Hoppa till innehåll

Vandringsleder i närheten av campingen

Gillar du att vandra under semestern? Här delar vi med oss av våra bästa tips på vandringsleder intill några av våra destinationer. Perfekt för dig som vill njuta av vacker natur, rogivande omgivningar och en härlig aktivitet ute i friska luften. Flera av våra listade vandringsleder här nedan ligger dessutom precis intill destinationen. Du kan alltså starta vandringen direkt utanför dörren, hur smidigt? 😉 Ta del av våra tips här nedan och låt dig inspireras inför nästa campingäventyr. 😊

Nydala – Umeå

Ume Ävdal – Här finns fina vandringsleder längst med den rogivande Umeälven. Njut av vacker natur, grönska, forsande vatten, fina utsikter och flera sevärdheter och besöksmål. Lederna passar både för vandring och cykling och längst med vägen finns flera smultronställen värda att upptäcka.

Drakryggen – Vill du vandra längst med slingrande stigar och storslagen miljö är detta ett bra val för dig. Vid Drakryggen finns flera stigar och vandringsleder som sträcker sig vid Lögdeälven. Området är känt för sina ravinlandskap och unika vyer och bjuder på riktigt fin vandring i en unik miljö.

Hökensås – Tidaholm

Västra Vätterleden – En fin vandringsled som sträcker sig över 23 kilometer. Här kan du njuta av vackra skogsmiljöer och lättvandrat underlag. Att rekommendera är att ta med vatten då det inte finns så mycket tillgång till det längst med vägen. Västra Vätterleden är ett bra val både för nybörjaren och den mer erfarne vandraren.

Helliden – På Hellidsberget finns allt för naturälskaren. Här finns fina vandringsleder i olika sträckor med allt från 1 km – 10 km. Under vintersäsongen passar dessa spår utmärkt för härlig längskidåkning. Här finns även goda möjligheter för dig för föredrar mer fart och äventyr som MTB-cykling.

Tylösand – Halmstad

Prins Bertil Stig – 18 km vacker vandringsled där du kan njuta av en blandning av vackra vyer över kusten och citymiljö, för att sedan avsluta i natursköna Möllegård. Lätt att hitta längst med leden och på vägen kan du upptäcka flera spännande sevärdheter som tex Halmstads slott, Småbåtshamnen och Aleskogen.

Danska Fallen – Ett naturreservat där du kan njuta av vandring längst med vacker bokskog, vattenfall och öppna marker. Det finns en vandringled som går igenom hela bokskogen och naturreservatet.

City – Strömstad

Bohusleden – Vandra på den populära Bohusleden som bjuder in till en riktigt naturnära vandring genom Bohusläns skogar, kuster och mysiga omgivningar. Sammanlagt har leden 27 etapper, varav den sista går från Högstad till Strömstad. Ett bra val för dig som vill upptäcka en riktigt fin vandringsled i närheten av campingområdet i Strömstad!

Kuststigen – Kuststigen sträcker sig ändå från Tjörn i Söder och upp till Oslo i norr. Här erbjuds vandring i varierande miljöer – allt från skog, kust och klippor till pittoreska samhällen me dkullerstensgator och fina sevärdheter.

Löttorp – Öland

Skogsgärdet Horns trädgård – Fin vandring i Horns kungsgårds naturreservat där du har möjlighet att se flera olika trädarter, buskar och andra växter. Perfekt för dig som gillar att utforska naturen och se en annorlunda miljö. Njut av vandring där lummiga miljöer kombineras med öppna ytor.

Trollskogen – Här finns flera vandringsleder i olika sträckor. Naturen bjuder på unika vyer och en riktig trollskogskänsla, precis som namnet säger. Trollskogen är mycket populärt att besöka när man är på Öland och passar både små och stora upptäckare. Trollskogen är ett naturreservat och längst med lederna kan du även läsa information om området som gör utflykten ännu roligare och spännande.

Mörudden – Hammarö

Hammarö Sydspets – Vandring i vacker skärgårdsmiljö. Njut av vackra vyer över Vänern, klippor, fina stränder, grönskande skogar och strandängar. Vandringsleden är en del av ett naturreservat och är mycket populärt både för vandring, men även fågelskådning. Längst med vägen finns även flera fina rastplatser där du kan stanna och pausa, eller varför inte unna dig en kopp kaffe och picknick.

Kilenegården – Fina promenadstigar som passar alla, både barnfamiljen och den mer erfarne äventyraren. Området är väl skyltat och här finns flera olika leder att välja på. Området är en av Hammarös största friluftscenter och här väntar mycket vacker natur och flera rastplatser/grillstugor längst med vägen. Kilenegården är mycket populärt att besöka både under sommaren och vintern.

Västerås – Mälaren

Johannisberg – Fin vandringsled som startar direkt bakom receptionen. Vandringsleden sträcker sig runt ett naturreservat och är ca 2,5 km lång. Passar bra både för dig som vill vandra, cykla eller ta en springtur. Njut av fina grusägar som sträcker sig in i den grönskande naturen och längst med vattnet.

Asköviken –  Denna vandringsled bjuder på olika lika typer av underlag, med allt från skogsstigar till större grusstigar. Vandringsleden sträcker sig inom ett naturreservat och här finns förutom härlig vandring, goda möjligheter till fågelskådning för den som gillar det.

