamiljer då det finns gott om lekyta och en stor lekplats vid strandkanten. Psst… kolla in @firstcamphagon på Instagram så kommer du få en härlig dos av fantastiska solnedgångar och strandbilder.

Kärradal

Ett par hundra meter från destinationen Kärradal-Varberg hittar du en härlig strand inte bara perfekt för lek, bus, sol och bad utan även för surf! Här surfas det både kite- och vindsurfing. Varför inte testa på när du ändå är här? Vattnet här är långgrunt och resulterar ofta i att vattnet blir varmt tidigt. I anslutning till stranden finns det även toaletter och blir du sugen på glass är det bara att springa upp till campingen och ta med dig din favorit tillbaka.

Björkäng

Strax söder om Varberg hittar du vår västkustpärla Björkäng – Varberg och här bor du med havet som granne och kan njuta av den långa fina sandstranden som endast ligger 50 m bort. Björkäng är en riktig sommarfavorit bland både barnfamiljer, vänner och par och här väntar inte bara härligt bad, utan flera roliga aktiviteter både på och utanför området. Vill du upptäcka flera andra fina badstränder runt destinationen kan du ta del av tipsen här.

Råå Vallar

Ytterligare en favorit är stranden alldeles intill vår destination Råå Vallar-Helsingborg. Rolig kuriosa är att på just den här stranden landsteg en gång i tiden den danska armén och man kan fortfarande se tydliga spår i den försvarsvall som staden anlade. Detta är helt enkelt också varför platsen har det namn som den har idag. Från campingen är det inte många meter ner till den sköna stranden med långgrunt vatten av utmärkt badkvalitet. Längs med stranden finns även flertalet bryggor för den som föredrar att hoppa ner i plurret. Är det för kallt i havet finns förstås alltid den tempererade poolen på campingen redo!

Täppet havsbad

Den som tycker att bännmaneter är obehagliga kan på den här fantastiska sandstranden skratta sig lycklig. Här, i Östersjöns bräckta vatten finns nämligen inte en enda en. Täppet är en av östkustens mest populära stränder, med långgrunt vatten och finkorning ljus sand. Hit kommer du om du styr kosan (till fots) rakt österut från vår destination Åhus-Kristianstad, det är alltså inte särskilt många steg du behöver ta för ett miljöombyte. På stranden finns både toaletter och kaféer för den som vill stanna hela dagen (däremot har du som sagt väldigt nära hem).

Men här tar inte strandäventyret slut, kikar du på First Camp-kartan ser du att majoriteten av våra destinationer är belägna, om inte, i direkt anslutning till vatten,  så ofta mycket nära. Frågan är bara var du trivs bäst? Sandstrand, klippor, hav eller sjö? Med våra nära 40 destinationer i Sverige är det bara att välja och vraka. Simma lugnt i sommar 🏊🏼‍♂️

Orsa

Välkommen till Orsas riviera – nämligen vår destination Orsa – Dalarna som bjuder på riktigt fina vyer över Orsasjön. Men inte nog med det, här väntar även ett riktigt roligt badäventyr längst med den långa och fina stranden. Stranden är dessutom åerfekt för våra yngre campinggäster, då den är långgrund och barnvänlig. Den kilometerlånga stranden går längst med hela campingområdet och passra utmärkt både för dig som vill bada, men även för dig som vill ta fina strandpromenader.

Siljansbadet

Är du ute efter en semester med bästa möjliga strandläge så är vår destination Siljansbadet – Rättvik rätt val för dig! Här kan du välja att bo precis intill vattnet och njuta av de vackra vyerna över Siljan. Passa på att njut av den långa stranden, härligt bad och mysiga strandmiddagar när det är som bäst! På Siljansbadet väntar ett riktigt familjemys som heter duga. Stranden är dessutom långgrund, vilket gör den väldigt barnvänlig för våra yngre campare. Längst med stranden finns även bryggor för dig som vill komma ut mer på djupare vatten. Missa inte heller den populära Långbryggan som ligger linte längre bort längst med strandpromenaden.

Luleå

Vad sägs om att upptäcka norrlands solkust? På vår destination Arcus – Luleå bor du precis intill den långa fina sandstranden och kan njuta av sol och bad under sommarens alla härliga timmar. Flera av stugorna och campingtomterna har en helt enastående havsutsikt, perfekt för dig som vill sätt alite extra guldkant på din semester. Här finns även en långgrund sandstrand och en badbrygga. Arcus är ett säkert kort för alla badsugna barnfamiljer där ute, på destinationen finns nämligen också ett poolområde!


Senast inom Campingliv

Klassificering på First Camp

Guide till din nya favoritdestination Vad betyder egentligen symbolerna? Våra destinationer är...

Läs mer

Lågpriskalendern

.

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska vår medlemsklubb First Camp Club. Som...

Läs mer

Detta händer på First Camp

Renoveringar, förbättringar och nyheter 2022 Nytt år - nya campingminnen att se fram emot,...

Läs mer

Camping med pool

Tips och inspiration på camping med pool Åk på härlig poolsemester i Sverige ☀️ Varma...

Läs mer

Padel på First Camp

Bli padelproffs på semestern Har du hängt med i padelsvängen? Om inte har du chansen nu! We...

Läs mer

Barnklubb

Campingsveriges största barnklubb Äventyr med ekorren Yessi – First Camps alldeles egna...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Underhållning & aktiviteter

Rekordmånga aktiviteter väntar i sommar! Närmare 10 000 aktiviteter och tusentals timmar med...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 50 destinationer med...

Läs mer

Säsongsfamiljen

Avkopplande, bekvämt, fridfullt.. och alldeles alldeles underbart! Säsongslivet ändå. Maximal...

Läs mer

Familjestugor

Familjestugor Stugsemester med hela familjen på över 50 destinationer Till dig som planerar...

Läs mer

Hållbarhetsarbete

Ett hållbart semesterval på First Camp 🌱 First Camp är Skandinaviens största...

Läs mer

Yessis bästa tips till en hållbar semester

Yessis bästa tips till en mer hållbar semester -Så kan du som campare bidra 🙌 När...

Läs mer

Att campa på First Camp

Tips och trix före, under och efter campingsemestern! På den här sidan hittar du våra bästa...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer

Sensommarcamping

Läs mer