Praktisk info - First Camp Hoppa till innehåll

Norrländsk pärla med utsikt över Umeälven

Norrländsk pärla med utsikt över Umeälven

Norrländsk pärla med utsikt över Umeälven

Norrländsk pärla med utsikt över Umeälven

Praktisk info

Safe to visit
Vi vill att du som gäst ska känna dig trygg och väl omhändertagen när du bor hos oss. På First Camp följer vi myndigheternas och branschorganisationen Visitas riktlinjer för att du ska kunna campa tryggt hos oss. Läs mer om våra åtgärder här.

Aktiviteter
Se vårt aktivitetsprogram eller vid vår reception.

Avfall
På First Camp jobbar vi aktivt för en bättre miljö och hoppas att du som gäst också gör detta. På våra avfallsstationer sorterar vi plast, aluminium, glas, papp och tidningar. Instruktioner finns vid varje station.

Bommar
Under sommaren låser vi bommarna kl. 23:00. På sommaren får du som gäst en kod till bommarna i samband med incheckningen. Under vintersäsong finns inga bommar.

Bussförbindelser
Närmsta busshållplats ligger precis utanför receptionen. Sök busstider här. 

Cyklar
Tänk på att ta det lugnt och visa hänsyn när du cyklar på området.

Expressutcheckning
När du checkar ut kan du använda vår expressutcheckning och lägga nyckeln/kortet i den röda lådan.

Grill
Grillning får endast ske i grillar. Öppen eld på mark är ej tillåten. Grillkol skall tömmas i speciella kärl vid sopstationen.

Hjärtstartare
Hjärtstartare finns i receptionen och i restaurangen.

Husdjur
Hundar är välkomna på våra campingar men skall vara kopplade och får inte vistas i våra gemensamma serviceutrymmen. Rastning sker utanför campingområdet, glöm inte att ta med hundbajspåse.

Incheckning
Incheckning sker från kl. 13:00 för camping och 15:00 för stugor på ankomstdagen. Vänligen kontakta receptionen i förväg om ni planerar att anlända efter ordinarie öppettider. Ska ni hämta nycklar i nyckelboxen får ni en kod, nyckelboxen sitter på väggen till höger om recepetionen.

Klagomål/synpunkter
Vi på First Camp tar gärna emot dina synpunkter så vi kan bli ännu bättre. Tänk på att meddela receptionen så fort ett eventuellt problem uppstår så att vi kan åtgärda detta.

Kontantfritt
Vi är en helt kontantfri destination. Vi accepterar självklart alla vanliga betal- och kreditkort.

Latrintömning
Latrintömning finns vid miljöstation 1 och vid alla servicehus. Under vintersäsongen finns det endast latrintömning vid servicehus 2.

Lekplatser
Lek och ha kul på någon av de 5 lekplatserna på området, men tänk på att tystnad ska råda på området mellan kl. 00:00-07:00.

Motortrafik
På området vistas många människor. Tänk på hastigheten 10km/h.

Nattjour
Behöver du komma i kontakt med oss utanför våra öppettider? Ring receptionen så når du vår nattjour.

Ordning
Lugn och ordning skall råda hela dygnet. Tystnad mellan kl. 00:00-07:00.

Parkering
Personbil skall parkeras på campingplatsen eller utanför stugan. Vid flera fordon skall dessa parkeras på anvisad plats.

Servicehus
Servicehusen är till för dig som bor på campingtomt eller i enklare stuga. För att vi ska kunna erbjuda er en så trevlig miljö som möjligt i våra servicehus stänger vi servicehus 2 för städning mellan kl. 06:00-08:00. Vi stänger servicehus 1 för städning mellan kl. 08:00-10:00. Resterande tider på dygnet är servicehusen öppna.

Servicekort
Vid incheckning får ni passerkort/servicekort. Dessa kan laddas med pengar och användas till ex. tvätt-maskiner (dusch är gratis). Borttappat kort debiteras med 100 kr.

Städning av stuga
Städutrustning finns i samtliga stugor. Du kan även köpa till slutstädning, kontakta receptionen.

Säkerhet
Brand/nödsituation: rädda först, larma sos på telefon 112, släck branden. Brandsläckare finns utplacerade på flera ställen, se karta.

Uppställning
Alla ekipage ska backa in på campingplatsen, vi utför dagliga kontroller att detta följs.

Utcheckning
Utcheckning för stugor, hotellrum och sviter sker senast kl. 11:00. Boende på campingtomt ska checka ut senast kl. 12.00.

Wifi
Wifi finns på begränsade delar av området. Vänligen observera att uppkopplingen kan bli något långsammare under högsäsong.

Åldersgräns
First Camp är en familjecamping och alla gäster måste vara 18 år fyllda eller i målsmans sällskap. Under vecka 30 måste man ha fyllt 25 år för att kunna boka boende hos oss.

Öppettider
Se lokalt anslag vid receptionen, firstcamp.se eller vår app.

Aktiviteter - på First Camp

Laddar karta...

Laddar

Lästips för campinglivet

12 tips på längdskidåkning

Läs mer

7 Oslagbara mountainbikeupplevelser

Läs mer

Utflykter att göra i höst

Läs mer