Gunnarsö – Oskarshamn

Strandpromenaden i Oskarshamn – Fin strandpromenad som sträcker sig från Gunnarsö och in till Oskarshamn. Vandring längst med havskanten i riktigt fina miljöer. Längst med vägen finns även grillplatser där man kan njuta av vila och picknick. Bra vägar som passar alla typer av vandrare.

Bråbygdens vandringsleder – Flera olika leder som sträcker sig längst med gärdesgårdar, fina ängar och vacker natur. Finns fyra olika leder beroende på den längd du vill gå, från 1,5-7 km. En av lederna är dessutom extra anpassad för barnfamiljen och dig med barnvagn.

Solvik – Kungshamn

Soteleden – En fin vandringsled som sträcker sig runt delar av den vackra Smögenkusten. Hela 70 km där du kan får ta del av både skogsmiljöer och fin kust. Längst med leden finns det flera utkiksplatser där du kan stanna upp och njuta lite extra eller bara vila. Du kan även upptäcka fornlämningar längst med vägen, perfekt för dig som älskar historia!

Kuststigen Bohuslän – Vandra på den berömda kuststigen som sträcker sig ändå från Tjörn i söder, upp till Oslo. Ett etapp på vägen är Västkusten och Kungshamn där du kan vandra längst med vackra vyer över kusten och forntida sevärdheter. Svårighetsgraden på vandringsleden kan variera längst med vägen beroende på vart du går.

Edsvik – Grebbestad

Tjurpannens naturreservat – Ligger ca 3 km från campingen och här kan du njuta av rikigt vin vandring i bohusanda. Vandringen kombinerar klippstränder, grusvägar och öppna sandstränder. Längst med vägen kan du både prova fiskelyckan men även ta dig ett svalkande dopp.

Tanumshede – Här kan du vandra i ett riktigt världsarv där du kan upptäcka både hällristningar och fina landskap längst med vandringsleden. Längst med leden finns även flera informationsskyltar där du kan lära dig mer om området och de historiska sevärdheterna. Ett riktigt säkert kort för dig som vill kombinera vandring och historia.

Frösön – Östersund

Kyrkstigen – Njut av en vandringstur längst med fina odlingslandskap och kulturella miljöer där du passerar flera spännande besöksmål. Leden är ca 3 km och här blandas skogsstigar med större asfalterade vägar. Längst med vägen kommer du även mötas av vackra vyer över Storsjön och Oviksfjällen.

Stengårdsstigen – En vandringsled som utgår direkt från destinationen, perfekt för dig som vill starta dagen med härlig vandring i fina miljöer. Här möts du av vackra vyer över vattnet och fina skogslandskap. Vandringsleden är ca 3,5 km och passar både vandring och löpning.

Kolmården – Norrköping

Marmorbruket – En fin vandringsled som startar precis vid stranden intill destinationen. Vandringsleden är ca 2 km och längst med vägen kan du njuta av av fina utsikter och mysiga grillplatser. Perfekt för dig som vill starta dagen med vandring utan att behöva åka långa vägar.

Klassificering på First Camp

Guide till din nya favoritdestination Vad betyder egentligen symbolerna? Våra destinationer är...

Läs mer

Lågpriskalendern

.

Läs mer

First Camp Club

First Camp Club Om du gillar camping kommer du att älska vår medlemsklubb First Camp Club. Som...

Läs mer

Detta händer på First Camp

Renoveringar, förbättringar och nyheter 2022 Nytt år - nya campingminnen att se fram emot,...

Läs mer

Camping med pool

Tips och inspiration på camping med pool Åk på härlig poolsemester i Sverige ☀️ Varma...

Läs mer

Padel på First Camp

Bli padelproffs på semestern Har du hängt med i padelsvängen? Om inte har du chansen nu! We...

Läs mer

Barnklubb

Campingsveriges största barnklubb Äventyr med ekorren Yessi – First Camps alldeles egna...

Läs mer

First Camp Bistro

First Camp Bistro På utvalda First Camp destinationer serverar vi vällagad mat, allt från...

Läs mer

Flex och bas

Mer frihet med flex och bas I andra resebranscher som flyg och tåg kan man välja mellan att boka...

Läs mer

Danska campingplatser

Våra danska campingar Här hittar du alla våra danska campingar. Fyra av campingarna är belägna...

Läs mer

Underhållning & aktiviteter

Rekordmånga aktiviteter väntar i sommar! Närmare 10 000 aktiviteter och tusentals timmar med...

Läs mer

Svenska campingplatser

Våra svenska campingar Här hittar du alla våra svenska campingar. Nära 50 destinationer med...

Läs mer

Säsongsfamiljen

Avkopplande, bekvämt, fridfullt.. och alldeles alldeles underbart! Säsongslivet ändå. Maximal...

Läs mer

Familjestugor

Familjestugor Stugsemester med hela familjen på över 50 destinationer Till dig som planerar...

Läs mer

Hållbarhetsarbete

Ett hållbart semesterval på First Camp 🌱 First Camp är Skandinaviens största...

Läs mer

Yessis bästa tips till en hållbar semester

Yessis bästa tips till en mer hållbar semester -Så kan du som campare bidra 🙌 När...

Läs mer

Att campa på First Camp

Tips och trix före, under och efter campingsemestern! På den här sidan hittar du våra bästa...

Läs mer

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer

Sensommarcamping

Läs mer