Easy
Camping Östersund- Frösön. Norrlands bästa campingar

Frösön – Östersund

Rödövägen 3, 83296 Frösön

Med magnifik utsikt över Storsjön och Östersund

Nyhet! Nu har Frösön blivit en First Camp Easy, ett helt nytt undervarumärke för dig som föredrar det enkla campinglivet. Läs mer här.

 

Några minuter från Östersund, med vy över Storsjön, ligger First Camp Frösön – Östersund. En utmärkt plats att njuta av livet, lugnet och naturens skönhet på. Campingen har öppet under sommarsäsongen. Stugbyn är öppen året runt. Här erbjuds ni ett rikt utbud av aktiviteter under såväl sommar som vinter. Och vem vet, kanske skymtar ni Storsjöodjuret under er vistelse.

 

Från campingen utgår flera fornstigar och vandringsleder som ger er möjlighet att utforska såväl historien som den magnifika jämtländska naturen. Här kan ni också roa er med en runda minigolf, boule eller en match på basket- eller beachvolleybollplanen och för de yngsta finns en lekplats.

 

På och i närheten av campingen

Väljer ni att stanna på campingen och koppla av är det minst sagt en upplevelse i sig att bara njuta av den underbara utsikten över Storsjön. Föredrar ni istället att fylla dagarna med utflykter når ni centrala Östersund med shopping och restauranger på bara några minuter. I närheten av campingen hittar ni även Frösö golfbana, Frösö Fun Park och Frösö utsiktstorn. Väl värt att besöka är dessutom det levande museet och historielandet Jamtli. Sommartid lockar Storsjön till bad och de som vill kan även fånga vågor i Surfbukten. Under vintern är det istället populärt att ta en tur med skridskor när isen har lagt sig istället eller besöka Vinterparken.


Vi erbjuder

Expressutcheckning
Frukostpåse
Gratis surfzon
Husdjursvänligt

Aktiviteter

Minigolf
MTB
Skidåkning
Strand och bad
Vandringsleder
Vedbastu

Praktisk information

Här hittar du mer praktisk information som kan vara bra att veta om vår destination. Vad gäller för WIFI, var finns tömningsstationen eller närmsta hjärtstartaren? Här finner du även våra generella trivselregler som gäller alla campinggäster så att vistelsen blir så bra som möjligt!

 

Avfall
På First Camp jobbar vi aktivt för en bättre miljö och hoppas att du som gäst också gör detta. På våra avfallsstationer sorterar vi bland annat plast, aluminium, glas, papp och tidningar. Instruktioner finns vid varje station.

 

Bommar
Öppna bommen med koden ni fick vid incheckning.

 

Bussförbindelser
Närmsta busshållplats finns vid campingen, flera bussar går från en hållplats som ligger ca 1,6km från campingen vid Valla centrum.

 

Green Key
Destinationen är miljömärkt med Green Key.
Läs mer om arbetet här.

 

Hjärtstartare
Hjärtstartare finns i receptionen.

 

Kiosk
Kiosken har öppet under vår- och sommarsäsongen. Kiosken fylls upp successivt under våren för att kunna erbjuda sitt fulla sortiment under sommarsäsongen.

 

Storsjöcupen 
Under v.27 2023 arrangeras en stor fotbollscup i Östersund och många ungdomar kommer bo på området. Det kan därför vara något livat på eftermiddagar och kvällar.

 

Tömningsstation
Latrintömning finns vid servicehus 1 och 3 på campingen.

 

Wifi
Wifi finns på begränsade delar av området.

 

Öppettider
Stugbyn på First Camp Frösön – Östersund är öppen året runt.


Öppettider

2 januari23 maj
måndagfredag08:0017:00
lördagsöndagObemannat

I närheten av Frösön - Östersund

Vill du lämna campingen för dagen, så kommer här olika tips på att göra i närområdet.